Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV verloor afgelopen zaterdag voor de zesde keer op rij. Dit keer maakte UVS de Ter Aarse ploeg drie punten afhandig. Daarvoor verloren de blauwwitten van Die Haghe (1-0), SVC’08 (3-4), Honselersdijk (3-1), Valken’68 (2-3) en Voorschoten’97 (2-0). De ploeg van Niels Slottje was door die resultaten al afgezakt naar de twaalfde plaats en daar staat de ploeg, die vorig seizoen uitkwam in West I, nu nog vaster op. DSO, DoCOS en RCL wonnen namelijk wel in de voorbije speelronde. Daags na de wedstrijd sprak onze redactie met de geplaagde trainer. De resultaten lijken namelijk veel te maken te hebben met de krappe selectie en het blessureleed in Ter Aar.

,,We missen er op dit moment teveel en het vertrouwen is broos. We lopen als club tegen onze beperkingen aan. En dat is niet erg en komt voort uit de keuzes die de club heeft gemaakt. Zijn we daarmee dood en begraven? Nee, zeker niet. Natuurlijk staan we er niet best voor, maar ons resterende programma biedt wel hoop. We spelen tegen concurrenten en dat zijn ploegen waar tegen we eerder resultaten konden boeken. Dat is geen enkele zekerheidje voor nieuw succes, maar de wedstrijd tegen UVS heeft mij het gevoel gegeven dat we de dans nog kunnen ontspringen. En mocht dat onverhoopt niet lukken dan gaan we er alles aan doen om ons te handhaven via de nacompetitie. TAVV is geen club van paniek zaaien en dat gaan we nu ook niet doen. De voorbije jaren hebben we vaak de polonaise gelopen en nu moeten we ook bij elkaar blijven. Pessimisme is niet nodig.”

Trainer Slottje is op het moment van het telefonische vraaggesprek op weg naar de Ronde van Vlaanderen. In Ronse zou hij later op de dag neerstrijken en een glansrijke zege kunnen beleven van landgenoot Nikki Terpstra. Het zal voor Slottje een pleister op de wond zijn wellicht gezien de situatie waarin zijn ploeg verkeert.

,,Ach, de 1-5 uitslag doet vermoeden dat we zijn weggespeeld door UVS. Dat is natuurlijk niet het geval wanneer je na negentig minuten met 1-2 achter staat. Laat ik voorop stellen: UVS verdiende alle lof en de overwinning. Ze speelden goed en makkelijk. Toch had ik het nog willen zien wanneer wij pal na onze treffer op 2-2 zouden zijn gekomen. We kregen tot drie keer toe een grote kans om op gelijke hoogte te komen. UVS wankelde in die fase. En vlak voor de pauze kregen we ook al twee dotjes om de 1-1 te maken. Dus om die reden wanhoop ik zeker niet. Het heeft geen zin om verwijten te maken. De verdedigers staan er om tegen te houden en voorin moet er gescoord worden. Niemand maakt bewust een fout. We willen allemaal winnen, maar in sport hoort verliezen er ook bij, hoe vervelend ook.”

Slottje vervolgt: ,,Tegen Voorschoten’97 presteerden we onlangs ondermaats, maar dat vond ik nu niet het geval. We kozen er bewust voor om wat behoudender te spelen en UVS te laten komen. Ze hadden veelvuldig balbezit, maar zeker voor de pauze was het niet zo dat zij de kansen opstapelden. Na de rust waren we geleidelijk aan bezig om onszelf meer in de wedstrijd te spelen en toen maakten zij juist 0-2. Vlak daarna kregen ze een ongelooflijke kans om er 0-3 van te maken en dan zou het over zijn geweest. Na onze 1-2 leefden we weer op en had het anders kunnen lopen. Jammer dat we aan het kortste eind trokken, maar we zijn echt nog niet geklopt. Ik heb zeker geen roze bril op, want we kennen nog steeds de nodige zorgen. Yassine el Mariami komt waarschijnlijk niet meer in actie en Lars van der Pijl viel met knieklachten uit. Daar staat tegenover dat Kevin van Wijk wellicht op korte termijn weer aansluit. Hoe dan ook; we hebben iedereen nodig en moeten het met elkaar zien vlot te trekken. Dat kan zeker nog. We spelen nog tegen DSO, RCL, DoCoS, CVC, HVC’10 en Nieuwkoop. Niets is makkelijk, maar niets is ook onoverkomelijk.”

In de heenronde pakte TAVV tegen deze tegenstanders elf punten (drie keer winst, tweemaal gelijk en enkel van HVC’10 werd verloren). Een dergelijke serie zou genoeg kunnen zijn voor de Ter Aarders om ook volgend seizoen weer uit te kunnen komen in de tweede klasse. Resultaten uit het verleden geven echter geen garantie voor de toekomst. Zo weet men ook in Ter Aar..