Weer staat er een heerlijke derby op het programma in de tweede klasse C waar de Leidse voetballiefhebber zijn vingers bij aflikt: UVS ontvangt zaterdag DoCoS. De belangen zijn groot bij beide partijen dus het lijkt een pot te worden waar de vonken vanaf zullen vliegen. Rechter vleugelverdediger Michael van Voorthuijzen van de Morschbewoners laat zijn licht schijnen over de aanstaande ontmoeting.

,,UVS doet het erg goed in 2018 en is een regelrechte kampioenskandidaat. Puntenverlies kunnen zij zich eigenlijk niet veroorloven in de strijd met Die Haghe. DoCoS wil absoluut geen promotie/degradatiewedstrijden spelen en om die te ontlopen moeten we zeker niet verliezen. Minimaal een gelijkspel is voor ons het doel. Natuurlijk, UVS doet het geweldig en ik geef toe dat ze licht favoriet zijn. In een derby is echter vaak alle logica zoek, dus ik acht ons pertinent niet kansloos.”

DoCoS zou ook met een puntje tevreden kunnen zijn. In theorie kan TAVV de roodwitten op de ranglijst nog passeren als het drie keer wint en de roodwitten drie keer het onderspit delven. Wanneer Lugdunum dan ook nog een keer een resultaat boekt is DoCoS de sigaar en gedoemd tot het spelen van extra wedstrijden. Allemaal theorie, zeker, maar daarom zeker niet uitgesloten. ‘Terrier’ Van Voorthuijzen nog eens: ,,We hebben een pittig restant van de competitie: zaterdag naar UVS en dan nog uit tegen Valken’68 en CVC Reeuwijk. Die laatste is op het oog een makkie, maar die ploeg speelt met Nieuwkoop ook om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Op die laatste wedstrijd moeten we het niet laten aankomen. We hebben mede door de blessures een heel moeizaam seizoen achter de rug. Nu zijn we op Rowin Peet na compleet. Dat geeft ons zeker een extra boost. Ik denk dat als je de selecties van UVS en DoCoS vergelijkt, dat de verschillen klein zijn. Toegegeven, de blauwwitten halen meer rendement uit de aanwezige kwaliteit. Daarin zijn ze beter en staan dus niet puur toevallig of met geluk zo hoog. Ze zitten duidelijk in een roes en dat is heerlijk voetballen.”

Van Voorthuijzen (op foto in de uitwedstrijd bij Lugdunum) weet waarover hij het heeft: vorig seizoen leek ook alles wat zijn club deed in goud te veranderen. Dit seizoen worden de puntjes moeizaam bij elkaar geschraapt:  ,,We hebben nu vier keer op rij gelijk gespeeld waaronder drie keer 0-0. Je kunt dan wel zeggen dat er niet verloren is, maar ik win liever twee of drie keer en laat me dan maar een keer verliezen. Mag ik eens een gewaagde voorspelling doen? Dan zeg ik heel zachtjes 1-2.”

Een wel heel optimistische blik, die misschien een meewarige glimlach op het gezicht van de blauwwitte aanhang tovert. Mogen we dan nog één keer de vooruitziende blik van Boris Müller in herinnering roepen? Hij voorspelde dat zijn ploeg Meerburg twee keer van topfavoriet Oegstgeest zou winnen. En……. hij kreeg gelijk.

Elders op deze site ook nog een vraaggesprek met Thom de Vries van de thuisploeg!