Tweede Klasse C (zondag)- Vorig seizoen, toen nog in de derde klasse, was het Stompwijk ’92-duo Nick Ammerlaan en Enrico Geus een regelrechte plaag voor de vijandelijke defensies. Het tweetal vond in competitieverband maar liefst 57 maal het net van de tegenstander. De productiviteit van Ammerlaan en Geus droeg in belangrijke mate bij aan de historische promotie van Stompwijk ’92 naar de tweede klasse. In de uitwedstrijd tegen ESTO toonde Geus aan, ook zonder zijn ditmaal afwezige maatje Ammerlaan te kunnen scoren. Met drie doelpunten (en 1 assist) tegen ESTO uit Bodegraven was Geus zondag opnieuw zeer belangrijk voor zijn team. Door de zege kropen de Stompwijkers een plaatsje omhoog in de staart van het klassement en staan nu op de 12e plaats met zeven punten uit negen wedstrijden.

Stompwijk ’92 begon sterk aan de wedstrijd en kwam na tien minuten spelen al vlot op voorsprong. Een voorzet van Nick van den Bosch werd door Geus in het vijandelijke strafschopgebied opgepikt en met een fraai afstandsschot liet hij de ESTO-doelman kansloos (0-1). Het vlot combinerende ESTO kwam vlak voor de pauze op gelijke hoogte en met een 1-1 stand gingen de teams de rust in. In de tweede helft zorgde Geus met twee doelpunten uit Stompwijkse counters voor een ruime marge (1-3) en Daniël Knijff, die een uitstekende wedstrijd speelde, gooide vlak voor de tijd de wedstrijd definitief in het slot en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

Een lekkere zege dus voor de ploeg van Erik van Manen. Van Manen na afloop van de wedstrijd: ,,ESTO had een optisch veldoverwicht en was veelvuldig in balbezit, maar daardoor konden wij ons geliefde spelletje spelen. Geus was vandaag geweldig en als hij , zoals vandaag,  zijn dag heeft, dan is hij nauwelijks af te stoppen. Een belangrijke overwinning voor ons, zeker gelet op de komende wedstrijden tegen concurrenten RVC’33 en Teylingen.’’

Van Manen liet kort geleden het bestuur van Stompwijk ’92 weten, dat hij het na drie seizoenen Stompwijk ’92 voor gezien houdt en voor volgend seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Van Manen (in het bezit van TC3 en TC2 en eerder werkzaam bij UDO en VVSB 2): ,, Ik hou alle opties open, maar mijn voorkeur gaat uit naar een zaterdagclub. Of het nou een tweede, derde- of vierdeklasser is, dat maakt mij niet eens zoveel uit. Het liefst werk ik bij een club met een stabiele jeugdafdeling, die zelf opgeleide spelers naar het 1e elftal wil laten doorstromen. Bij Stompwijk ’92 hebben we de O-19 jeugd nu ook nauwer bij de selectie betrokken en dat gaat op termijn hier zeker zijn vruchten afwerpen. Doorstroming van eigen  jeugd is voor Stompwijk ’92 erg belangrijk, ook omdat hier nauwelijks spelers van buitenaf komen spelen ”, aldus de Noordwijkerhouter.

ESTO – Stompwijk ’92 1-4 (1-1) 6.Geus 0-1, 40. 1-1, 55. Geus 1-2, 67. Geus 1-3, 84. Knijff 1-4.

Opstelling Stompwijk ‘92: Bennis, S. van de Salm, D van de Salm, Onderwater, van de Linden, Van Marwijk, Knijf, Van de Arend, van den Bosch, Luiten, Geus