Joshua Overvliet, de 24-jarige middenvelder van DoCoS,  weet het zeker, zijn ploeg zal dit seizoen nog van zich laten horen. DoCos eindigde de eerste competitiehelft op een toch wel teleurstellende elfde positie, een plaats die volgens Overvliet geen recht doet aan de kwaliteiten van de spelersgroep.

,, Ik heb het gevoel dat het seizoen nu pas écht gaat beginnen. De trainer kan zaterdag (tegen Nieuwkoop, SN) voor het eerst dit seizoen beschikken over een fitte selectie. Wekelijks in een wisselende formatie spelen is nu eenmaal niet bevorderlijk voor de prestaties. Op trainingskamp in Portugal hebben de geblesseerden zich bij de groep kunnen aansluiten, er valt weer wat te kiezen voor de trainer.”

Diezelfde trainer, Nico van der Salm, vertrekt trouwens aan het eind van dit seizoen na een dienstverband van 4 jaar bij DoCos.  Van der Salm kan tot nu toe terugkijken op een succesvolle periode in de Mors met het behaalde kampioenschap van de 3e klasse als hoogtepunt. Toch begrijpt Overvliet wel dat er een einde komt aan de samenwerking tussen DoCos en Van der Salm.

,, Nico is een goede trainer die DoCos op een hoger niveau heeft gebracht, maar na 4 jaar met nagenoeg dezelfde spelersgroep is het ook goed om weer een nieuw gezicht voor de groep te krijgen. Bij DoCos spelen sommige jongens al jarenlang bij de club.  Ik denk dat de nieuwe trainer (Ron de Roode, SN) als persoon ook goed past bij DoCoS. Hij staat als trainer bekend als erg gedreven en mijn gevoel zegt dat hij goed bij onze groep past.’’

Over de hechtheid van de groep hoeft De Roode zich in ieder geval geen zorgen te maken, bijna alle huidige 1e elftalspelers kwamen al in hun  jeugdperiode uit voor DoCos. Dit geldt ook voor Overvliet die op zijn 6e jaar lid werd, om  daarna de club nooit meer te verlaten.

,, Ik denk zeker dat het een groot voordeel is dat de spelers elkaar al zo lang kennen. Met spelers als Rowin Peet, Chris van Empel en Mitchel van Abswoude ben ik opgegroeid. We weten wat we aan elkaar hebben en hopen hier nog jarenlang met elkaar te voetballen. DoCos is een warme club met veel vrijwilligers en sponsoren en de club doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.”

Eén van de buikpijntjes van het DoCos-bestuur dit seizoen is het uitblijven van de aanleg van het door de gemeente beloofde kunstgrasveld. Daardoor moet de hoofdmacht van DoCos ook dit seizoen zijn kunsten wederom vertonen op het bijveld. ,, Wat mij betreft wordt het nieuwe kunstgrasveld ook zo snel mogelijk aangelegd, een volle hoofdtribune brengt toch meer sfeer met zich mee. Ik kan me goed herinneren hoe ik zelf met vriendjes langs de kant stond bij een wedstrijd tussen DoCos en UVS, de mensen stonden in rijen dik langs de kant. Als speler wil je toch voor zoveel mogelijk mensen spelen.”

Over het verloop van het rest van het seizoen is Overvliet positief gestemd. ,, Ik denk dat plek 5 alsnog zeker haalbaar moet zijn.”  Zaterdag kan Overvliet met zijn ploeggenoten tonen dat DoCos met fris gemoed uit de winterperiode is gekomen. Een zege bij laagvlieger Nieuwkoop zal de wit-rode formatie in ieder geval een boost geven en komt de middenmoot weer aardig in zicht.

DoCoS:

Positie: 12-12-22-19 (11e)
Periode 1: 8-9-12-13 (9e)
Periode 2: 4-3-10-6 (10e)
Thuis: 6-6-14-9 (11e)
Uit: 6-6-8-10 (9e)
Grootste zege: 8-1 CVC Reeuwijk (thuis)
Grootste nederlaag: 3-0 Die Haghe (uit)
Thuis: o keer nul gehouden
Thuis niet gescoord: 1 keer niet gescoord
Uit: 1 keer nul gehouden
Uit niet gescoord: 1 keer niet gescoord