dinsdag, april 23, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Dure nederlaag voor Stompwijk'92

Dure nederlaag voor Stompwijk’92

-

Tweede klasse C (zondag)- Zondagmiddag trad de ploeg van scheidend trainer Erik van Manen aan tegen DOSR uit Roelofarendsveen. Na een historische overwinning tegen GDA (1e overwinning in de 2e klasse, red.) had Stompwijk’92 de laatste plaats verlaten en zou het, bij een overwinning op DOSR, aansluiting kunnen vinden bij de middenmoot. ,,Als je onderaan staat is elke wedstrijd belangrijk”, vertelt trainer Van Manen. ,,Echter, deze wedstrijd in het bijzonder, is cruciaal. Voor de winterstop spelen we nog tegen een aantal tegenstanders waar we de punten tegen moeten pakken als je in de 2e klasse wilt meedoen”, zo sprak de trainer vooraf.

Stompwijk trad aan in een wat behouden opstelling. Doel hiervan was de ruimtes klein te houden zodat DOSR niet aan voetallen toe zou komen. Trainer Van Manen koos voor een druk bezet middenveld waardoor er geen ruimte in de basisformatie was voor de creatieve aanvaller Enrico Geus. In een vlakke en matige eerste helft was het DOSR dat het betere van het spel had. Zo belandde in de 7e minuut van de wedstrijd een scherpe voorzet op de lat en was het niet veel later dat DOSR verzuimde om verdiend op voorsprong te komen. Stompwijk wist hier heel weinig tegenover te stellen. In de 35e minuut bekroonde DOSR een veldoverwicht en kwam door een geweldige actie van talent Job Hoogervorst op een verdiende 1-0 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal snelden de supporters naar de kantine om onder het genot van een kopje koffie op te warmen van de snijdende najaarswind.

Na een teleurstellende eerste helft was het voor Stompwijk zaak uit het spreekwoordelijke andere vaatje te tappen. Wat meer aanvallend, hogere druk, meer de duels aangaan en vooral de tweede ballen winnen was het devies. Om het spel meer aanvallende impulsen te geven besloot trainer Van Manen Geus binnen de lijnen te brengen. Vanaf het eerste fluitsignaal trok Stompwijk het spel naar zich toe. In de 57e (Geus) en 58e (Knijff) minuut had Stompwijk twee uitgelezen mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Jammerlijk werden beide kansen niet benut. Hier stond tegenover dat DOSR in de zestigste minuut de voorspong kon verdubbelen, maar door toedoen van keeper Bennis bleef de score onveranderd. Stompwijk bleef druk houden en nu was het DOSR dat gokte op de omschakelmomenten. De tweede helft was voor het rijkelijk opgekomen publiek een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Het spel golfde op en neer en tot het laatste fluitsignaal was niet te voorspellen wat de eindstand zou worden. Stompwijk kon het veldoverwicht in de tweede helft niet uit drukken in doelpunten waardoor een pijnlijke nederlaag werd geleden. Door deze dure uitglijder verliest Stompwijk de aansluiting met de middenmoot. De komende wedstrijden tegen ESTO en RVC ’33 zullen door Stompwijk gewonnen moeten worden wil het zicht houden op een jaar langer verblijf in de 2e klasse.

Basisopstelling Stompwijk ’92: Jordi Bennis, Sem van der Salm, Nick van den Bosch, Bart van der Salm, Donny van Marwijk, Bo van Bliegen, Dennis van der Linden, Daniel Knijff, John Onderwater, Pim van der Arend en Nick Ammerlaan.