HomeDerde klasseDoCoSDoCoS moet meerdere erkennen in HVC’10

DoCoS moet meerdere erkennen in HVC’10

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd tussen  DoCoS en HVC’10 was zaterdagmiddag voor beide clubs heel belangrijk. HVC’10 zou met een zege weer bovenin mee kunnen gaan draaien. DoCoS zou na drie verliespartijen weer aansluiting vinden bij de veilige middenmoot. Dit bleek al snel een zware klus te worden voor de thuisploeg. Een groot veldoverwicht voor de Hoekse Voetbal Club leidde tot een 0-1 ruststand, welke na rust werd uitgebouwd tot 0-3. Het door blessures geteisterde DoCoS zal door deze nederlaag op dit moment genoegen moeten nemen met een twaalfde plek op de ranglijst.

,,We begonnen de eerste paar minuten redelijk zwak, we leken nog niet helemaal wakker”, aldus DoCoS-aanvoerder Simon Joubij. ,,Gelukkig pakten we het erna wel op, waardoor we ook een paar kansjes kregen. Als de bal er dan in vliegt, krijg je een hele andere wedstrijd.” DoCoS benutte de kansen echter niet. De middenvelder raakte de lat met een prachtig afstandsschot, maar dichterbij een goal kwamen de Leidenaren niet. Aan de andere kant vond HVC’10 wel het doel. De treffer werd wegens duwen afgekeurd, waardoor DoCoS gewaarschuwd was voor de sterker wordende bezoekers. Nog geen drie minuten na het afgekeurde doelpunt was het wel raak:  Jurgen Warbout rondde een fraaie aanval van de bezoekers af: 0-1. Het doelpunt kwam aan bij de roodwitten, merkte de sterk spelende Joubij: ,,Na het doelpunt liep het niet meer. Ballen kwamen niet meer aan en we werkten niet meer voor elkaar. Dan zakt de moed wel een beetje in je schoenen.” DoCoS werd voor rust niet meer gevaarlijk. Er werd veel balverlies geleden, waardoor de ploeg uit de Mors nauwelijks van de eigen helft af kwam.

Na rust speelde de wedstrijd zich meer op de helft van de bezoekers af. ,,Dat deden ze vooral zelf”, aldus Joubij, ,,Ze zakten in en lieten ons komen. We kwamen wel in de buurt van het doel, maar kwamen nooit in scoringspositie. Zij kwamen er elke keer goed uit met de counter.” HVC’10 speelde slim en stuurde telkens de snelle voorhoedespelers de diepte in. De Leidse achterhoede had de grootste moeite met de tegenaanvallen van de bezoekers. Zowel de 0-2 als de 0-3 volgde uit een counter. ,,Achterin hadden we het er lastig mee”, stelde Joubij. DoCoS bleef overwicht in het restant van de wedstrijd houden, maar creëerde nog steeds geen grote kansen.

De ploeg van Ron de Roode kan al een aantal weken niet overtuigen. De spreker nog eens: ,,Ik heb daar eigenlijk geen verklaring voor. Qua blessures zit het ons ook niet mee. Nu vielen ook nog eens twee van onze centrale verdedigers uit. Op de trainingen doen we hard ons best en we proberen er alles aan te doen. Het loopt in de wedstrijden gewoon even niet. Volgende week moeten we tegen UVS. Dat is een lastige tegenstander, maar het is wel weer een hele andere wedstrijd. Dat is een derby en we willen erna gewoon met overwinning in de kantine staan. We gaan ons opladen en volgende week drie punten pakken.”

DoCoS – HVC’10 0-3 (0-1). 31. Jurgen Warbout 0-1, 65. Jesper Warbout 0-2, 73. Kram 0-3. Scheidsrechter: Hooijer. Toeschouwers: 150.

DoCoS: Van Harmelen, Karasahin, Maat, Van Voorthuijzen, Peet, Klein (61. Van der Vooren), Atif, Joubij, De Roode, Van Empel, Quellhorst (62. De Ridder).

HVC’10: Madern, K. van den Bos, Boon, J. van den Bos, Van Dijk, Smits (76. Van der Bogt), Ben Mohammed, M. van den Bos, Kram, Jurgen Warbout (36. Jesper Warbout), R. van den Bos.