dinsdag, mei 17, 2022
HomeTweede klasseDoCoSRon de Roode volgt Nico van der Salm op bij DoCoS

Ron de Roode volgt Nico van der Salm op bij DoCoS

-

Bij tweedeklasser DoCoS was er een vacature ontstaan nadat Nico van der Salm had aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen als trainer. Ron de Roode zal het stokje overnemen en tekent voor een jaar, zo liet de Leidse club weten.

Na onder meer vier jaar Stompwijk’92 en drie seizoenen Meerburg is DoCoS dus de volgende club die de Leidenaar onder zijn hoede neemt. De Roode: ,,Elke club heeft op zijn eigen manier natuurlijk zijn charme, maar met DoCoS tref ik de grootste club van Leiden met echte ambities. Vorig jaar draaide de club geweldig, maar dit jaar is het mede door blessures wat minder. DoCoS beschikt duidelijk  over een selectie met potentie en bovenin meedraaien is wat mij betreft een doelstelling voor volgend seizoen.”

Na 22 jaar op het veld gestaan te hebben viel het de medewerker bij RufoClean beheer niet mee  om alleen als toeschouwer zijn geliefde spelletje te beleven. ,,Ja, bij Meerburg moest ik weg ondanks een doorlopend contract en daar stond ik dan. Natuurlijk volgde ik het Leidse voetbal en ging bij mijn zoon kijken die nu bij Noordwijk speelt, maar ik wilde graag zelf weer aan de bak. Ik was dan ook heel blij dat DoCoS belde.”

Het is De Roode niet ontgaan dat de tweede klasse C voor de regioclubs heel interessant is. ,,Zes andere clubs uit de directe omgeving betekent zoveel wedstrijden met iets extra’s. Dat maakt de uitdaging voor mij alleen maar groter. Ik kan bijna niet wachten, maar eerst moet DoCoS nog aan de bak om te stijgen op de ranglijst.”

Langer geleden dan Stompwijk en Meerburg als hoofdcoach startte De Roode zijn trainersloopbaan bij LFC overigens. Bekender werd de 52-jarige ex-aanvaller als prof. Van 1982 tot 1989 speelde hij voor Den Haag, van 89 tot 91 voor Willem II om uiteindelijk te finishen bij Telstar (1991-1995). De Roode kwam bij deze BVO’s tot 78 treffers. In het seizoen 1985-1986 kwam hij het beste uit de verf met liefst achttien treffers voor toen nog FC Den Haag.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read