Sinds vorig seizoen is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke vrijdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Vandaag stond het volgende interview op papier. Nu nog even via deze website (en iets uitgebreider), voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. Dit keer in de spotlights: Tim Gonlag van DoCoS.

Morgen spelen DoCoS en HVC’10 het restant uit van de eerder gestaakte tweestrijd. De tussenstand is 1-1 en de ploeg uit Hoek van Holland moet verder met tien man vanwege een eerder geïncasseerde rode kaart. HVC’10 kan de tweede periodetitel pakken (bij 1 doelpunt verschil volgt er een beslissingswedstrijd tegen Die Haghe en bij 2 is de prijs binnen, HK), maar bij een zege van de Leidse ploeg is het vrijwel zeker dat TAVV het haasje is op de twaalfde plaats en nacompetitie zal moeten spelen. Niet enkel voor deze twee ploegen is het belang groot. Ook de nummers 1 tot en met vier, TAVV, RCL en Lugdunum hebben belang bij de uitkomst van deze ontmoeting met het oog op de nacompetitie en te vergeven prijzen.

Zie ook: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/wp-admin/post.php?post=65089&action=edit

DoCoS had TAVV afgelopen zaterdag al bijna kansloos kunnen laten door te winnen, maar het bleef 0-0 tussen de manschappen van Nico van der Salm en Niels Slottje. Het was het derde achtereenvolgende doelpuntloze gelijkspel van de huidige nummer elf. Bij DoCoS is Tim Gonlag bezig aan zijn laatste wedstrijden. De voetbalschoenen gaan aan de wilgen.

,,Het is mooi geweest. Met mijn 31 jaar ben ik nog niet versleten, maar ik heb het voorbije jaar erg veel ellende gehad met blessures en daardoor is het plezier wel wat verdwenen. Ik brak mijn pols, scheurde mijn hamstrings af, liep een verstuiking aan de enkel op en een neusbreuk. Dus ik heb aardig wat wedstrijden moeten missen. Tel daarbij op dat ik het druk heb met een jong gezin en mijn baan in het onderwijs. Dat maakt dat ik deze beslissing genomen heb. Ik zal niet beweren dat ik nooit meer voetbal. Misschien kom ik na een jaar nog terug en ga spelen met gasten waar ik eerder mee of tegen speelde. Dat laat ik rustig op me afkomen. Misschien komen er belletjes, misschien niet. Voor nu ga ik mij richten op hardlopen. Feitelijk niet echt mijn ding, maar het lijkt me daarom juist een uitdaging om toe te werken naar een halve (marathon). Verder zal ik volgend seizoen zeker links en rechts gaan kijken bij regioclubs. Ja klopt, Danny (Maaskant, red.) en ik vallen na acht seizoenen met elkaar in het centrum spelen uit elkaar. Hij heeft gegronde redenen om voor wat anders te kiezen (Sporting Leiden, red.) en dat was voor mij geen optie, maar dat heeft niets met die club te maken.”

Eerst wil de ex-speler van onder meer Voorschoten’97 en GHC zich uiteraard veilig spelen met DoCoS. ,,We spelen tegen een tegenstander die vecht voor een laatste kans voor een promotieplek en dus zal de pot meer open liggen als recent tegen RCL en TAVV. Daar liggen voor ons kansen. Bij winst hebben we eigenlijk officieel nog een punt nodig, maar ik zie TAVV in mei geen drie keer winnen en ons drie keer verliezen. We gaan proberen de klus te klaren en wanneer dat niet lukt wacht er nog een spannende maand, maar dat geldt voor zo ongeveer alle ploegen. Dat is het leuke van deze klasse. Zaterdag zullen er vast mensen komen kijken van andere ploegen. De belangen zijn groot voor het gros van de clubs.”

Dat het dit seizoen minder gaat ten opzichte van vorig seizoen, met een vierde plaats en nacompetitievoetbal, kan de docent wel verklaren. ,,We wisten aan het begin van het seizoen al dat de selectie in disbalans was. De spoeling voorin was al dun en toen viel ook snel Mitchel Klein weg. Af en toe werd ik daardoor naar het front gedirigeerd, maar daar stond ik toch vaak op een eiland. We creëren dit seizoen in veel wedstrijden weinig kansen en zijn voorspelbaarder geworden voor tegenstanders. Aan de andere kant zit het in deze klasse ook dicht bij elkaar. Van TAVV hadden we in de slotminuut alsnog kunnen winnen. Dan doet dat meteen wat met vertrouwen bij een groep. Nee, met de trainer (Nico van der Salm, red.) heeft het niets te maken. Hij heeft hier heel goed werk neergezet. Wel is het wat mij betreft goed voor hem en de club om een andere weg te gaan. Daar is niets geks aan na zoveel jaar van samenwerking. De nieuwe trainer (Ron de Roode, red.) ken ik niet zo goed. Daar heb ik verder geen mening over en daar ben ik als speler ook niet in gekend. Maar dat is voor later. De sfeer dit seizoen is in elk geval altijd goed gebleven. Misschien wel te goed. We zijn soms te lief geweest bij DoCoS.”