Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week had André Lourens zich kapot geërgerd an het optreden van zijn ploeg. Bijna weerloos werd er verloren van Te Werve. Dit keer toonde Voorschoten’97 zich bepaald gretiger en dat betaalde zich uit. DoCoS werd met 2-0 verslagen. Niet dat de thuisploeg de pannen van het dak speelde, maar veel meer dan de Leidse ploeg stichtte groen en geel veel meer gevaar. Aan de kant van de ploeg van Ron de Roode werd er best aardig gespeeld af en toe tot aan de zestien, maar daar bleef het bij. DoCoS leek de middag enigszins plichtmatig te beleven en daar profiteerde de thuisploeg dankbaar van. Het verschil op de ranglijst werd zo teruggebracht tot 1 punt in het nadeel van Lourens en de zijnen.

De bezoekers kregen de eerste kans van de wedstrijd. Simon Joubij opende en Lars de Ridder kon er van tussen. Justin van Look had zijn ‘huis’ verlaten en de Leidse buitenspeler kreeg al vroeg de kans op een doelpunt, maar de doelman liet zich niet ringeloren. Voorschoten’97 pakte vervolgens het initiatief en DoCoS werd teruggedrongen. Toch doken de gasten andermaal op voor de ogen van de Voorschotense sluitpost. Adam Atif vond Ronnie de Roode, die Hamza Aypadin klopte in de lucht. De kopbal ging echter over het doel van de gastheer. Daarna deelden Voorschoten’97 meer speldenprikken uit, maar de vlag ging een aantal keer omhoog bij de Leidenaren. Wel of niet terecht, maar duidelijk was dat Voorschoten’97 van plan was om de matige openingsreeks van de competitie een andere wending te geven. De ploeg toonde net even gretiger dan de in het lichtblauw gestoken opponent.

Na dertig minuten leek Ian Baggerman de 1-0 binnen te werken op een vrije trap van Ronnie Verplancke. De kopbal was Joris van Harmelen te machtig, maar de doelman mocht de lat kussen. Vijf minuten later was het wel bingo voor de thuisclub. Thom de Koning vond Peer van Paasen en de middenvelder liet zien, oog in oog met Van Harmelen,  een ijskonijn te kunnen zijn. Nog fraaier was zijn pass op Alex Iliopoulos. Een juiste balaanname had een vrije doortocht betekend, maar de van Bernardus overgekomen puntspeler ruziede met de bal. DoCoS stelde daar weinig meer tegenover of het moet een ‘krul’ zijn geweest van de ijverige Joubij, die echter te laat de juiste curve mee kreeg voor Leids succes.

De 1-0 voorsprong was op basis van het getoonde wel een juiste afspiegeling van de eerste rondgang. Vooral na het wisselen van speelhelft werd Voorschoten’97 gevaarlijk. DoCoS zette druk, maar kon bijster weinig gevaar stichten. Vanuit de omschakeling kreeg de formatie van Lourens diverse mogelijkheden om het pleit te beslechten. Zo vond Nick Guijt Oualid Maatoug, maar de rechtsbuiten kegelde de bal hard naast. De zelfde speler kreeg kort daarop een nieuwe kans op aangeven van Van Paasen, maar de aarzeling was te groot bij het afronden. Of was Michael van Voorthuijzen simpelweg te snel op dat moment?

De voor de pauze sterk spelende Atif kwam in de tweede helft nauwelijks meer in het stuk voor omdat Voorschoten’97 de zaken beter onder controle had. Daarmee was het grootste gevaar ook wel weg bij de Leidenaren, ook al omdat Chris van Empel pas laat van de bank kon komen in verband met zijn fysieke gesteldheid. Juist de onbetwiste spits miste wel de kans op 2-1. Een door Joubij versierde strafschop, waarbij Sem Simonis zich van geen kwaad bewust was, werd onbenut gelaten. Van Look mocht de felicitaties in ontvangst nemen.

Voor die tijd was het al 2-0 geworden. Guijt was de maker van dat doelpunt, waarbij de clubgrensrechter meende dat het buitenspel zou zijn geweest. Arbiter Korbee wilde daar niets van weten en al helemaal niet van de klachten van zijn assistent aan zijn adres. Uitsluiting van de grensrechter was het gevolg. De thuisploeg kreeg voor en na de goal nog meer mogelijkheden, maar de ingevallen Hamza Chikhi zocht teveel het eigen succes.

Na de gemiste pingel was het over en sluiten en pakte Voorschoten’97 de tweede zege van het seizoen. DoCoS kon zo de aansluiting niet houden met de kopgroep en op basis van deze wedstrijd is een topdrie klassering sowieso voor beide ploegen niet reëel te noemen. Maar ook nu blijft de conclusie dat de weg nog heel lang is en dat de verschillen klein zijn en waarschijnlijk zullen blijven. Zowel Voorschoten’97 als DoCoS zitten nog ver van het plafond af dus wanhopen is zeker nog niet op zijn plaats.

Voorschoten’97-DoCoS 2-0 (1-0). 35. Van Paasen 1-0, 70. Guijt 2-0. Scheidsrechter: Korbee. Toeschouwers: 225.

Voorschoten’97: Van Look, Apaydin (67. Hogenboom), Koek, Baggerman, Simonis, De Koning, Verplancke, Van Paasen, Maatoug (62. Chikhi), Iliopoulos (76.Koning), Guijt.

DoCoS: Van Harmelen, Karasahin, Van Voorthuijzen, Maat, Peet, Joubij, Atif, Overvliet (59. Van der Vooren), De Roode, Klein (73. Van Empel), De Ridder.

Beluister hier de beide trainers:

[soundcloud id=’517278483′ height=’false’]

[soundcloud id=’517279188′ height=’false’]