Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS had de wens om de aansluiting te vinden bij de top vijf, maar na de nederlaag bij Te Werve (4-2), moet juist met een schuinoog naar beneden worden gekeken. Aanvaller Ronnie de Roode meende dat de Leidse ploeg een ondermaatse eerste helft had afgewerkt, maar dat de tegenstander na de rust lange tijd niets in te brengen had. Toch was het niet voldoende voor de eerste uitzege van het seizoen.

De ploeg van Huib van Oostrom Soede opende na ruim een kwartier de score via Jordi Mulder. De bezoekers hadden echter maar een paar minuten nodig om op gelijke hoogte te komen. De Roode was succesvol na voorbereidend werk van Bilal Karasahin. Voor de pauze scoorden de Rijswijkers echter nog eens via Jael Paas. Opnieuw Mulder bracht de marge na de pauze zelfs op twee, maar Mitchel Klein zorgde weer voor spanning. De Leidenaren gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar in de extra tijd maakte Dirk Kuster aan alle onzekerheid een einde.

De maker van het eerste Leidse doelpunt. ,,De eerste helft was slap van onze kant. We konden amper wat creëren en Te Werve was wat gevaarlijker. Na mijn goal dacht ik dat we vleugels zouden krijgen, maar dat viel vies tegen. Dan is het toch weer vreemd dat het in de tweede helft wel kan. Ik vond zelfs dat we ze bij vlagen wegspeelden, maar dan krijg je toch juist nog een goal tegen. Daardoor werd het er niet makkelijker op, maar tot het einde zijn we wel in de buurt gekomen van de gelijkmaker. Helaas mocht het niet zo zijn. Op basis van de tweede helft vind ik wel dat we eigenlijk drie punten hadden verdiend. Ik kreeg overigens zelf ook een kans, maar die inzet ging nipt voorlangs.”

De zoon van de trainer vult aan: ,,Persoonlijke fouten hebben ons genekt. Wel ben ik van mening dat bij de 3-1 Michael van Voorthuijzen een duw kreeg. Wordt die treffer niet goedgekeurd dan krijg je een andere wedstrijd. Als ik het echter breder trek dan moet ik stellen dat het bij ons op de trainingen beter loopt dan tijdens de meeste wedstrijden. Er wordt keihard gewerkt. We zijn nog nergens weggespeeld en daarom geloof ik dat we onze resultaten moeten kunnen verbeteren. Ik trek zelf ook het boetekleed aan. Ik heb zelf absoluut nog niet gebracht wat ik kan brengen. Het moet scherper en beter.”

Het trainen onder zijn vader ziet de vleugelaanvaller niet als een probleem. ,,Nee hoor, dat gaat prima. We hebben de afspraak gemaakt dat we enkel bij DoCoS over voetbal praten met elkaar. Niet daarbuiten. Daar gaan we als volwassenen mee om.”

De Roode kende nogal wat blessureleed vorig seizoen. ,,Ik had de nodige problemen met mijn enkel. Gelukkig heb ik dat ondertussen achter me gelaten. Het is op dat vlak ook prettig dat Sean Armitage weer fit is geworden. Dat is zeker een plus voor het elftal. Chris van Empel is ook op de weg terug en daar worden we sterker van. Dat moet ook, want het is en blijft wel te wisselvallig tot nu toe. We kijken uit naar onze twee eerstvolgende duels. HVC’10 en UVS komen op bezoek bij ons en dat zijn voetballende ploegen. Daar spelen wij doorgaans beter tegen. In die potten moeten we laten zien dat we weer stappen vooruit kunnen zetten. Een eerste helft als tegen Te Werve mag niet meer voorkomen.”

Te Werve-DoCoS 4-2 (2-1). Mulder 1-0, De Roode 1-1, Paas 2-1, Mulder 3-1, Klein 3-2, Kuster 4-2.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Karasahin, Van Voorthuijzen, Maat, Peet, Atif, Armitage, Joubij, Quelhorst, Klein, De Roode.