Home Tweede klasse DoCoS Joris van Harmelen (DoCoS): ,,Alles op volgende week tegen TAVV”

Joris van Harmelen (DoCoS): ,,Alles op volgende week tegen TAVV”

 

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS is niet toegekomen aan de achtste zege van het seizoen. Tegen staartploeg Nieuwkoop lukte het niet om te scoren. De nummer laatst kreeg dit ook niet voor elkaar en daarmee kwam de Leidse ploeg voor de tweede keer op rij uit op een doelpuntloos gelijkspel. DoCoS is nog steeds niet veilig, maar nam wel iets meer afstand van TAVV, de nummer twaalf. Het verschil bedraagt nu vijf punten.

Doelman Joris van Harmelen hield zijn doel dus andermaal schoon. ,,Dat is altijd lekker voor een keeper, maar ik had bij wijze van spreken liever met 5-4 gewonnen. Dan waren we zo goed als veilig geweest. Nu staat er volgende week veel druk op tegen TAVV. Die mogen we absoluut niet verliezen, want anders is het gaatje nog maar twee punten. Uiteraard gaan we daar niet vanuit, maar het had beduidend prettiger geweest wanneer we Nieuwkoop verslagen hadden.”

Of DoCoS die winst verdiende was maar de vraag. Nico van der Salm zag dat zijn ploeg wel veel meer balbezit had, maar veel kansen regende het niet. Van Harmelen: ,,Ik denk dat we twee tot drie kansen hebben kunnen creĆ«ren. Dat is gewoonweg te weinig tegen een tegenstander die laatste staat. Zij kregen ook wel twee of drie mogelijkheden, maar na de rust heb ik vooral ballen ingespeeld om de volgende aanval op te zetten. We hebben er te weinig uitgehaald. We zijn dit seizoen erg afhankelijk van de goals van Chris van Empel, Simon Joubij en Lars de Ridder. Let wel, ik verwijt niemand iets. Het is enkel een constatering. Ik vrees dat ik moet stellen dat de grote vorm ontbreekt, maar dat is eigenlijk wel inherent aan het seizoen. We pieken zelden, hoewel de overwinning op Die Haghe er laatst mocht zijn. Vorige week tegen RCL hebben we echter slecht gespeeld en een halve kans gehad en nu waren we dus ook niet gevaarlijk genoeg.”

Deze wedstrijd zal dus niet lang beklijven, maar paniek hoeft niet uit te breken. ,,Wanneer we TAVV verslaan, zijn we wel veilig. We hebben immers ook het duel met HVC’10 nog open staan en daarin staat het 1-1, terwijl zij met tien man verder moeten. Het kan dus zijn dat we na deze maand zeker weten dat we in de tweede klasse blijven en vanzelfsprekend gaan we daar vol voor. Het besef van het belang van TAVV thuis is in elk geval groot en we zullen dus op moeten staan.”

Van Harmelen blijft, ongeacht de afloop, spelen bij de Leidse club. ,,Absoluut, want ik heb het erg naar mijn zin bij de club. Ik woon ook om de hoek dus hoe makkelijk kan het zijn? Nee, ik heb nog niet met de nieuwe trainer gesproken (Ron de Roode, red.), maar dat komt vast nog wel ergens de komende weken. Nu ligt de focus bij dit seizoen en daarna gaat het circus weer opnieuw beginnen en moet ik de strijd weer aan met Mitchell van Abswoude.”

Opstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Knijnenburg (Bisschop), Goebel, Overvliet (Van Meegen), Van Wieringen (Bouwmans), De Ridder, Van Empel, Slingerland.

Foto’s: R. van Abswoude