Tweede klasse C (zaterdag)- Geluk (Brandon Richardson raakte bijvoorbeeld de lat bij een fantastische knal van afstand), gebrek aan killersinstinct en een fenomenale Joris van Harmelen voorkwamen een kansloze en mogelijk grote nederlaag vaan DoCoS tegen DSO. In het eerste kwartier werd de thuisploeg zoek gespeeld en kreeg DSO de ene kans na de ander. Scoren deed de ploeg niet en dat werd uiteindelijk hun ondergang. DoCoS had via Lars de Ridder en Chris van Empel spelers die maar één kans nodig hadden om te scoren. Kansen en mogelijkheden tellen niet mee, doelpunten wel.

DoCoS presteerde zwaar ondermaats in de eerste helft. Het aantal keren balverlies met name op het middenveld was niet te tellen en de roodwitten stonden constant met de rug tegen de muur. Keer op keer zocht DSO de ruimte tussen de laatste linie en de keeper van de thuisploeg en vond die ook. De voorwaartsen van DSO kregen kansen volop om de score open te breken. Tim Ceder probeerde met een schitterende volley Van Harmelen te verschalken. Mike Montanus legde Bilal Karasahin in de luren en kwam een-op-een te staan met de Leidse keeper, maar schoot naast, Richardson kreeg een prachtkans, maar allen misten of stuitten op de niet te kloppen Van Harmelen. Zijn collega aan de andere kant stond een beetje te knipogen in het zonnetje en beleefde een zeer rustige eerste drie kwartier. Handelend optreden hoefde hij niet.

De thuisploeg kwam eindelijk een beetje op gang in het tweede deel van de wedstrijd. Nu werden er wel duels gewonnen en gevochten voor de tweede bal. Dat vertaalde zich bijna onmiddellijk in concrete resultaten. Lars de Ridder ontfutselde de bal aan de centrale verdediger van de bezoekers en passeerde doelman Rodger Takken in de verre hoek. DSO leek even lam geslagen, de mannen van Ron de Roode kregen dan ook  grip op de wedstrijd. DSO versaagde echter niet en trok opnieuw ten aanval. Van Harmelen wist lange tijd van geen wijken en dreef de bezoekers en hun supporters op de tribune bijna tot wanhoop. Een klein kwartiertje voor tijd was een knap, droog schot van dichtbij ook hem echter te machtig. De bezoekers hadden het idee dat de overwinning nu binnen handbereik was. Ze bleken er ver naast te zitten. Van Empel werd een paar minuutjes voor tijd ingebracht om te zien of hij wat kon doen met de ruimte die DSO achterin liet. De door een ontsteking aan zijn voet geplaagde spits beschaamde het vertrouwen niet. Na een schot tegen de binnenkant van de paal wipte hij de bal prachtig over de keeper heen: 2-1. Bij DoCoS werd men bijkans gek van vreugde en dat viel volledig te begrijpen gezien het vertoonde deze middag. Totale verbijstering en verslagenheid aan de kant van de bezoekers. Hoe had dit kunnen gebeuren? Van Harmelen kreeg een hand van een der supporters van DSO: ,,Keeper, jij voorkwam in je eentje dat wij vandaag niet wonnen. Met pijn in mijn hart zeg ik dat je het schitterend gedaan hebt.”

Van Harmelen zelf: ,,In het begin kon ik een paar lekkere ballen pakken en dan groei je in de wedstrijd. Ik had zelf ook zoiets van ’mij passeren jullie vandaag echt niet’. Dat gebeurde dan uiteindelijk toch, balen, maar zelfs met een 1-1 was ik nog tevreden geweest. In de eerste helft waren we zeer matig. In de tweede helft kwamen we wat beter voor de dag, zeker na ons doelpunt. Met die 2-1 kregen we in alle eerlijkheid veel te veel. Dat ligt niet alleen aan mij hoor. Dat ene schot van dichtbij bijvoorbeeld dat ik nog kon blokken met mijn voet had van die afstand gewoon een doelpunt moeten zijn. Vandaag zat alles mee. Wie praat over een paar weken nog over hoe de zege tot stand kwam? Wij pakken drie punten van een hele sterke ploeg en dat geeft een heerlijk gevoel! Dat wordt gezellig zo in de kantine waar ik ook nog eens bardienst heb. Wat een heerlijke zaterdagmiddag.”

DoCoS-DSO: 2-1 (0-0). De Rijk 50. 1-0, 78. Stoffels 1-1, 90. Van Empel 2-1. Scheidsrechter: Talkacs. Toeschouwers: 200.

DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuizen, Boogmans, Peet 34. Van Wingerden), Jouby, De Roode, Atif (90. Maat), De Ridder, Klein, Karasahin (84. Van Empel), Overvliet.

DSO: Takken, Ligeon (90. Lekahena), Visser (66. Semil), Stam, Weber, Richardson, Cameron, Van den Berg, Montanus (45. Hagi), Ebing, Stoffels.

Foto’s: R. van Abswoude