Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV is weer een stapje dichterbij de nacompetitie gekomen. De ploeg van Niels Slottje ging ruimschoots onderuit bij DSO (4-0) en zag DoCoS, RCL en Lugdunum een punt uitlopen. Voor de pauze opende de ploeg uit Zoetermeer de score. TAVV kreeg aan het begin van de tweede helft kansen om langszij te komen, maar een doelpunt bleef uit. Vervolgens liep de ploeg van Faizel Soekhai weg en zo werd het probleem voor de Ter Aarders weer groter.

Mike Slottje, die volgend seizoen uitkomt van RCL (waar de trainer van DSO ook neerstrijkt, red.), was zondagmorgen nuchter in zijn bevindingen. ,,We hebben terecht verloren. Misschien wat geflatteerd, maar als ik eerlijk ben zat een resultaat er niet echt in. Tenminste, na de rust hadden we eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen. Dat zit dan even niet mee en dat is al een tijdje zo. Aan de andere kant had DSO ons in de houtgreep voor de rust en de 1-0 was nog mager. Zij hadden al genoeg kansen gehad voor de 1-0. Het is enkel kenmerkend voor de huidige stand van zaken dat het een eigen doelpunt was. Niet dat Lars (van der Pijl, red.) er iets aan kon doen, maar je staat dan toch weer op achterstand.”

TAVV drong na de rust aan, nu met de wind mee, en zo veranderde het spelbeeld. ,,Zoals bekend is het lastig spelen op het veld van DSO. Zij hadden eerst wind mee en daar kwamen wij maar met moeite onderuit. En als het dan lukt dan moet je zo’n moment ook pakken. Na de rust moesten zij dus terug, maar we konden de gelijkmaker niet op het scorebord krijgen. De 2-0 kwam voort uit een misverstand tussen Lars en Randy (Verwoerd, red.) en dat kon er ook nog wel bij. Dat zijn spelers die er altijd staan en elke week een belangrijke inbreng hebben voor de ploeg. Uiteraard kan het hen ook een keer overkomen om in de fout te gaan. Als het loopt bij een ploeg gebeurt dit niet. Bij ons ligt dat helaas al een tijdje anders. In de laatste minuten liepen ze nog uit naar 4-0. Wat dat betreft was het een beetje een identiek verhaal als tegen UVS vorige week. Daar hadden we de 2-2 moeten maken en verloren we uiteindelijk met 1-5.”

De middenvelder is reëel genoeg om in te zien dat het kort voor twaalf uur is voor de blauwwitten. ,,We hebben nu zo snel mogelijk een overwinning nodig. Volgende week komt RCL naar ons toe en het belang van die pot hoeft niet uitgelegd te worden. Bij een nederlaag vrees ik dat we ons stilaan moeten gaan opmaken voor de nacompetitie. Het kan volgende week echter ook juist een keer onze kant opvallen en dan schuift de boel weer in elkaar. Tja, ik had liever niet in deze situatie gezeten met TAVV en ik wil natuurlijk ook niet dat RCL in de problemen komt. Men hoeft er echter niet aan te twijfelen dat ik met volledige focus speel voor mijn huidige club. Na RCL krijgen we ook nog ploegen als DoCoS, CVC en Nieuwkoop. Dat zijn allemaal concurrenten. Er is nog niets verloren, maar er wacht ons een zware kluif. Dat is overduidelijk. Of het rommelt bij ons? Nee, dat kan ik niet zeggen. Het is echter wel logisch dat de sfeer wel eens beter is geweest. Dat loopt nu eenmaal parallel aan de resultaten. We moeten echter allemaal dezelfde kant op gaan om het tij te kunnen keren.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl, Modderaar, Vreeken, Verwoerd, Slottje, Van Wijk, Straver, De Bruijn, Rijsdam.

Foto’s: met dank aan Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl