HomeDerde klasseDoCoSDubbel verlies voor DoCoS, Voorschoten'97 pakt revanche

Dubbel verlies voor DoCoS, Voorschoten’97 pakt revanche

-

Tweede klasse C (zaterdag)-  Onder gure weersomstandigheden verloor de rood-witte Morsclub in de belangrijke derby tegen Voorschoten’ 97 niet alleen de wedstrijd (1-2), maar zag ook noodgedwongen verdediger Rowin Peet al vroeg in de wedstrijd ernstig geblesseerd afhaken. Een gebroken sleutelbeen was de uitslag na ziekenhuisonderzoek. Een letterlijk en figuurlijk pijnlijke middag dus voor de Leidse ploeg, terwijl Voorschoten’97 drie zeer waardevolle punten mocht bijschrijven.

Voorschoten revancheerde zich voor de destijds 0-3 nederlaag op sportpark Adegeest, en nam wat meer afstand van de verfoeide twaalfde plaats. Trainer Andre Lourens was na afloop dan ook in zijn nopjes met de zege. ,, Zeker gezien de tweede helft vond ik het verdiend. Dit zijn belangrijke punten voor de ploeg.” Collega trainer Nico van der Salm sprak van een vervelende nederlaag. ,,Triest dat we verliezen, maar vooral ook Peet kwijt zijn. Was het de eerste helft nog redelijk, na rust was het ronduit slecht.”

Dat een derby vaak wordt gekenmerkt door strijdlust en passie werd zatermiddag op de Mors nog maar weer eens bevestigd. Vooral de tweede helft was ver ondermaats. De wedstrijd begon nog wel veelbelovend. Nick Guijt schoot namens de gasten al in de derde minuut rakelings naast. De goed spelende en snelle Hamza Chikhi schoot in de tiende minuut wel de openingstreffer achter DoCoS-doelman Joris van Harmelen. De flankspeler werd hierbij een handje geholpen door Docos- verdediger Michael van Voorthuijzen, die het fysieke duel met Chikhi te gemakkelijk verloor. De vreugde bij de groengelen was van korte duur. Binnen de minuut verraste sterkhouder Simon Joubij vanaf de rechterflank doelman Stefan van der Niet(1-1). Met zijn twee treffers in de uitwedstrijd was het voor de ex-speler van Voorschoten’97 zijn derde treffer tegen de Adegeestbewoners.

De thuisclub was kort na de gelijkmaker nog dichtbij de voorsprong. Het lukte Pieter Maat echter niet om vanuit een scrimmage de bal achter doelman Van der Niet te schieten. In de vijfentwintigste minuut kwam Stefan Knijnenburg de ongelukkige Peet vervangen. Beide elftallen kregen nog wat kansen om de stand te wijzigen. DoCoS, dat de handen meer dan vol had om de grillige Chikhi af te stoppen, kreeg na eerst nog wat kansjes van de ploeg van Lourens ( Guijt en vooral Shemiel Constancia miste precisie in de afwerking, na een assist van Tim Koning), de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een fijne steekpass van Voorthuijzen werd door Tim Gonlag op slag van rust niet verzilverd. De rommelige eindfase van de eerste rondgang bleek de voorbode van een slechte tweede helft.

De tweede helft moet voor de hondstrouwe supporters, die de snijdende kou trotseerden, een ware martelgang zijn geweest. Natuurlijk waren de omstandigheden verre van ideaal. Lourens sprak van een stroperig veld. De spanning en belangen van het duel stonden ook niet garant voor kwaliteit. Een drietal gevaarlijk indraaiende hoekschoppen van de thuisclub, die voor veel verwarring zorgde voor de neus van doelman Van der Niet, en de kans direct na rust van Chikhi vormden de hoogtepunten. Nils Slingerland, die teveel trainingen miste wegens werk en voor Maat binnen de lijnen kwam, kon ook geen positieve draai geven aan het steeds verder afzakkende duel. De wedstrijd die dreigde te verzanden in een puntendeling, kreeg in Voorschoten toch een winnaar. Kevin Koek schoot uit een onoverzichtelijke situatie zijn ploeg alsnog naar de volle winst, na een assist van Chikhi . De Voorschotenaren vergaten daarna verder weg te lopen. Vooral de forse fout van ex-Voorschotenaar Knijnenburg bleef zonder gevolgen.

De opluchting bij Lourens was groot na afloop, al moest de winnende trainer zijn ergernis nog wel even kwijt over de gelijkmaker. ,,Dit sloeg helemaal nergens op.” Van der Salm was not amused. ,,We hadden meer moeten brengen. De vlam sloeg vandaag niet in de pan bij de groep.” Joubij sprak van een dure nederlaag. ,,We begonnen nog aardig aan de wedstrijd, en kwamen snel terug na de snelle treffer van de gasten. Na rust hinkten we op twee gedachten vanwege de straffe wind. De tweede helft was bar slecht. We hadden goede zaken kunnen doen. Het dubbeltje valt dit seizoen de verkeerde kant op. Collega voetballer Chikhi, die op een goede wedstrijd kon terugzien, was zeker van de zaak. ,,Voorschoten’97 gaat het redden. De ploeg staat te laag. De vele blessures maakte het lastig voor ons. Ik zat vandaag lekker in de wedstrijd, kon profiteren van de vrijheid die ik kreeg. De wind, kou en de belangen maakte goed voetbal onmogelijk. Maar de winst telt uiteraard.”

DoCoS – Voorschoten ’97 1-2 (1-1). 11. Chikhi 0-1, 11. Joubij 1-1, 75. Koek 1-2.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuizen, Maaskant, Maat, Peet, Overvliet, Joubij, Van Wieringen, Van Empel, Gonlag, De Ridder.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Koek, Simonis, Mol, Manuputty, Bahri, Koning, Valies, Guijt, Constancia, Chikhi.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude