In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Rowin Peet van DoCoS aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar [email protected]

VraagAntwoord
Ik ben Rowin Peet, 24 jaar, geboren in Leiderdorp en getogen in Leiden. Ik werk als assistent projectmanager bij Store for Brands, een marketingbedrijf gespecialiseerd in 'pop-up' stores en heb Small Business and Retail Management gestudeerd. Ik woon op mezelf in de Leidse binnenstad.
Mijn voetballoopbaanIk voetbal al mijn hele leven bij DoCoS. Begonnen in de F9, en uiteindelijk sloot ik in de D'tjes pas echt bij de selectieteams aan en vanaf dat moment werd ik omgetoverd tot linksback. Ik heb voor de rest alle selectieteams doorlopen en ben samen met Chris van Empel en Mitchel van Abswoude als tweedejaars A-junior doorgestroomd naar de senioren op zaterdag, waar ik nog steeds voetbal.
Wat zijn je passies/hobby’s naast het voetbal Ik volg de NBA (Amerikaans basketbal) op de voet. In mijn vrije tijd volg ik graag al het nieuws rondom cryptocurrencies, daar ben ik sinds een half jaar echt verslaafd aan geworden. Daarnaast gaat er veel tijd en aandacht naar mijn vriendin Nikki maar ook naar mijn vrienden en eet ik graag buiten de deur.
Toekomst van het Nederlandse voetbalHet kan vanaf nu alleen maar beter gaan (hoop ik toch). Voor mijn gevoel zitten er nu eindelijk weer een paar échte toptalenten aan te komen in de vorm van Kluivert, De Ligt en De Jong (Frenkie). Daarnaast hebben we inmiddels de duurste verdediger ooit met Virgil van Dijk, en vind ik dat we met Ronald Koeman er aanzienlijk op vooruit zijn gegaan ten opzichte van Blind en Advocaat. Ben tegenwoordig al blij als we een hoofdtoernooi halen, dus laten we maar hopen dat dit gebeurt in 2020.
Mooiste buitenlandse ploegToch wel Barcelona
Favoriete spelerOp mijn positie kijk ik graag naar David Alaba. En verder, hoe cliché ook, Messi. Blijft verbazen.
Winnaar EredivisieAjax
Beste vijf spelers in de Eredivisie van dit moment1. Hakim Ziyech 2. Nicolai Jørgensen 3. Hirving Lozano 4. Mathijs de Ligt 5. David Neres
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds De kampioenschappen met DoCoS in de vierde en derde klasse en de bijbehorende feestjes zullen mij altijd bijblijven. Daarnaast alle trainingskampen en Europese toernooien die ik heb mogen meemaken in de jeugd en de senioren bij DoCoS. Als laatste de prestaties van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika. Iedere wedstrijd was een feestje.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Binnen het voetbal denk ik dat ik prima op mijn plek zit bij DoCoS. Ik hoop zo hoog mogelijk te komen met de club zelf, en nog heel veel gezellige jaren te beleven. Buiten het voetbal wil ik gelukkig en gezond blijven, en natuurlijk stinkend rijk worden.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welAlle clubs uit onze huidige competitie (2e klasse C) en meestal clubs waar gasten spelen met wie ik zelf heb samengespeeld zoals Noordwijk, Rijnland, VV Leiden, en speciaal voor Roy Elkerbout, Oegstgeest.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitOp vrijdag meestal heel even na werk borrelen maar niet te gek natuurlijk (de trainer leest mee). Zaterdag rustig ontbijten en me klaar maken voor de wedstrijd. Vervolgens lekker voetballen en daarna een drankje op de club. Diezelfde avond dan op stap, wat meestal op een gezellige manier weer uit de hand loopt. Op zondag doe ik het liefst zo min mogelijk.
Dat vind ik nou humorAlles wat zich afspeelt bij ons in de kleedkamer, met als gangmaker meestal Nils Slingerland. Die is echt zo gek als een deur. Daarnaast vind ik alle artikelen van De Speld heel sterk. Sarcasme kan ik waarderen.
Dat zou ik nou nooit doenDe trein instappen vóórdat de mensen zijn uitgestapt. Hier kan ik me mateloos aan irriteren.
Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje Wat eten betreft: letterlijk al het eten bij Moksi in Leiden en ik ben dol op sushi. Mijn favoriete drankje is Heineken.
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenDe Oude Rijn. Hier heb ik op kamers gewoond samen met vrienden en hier ben ik in de zomer nog geregeld te vinden, buiten, langs de grachten, zittend in het zonnetje. Ik moet me dan wel altijd goed insmeren.
RokenSterft langzaam uit, en terecht.
Laatste film die ik zagThe Wolf of Wall Street. Ik heb hem al 20x gezien, maar hij blijft geniaal. Jordan Belfort is mijn grote voorbeeld.
Mooiste moment tijdens de Olympische Winterspelen Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het niet heel intensief heb gevolgd. Het goud van Kjeld Nuis is denk ik toch wel het mooiste, ook omdat hij hier uit de buurt komt.
LevensmottoHeb ik eigenlijk niet. Als ik dan toch moet kiezen: liever een scheetje voor iedereen, dan buikpijn voor jou alleen. Heeft een diepere betekenis dan je denkt.
Lekker dingDit is algemeen bekend, maar Joshua Overvliet en Nils Slingerland hun vriendinnen zijn eigenlijk echt veel te hoog gegrepen voor 2 van zulke lelijke ventjes. Daarnaast is Michael van Voorthuijzen een mooie man en mijn vriendin Nikki een mooie vrouw.
Ik geloof inKarma
Jouw all-time top 3 favoriete muzieknummers1. Michael Jackson - Pretty Young Thing 2. Kanye West - Flashing Lights 3. Disclosure - Running
Wat ik over zou willen doenNiets eigenlijk. Ik denk dat alle gebeurtenissen je vormen tot de persoon die je bent.
Zou ik graag beter beheersenMijn rechterbeen is momenteel alleen bestemd om op te staan. Daar kan op voetbalgebied nog één en ander aan verbeterd worden als ik mijn teamgenoten mag geloven.
DoCoS eindigt dit seizoen op plaats6
Verschrikkelijk overgewaardeerdEigenlijk het gehele elftal van Feyenoord dat vorig jaar kampioen werd, met uitzondering van Jørgensen en natuurlijk Dirkie.
Mijn plannen en wensen voor 2018Mijn oudere zus is zwanger, dus ik hoop dat ik de oom word van een gezond kind. Dan is mijn jaar al helemaal goed.
Dat wil ik graag nog even kwijtIk heb veel respect voor wat jullie bij Leidenamateurvoetbal doen, het platform is een verrijking voor iedereen die alle regioclubs een warm hart toedraagt. Daarnaast wil ik even kwijt dat ik dit jaar geniet van de Leidse onderonsjes in onze competitie, waar het er in het veld soms hard aan toe gaat, maar erbuiten heel gemoedelijk, zowel tussen de spelers als tussen de verschillende mensen in het bestuur: zo kan het ook.