Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS is na het doelpuntloze gelijkspel thuis tegen TAVV nog altijd niet veilig en dat betekent dat de eerder gestaakte wedstrijd tegen HVC’10 van volgende week zaterdag wel eens van cruciaal belang kan zijn voor definitief lijfsbehoud. De Ter Aarders vrezen al weken en moeten ernstig rekening houden met het spelen van p/d-duels, maar hebben ook nog steeds een sprankje hoop om de dans te ontspringen.

Beide ploegen hadden vooral de intentie om niet te verliezen in deze tweestrijd. DoCoS wilde hoe dan ook de buffer van vijf punten vasthouden, terwijl de ploeg van Niels Slottje niet voor de negende keer op rij met lege handen achter wilde blijven. Een nieuwe nederlaag zou nagenoeg fataal zijn geweest. De afzwaaiende collega’s kregen uiteindelijk een puntje, maar de vraag bleef of dat nu gekoesterd moest worden of dat er juist reden was om de komende tijd met nog meer angstzweet tussen de billen tegemoet te treden.

De trainers claimden het recht op de zege, maar kregen die dus niet. ,,Qua resultaat schiet het niet op, maar ik ben tevreden over de uitvoering. TAVV kreeg de beste kansen, maar we scoren al tijden heel moeilijk. Dat blijft het verhaal van dit seizoen bij ons”, zo meende Slottje in de nastoot.

Van der Salm op zijn beurt was de mening toegedaan dat beide ploegen weinig hadden weggegeven en weinig hadden gecreëerd. ,,Toch hadden wij er drie moeten maken en zoveel kansen heb ik niet gezien van de tegenstander. Dus in die zin vind ik dat wij ons vandaag veilig hadden kunnen spelen.”

Zoals zo vaak keken de trainers vanuit hun eigen perspectief en er staat nergens geschreven dat dit niet mag. Met enige realiteitszin mocht de conclusie vooral luiden dat een punt voor beide ploegen wel welletjes was. De onderlinge verschillen waren immers miniem geweest en beide formaties konden hun niveau, toch al regelmatig getoond dit seizoen, absoluut niet aantikken. De ploegen toonden aan dat er niet overdreven veel vertrouwen is en dat het seizoen tol aan het eisen is.

DoCoS kreeg als eerste een kans met Simon Joubij, die het zijnet vond. De middenvelder was terug van een schorsing na een in Leiderdorp geincasseerde rode kaart tegen RCL enkele weken terug. Chris van Empel zag een inzet vijf minuten na de rust van de doellijn verwerkt worden en de spits kon een corner net niet tot doelpunt promoveren. In de extra tijd kreeg Lars de Ridder de grootste kans van dichtbij, maar doelman Edwin Pieterse lag in de weg en kreeg vervolgens hulp van de paal. De Ridder was vooral in de eerste helft gevaarlijk geweest met goed genomen hoekschoppen en vrije trappen, maar een eindstation (lees: speler die vervolgens kon afronden) werd nooit gevonden.

In de eerste helft vuurde Nick Straver namens TAVV in kansrijke positie over, bracht Tim Gonlag redding op de Leidse doellijn bij een actie van Stefan Rijsdam en kort na rust mikte dezelfde aanvaller van dichtbij in het zijnet.

Veel meer gevaar kon niet worden waargenomen en dat leidde tot een welhaast steriele en weinig onderhoudende tweestrijd. De voorzichtigheid won het bovenal van de bravoure om er meer uit te halen. Het maakt dat TAVV waarschijnlijk drie overwinningen nodig heeft, uit even zoveel ontmoetingen, om misschien nog weg te kunnen komen van de nacompetitieplek. DoCoS zal alles op alles moeten zetten om HVC’10 volgende week te kraken. Eenvoudig wordt dat niet, want de ploeg uit Hoek van Holland kan de periodetitel nog grijpen. Deze wedstrijd immers behoort nog toe aan de tweede periode. Lukt het de Leidse ploeg niet dan wacht nog een loodzware maand mei om de klus te klaren. Zo staan UVS en Valken’68 nog op de rol. Het seizoen wordt afgerond met een treffen tegen CVC Reeuwijk, een ploeg die nog volop bezig is om niet op de laatste plaats te eindigen. Het blijft al met al nog even zweten voor de nummers elf en twaalf van de ranglijst. Voor het moment heeft TAVV echter nog steeds de grootste problemen en daarom mocht DoCoS meer tevreden zijn met het feit dat de beide doelmannen de nul hielden.

Docos-TAVV 0-0. Scheidsrechter: Van Kommer. Toeschouwers: 150.

Docos: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Knijnenburg, Joubij, Van Meegen, Goebel, Bouwmans (75.Slingerland), Van Empel, De Ridder.

TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Slottje, El Mariami (85. Keijzer), Straver, De Bruijn, Rijsdam.

Foto’s: R. van Abswoude