HomeDerde klasseDoCoSVan Empel en Van Wieringen helpen Docos aan knappe zege bij SVC...

Van Empel en Van Wieringen helpen Docos aan knappe zege bij SVC ’08 (0-3)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCos behaalde zaterdag  een belangrijke overwinning bij subtopper SVC’08 (0-3). Door doelpunten na rust van Chris van Empel(2x) en Enno van Wieringen konden de Leidenaren drie belangrijke punten aan het puntentotaal toevoegen. Door dit resultaat stegen de Morsbewoners naar de achtste plaats.

Er zijn van die wedstrijden die achteraf net zo goed schriftelijk hadden kunnen worden afgewerkt. Dat geldt ook voor de eerste helft van deze wedstrijd. Er gebeurde de eerste 45 minuten vrijwel niets op het versleten kunstgras van de Scheveningse Voetbal Club. Hooguit is de save van DoCos-keeper Joris van Harmelen, hij redde met zijn been na een doelpoging van SVC’08 –spits Fabian Toet, de moeite van het vermelden waard.

Hoe anders was dat in de 2e helft. Kort na de aftrap lepelde Enno van Wieringen de bal over de SVC’08-defensie en Chris van Empel was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te prikken. Een minuut na dat doelpunt kon DoCoS bijna de score verdubbelen, maar een scrimmage voor het SVC’08-doel eindigde  net aan de voor DoCoS verkeerde kant van de paal.  Die tweede goal viel uiteindelijk toch een kwartier voor tijd. Invaller Lars de Ridder behield knap het overzicht en vond Van Empel. Zijn poging  leek op  medespeler Van Wieringen te stranden, maar de jongeling deed slim zijn benen wijd open en in een fractie van een seconde zag de verbouwereerde SVC’08-keeper Joey Vos de bal achter zich in het net liggen (0-2).

Van Empel was daarna dicht bij een loepzuivere hattrick maar zijn kopbal ging net over. Hierna kreeg SVC ’08 nog wel wat kansjes, maar Van Harmelen toonde zich een betrouwbare doelwachter. Het allerlekkerste van deze wedstrijd was bewaard voor het eind. De Ridder brak door op de linkerflank en hij vond met zijn voorzet Van Wieringen, die met een formidabele omhaal de wedstrijd besliste (0-3).

Samen met Van Empel was Van Wieringen de opvallendste speler aan de kant van de formatie van Nico van der Salm. Van Wieringen was bij alle doelpunten betrokken. De 19-jarige middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door. Vlak voor de winterstop werd hij door Van der Salm bij het eerste elftal gehaald en hij beschaamt dat vertrouwen bepaald niet.

Van Wieringen: ,,Dit is mijn eerste jaar in de senioren en ik had er eigenlijk op gerekend dit seizoen in het 2e te gaan spelen. Had ik ook geen probleem gevonden. Het 2e elftal  is een jong team en ik had het daar ook goed naar mijn zijn. Nu ik in het eerste sta wil ik natuurlijk ook zoveel mogelijk minuten maken. Met een onderbreking van één jaar (Van Wieringen speelde vorig seizoen in de 4e divisie bij de  A-junioren van Voorschoten’97, SN) speel ik al mijn hele leven voor DoCoS. Wat mij betreft blijft dat nog even zo.”

SVC ’08 – DoCoS 0-3 (0-0). 46. Chris van Empel 0-1, 74. Chris van Empel 0-2, 85. Enno van Wieringen 0-3.

Opstelling DoCoS : Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Maat, Peet, Overvliet, Joubij (83. Zweistra), Van Wieringen, Goebel (56. Bisschop), Van Empel , Slingerland (73. De Ridder).

Scheidrechter: H. Spaans. Toeschouwers: 100

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude