Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV heeft de vierde nederlaag van het seizoen geleden. Op eigen veld verloor de formatie van Frenk van der Kleij met 0-3 van Berkel. Halverwege was het al 0-2 voor de bezoekers. Door de nederlaag bleef de Ter Aarse ploeg laatste op de ladder, maar de achterstand op de nummer acht bedraagt slechts drie punten.

TAVV moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde Lars van der Pijl en Donny van der Neut en Van der Kleij koos voorin voor A-junior Jordy Hoogervorst. Sterkhouder Randy Verwoerd kon spelen, maar was nog niet geheel okselfris na zijn vorige week opgelopen blessure. Het gemis van het genoemde tweetal liet zich voelen. Vooral op het middenveld werd de slag verloren en zo kon Berkel gedurende de eerste helft de bovenliggende partij zijn. Van der Kleij: ,,We hadden het aan Edwin Pieterse te danken dat het vlak voor rust pas 0-1 stond. Hij stond alweer sterk te keepen. We hoopten met de 0-1 achterstand te gaan rusten, maar helaas scoorden zij op slag van rust een tweede goal na een defensieve fout aan onze kant.”

Ook na de onderbreking speelden de bezoekers makkelijker, maar de thuisploeg probeerde het zeker wel. ,,Ze lieten ons veelal de bal. We kregen wat meer vat het op het middenveld, maar hun slimheid gaf toch de doorslag. Het team heeft hard gewerkt, maar we kwamen door de bank genomen tekort. Het is bekend dat wij een smalle selectie hebben en we hebben iedereen hard nodig. Lars is sterk in zijn coaching achterin en Donny zorgt bij ons voor diepgang. Hun inbreng wordt dus gemist tegen een sterke tegenstander als Berkel. Een aantal van de groep heeft de juiste vorm nog niet te pakken en bij ons moet het simpelweg goed vallen om tot een resultaat te komen. Dat vermogen is er echt wel. Dat bleek vorige week bijvoorbeeld tegen HVC’10. Het zal voor ons dit seizoen lastig blijven, maar we wanhopen zeker niet. De jonge spelers zullen bij ons snel moeten leren. Er is geen keuze voor hen. Gezien de stand moeten we niet in de paniek schieten. Het veld zit nog dicht bij elkaar.”

Hoogervorst maakte zoals gezegd zijn opwachting in de hoofdmacht. ,,Ik ben al eerder ingevallen, maar nu mocht ik dus meteen starten. Dat is natuurlijk leuk voor een speler van zeventien en ik had het ook helemaal niet verwacht. Helaas speelde ik niet al te best. Het was ook best lastig als rechterspits, omdat ik normaliter centraal op het middenveld sta bij mijn eigen team. We maakten als team teveel fouten en die zijn afgestraft. Toch geloof ik erin dat TAVV zich kan handhaven. Gewoon snoeihard blijven werken en zorgden dat het zelfvertrouwen erin blijft. Er is genoeg kwaliteit over in deze groep om in deze klasse te kunnen blijven spelen. Ik hoop op termijn een vaste waarde te worden, maar zover ben ik nu nog niet.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, K. van Wijk, Zornig, Modderaar, Vreeken, Straver, Verwoerd, Konings, Hoogervorst, M.van Wijk, El Mariami.