Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitbeurt bij SC Monster. DoCoS had het betere van het spel, maar het leek er alsnog op dat de mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar met lege handen naar Leiden zouden terugkeren. In werkelijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd bezorgde centrale verdediger Pieter Maat de Morsbewoners toch nog een meer dan verdiend punt (3-3).

Verleden week deed DoCoS goede zaken tegen stadgenoot UVS. De club uit de Leidse Mors won die pot met 3-1 en was vanzelfsprekend van plan dit verder door te zetten in de uitwedstrijd tegen de Westlanders. Dat beoogde verder doorzetten viel helaas in het begin wat tegen. Het slechte veld speelde de bezoekers daarbij ook wat parten. Ook kwamen zij al vrij snel met 1-0 achter,  door niet alert te zijn bij een omschakelingsmoment. Het duurde nog tot de twintigste minuut dat het iets betere DoCoS kon tegen scoren. Na voorbereidend werk van Ron de Roode was het Chris van Empel die de gelijkmaker aantekende. Een kleine vijftien minuten later werd het zelfs 1-2 toen Adam Atif een toegekende strafschop verzilverde. Een overtreding op middenvelder Joshua Overvliet werd terecht bestraft.

Maar volgens doelpuntenmaker Maat had men toen verder uit moeten lopen. ,,We profiteerden niet van ons betere spel en de hierdoor ontstane kansen. Integendeel, we lieten ons verschalken in de omschakeling bij onnodig balverlies en daardoor was het vlak voor het rustsignaal helaas 2-2.” Trainer De Roode vond in de rust dat men scherper moest zijn en er meer strijdlust geleverd moest worden. Dat lukte in het begin van die tweede helft niet. Het slechte veld en de wind tegen belemmerde dat. Bovendien deed de tegenpartij er een schepje bovenop, zodat er van alle goede bedoelingen niets terecht kwam. Dat schepje er boven op van de tegenstander werd ruim tien minuten voor tijd zelfs beloond, waardoor de gastheren op een 3-2 voorsprong kwamen. DoCoS ging hierna vol op de aanval spelen. De verdiende gelijkmaker leek uit te blijven, maar pal voor het eindsignaal kwam er een pass van Mitchel Klein. Maat ging er achteraan, waarbij hij met een uiterste inspanning net bij de bal kon en het laatste tikje net voldoende bleek om de keeper te verschalken en de 3-3 aan te tekenen. Na dit doelpunt floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.

Maat nog eens na afloop van de wedstrijd: ,, We hebben het gewoon in de eerste helft laten liggen. Toen waren de kansen er, maar ze werden niet benut. In de tweede helft werd het vechtvoetbal en dat ligt ons niet zo. Ook de scheidsrechter zat ons niet mee. Hij deed weliswaar niets fout, maar irriteerde wel. Hij trok in totaal zo’n 7 of 8 gele kaarten. Maar we moeten het gewoon onszelf aantrekken. De kansen krijgen we wel en die zullen we de resterende weken moeten gaan benutten om verder te stijgen op de ladder.”

Trainer De Roode: ,,Natuurlijk is het prettig dat we nog een punt pakken in de uiterste tellen, want anders zou de middag wel erg teleurstellend zijn geweest. Ik vind dat Maat gelijk heeft met zijn analyse. Voor de pauze hadden we de klus al kunnen en moeten klaren. Een gemiste kans.”

Sportclub Monster – DoCoS 3-3 (2-2). 9. Jordy van Manen, 17. Chris van Empel 1-1, 20. Adam Atif (strafschop) 1-2, 45+3. Ramon Breurs 2-2, 77. Jordy van Manen 3-2, 90+3. Pieter Maat 3-3.

Opstelling: Joris van Harmelen (30. Mitchel van Abswoude), Bilal Karasahin (42. Luc Quellhorst), Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet, Simon Jouby, Joshua Overvliet (82. Lars de Ridder), Mitchel Klein, Ronnie de Roode, Chris van Empel, Adam Atif.