Tweede klasse C (zaterdag)- In de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen moesten Voorschoten’97 en RCL het op sportpark Adegeest tegen elkaar opnemen. De mannen van André Lourens konden bij winst mogelijk nog een periodetitel pakken. Concurrent Honselersdijk maakte echter geen fout en gaat dus meedoen aan het voetbaltoetje. Voor Voorschoten’97 en RCL is het uitrusten en de selectie geheel rond krijgen voor volgend seizoen.

De wedstrijd begon veelbelovend. RCL zette de tegenstander al vroeg onder druk. Dat leverde na drie minuten al de eerste hoekschop op. Volgens afspraak posteerde de RCL-luchtmacht, met Tom Wijnalda, Isi Adima en Sander Blijleven, zich in het strafschopgebied. Dit leverde wel kansen, maar geen doelpunt op. Kort daarop ontstond de eerste serieuze aanval van de gastheren. Benjamin Beumer miste echter op zijn beurt ook deze opgelegde kans. Bij een volgende Voorschotense aanval raakte de  RCL-verdediging min of meer in paniek, zo erg zelfs dat Nick van Bemmel de bal verkeerd raakte en zijn eigen doelman verschalkte (1-0).

Voorschoten ‘97 bleef ook daarna de betere ploeg, maar ging wel zeer onnauwkeurig met de kansen om. Zo kreeg Tim Koning in de veertigste minuut een geweldige kans, maar ook deze mogelijkheid werd niet verzilverd. Ruim in de extra tijd mocht RCL bij een opleving een hoekschop nemen. Zoals gewoonlijk meldde de ‘lange mannen van RCL’ zich weer voorin. Deze keer had dat succes, want Sander Blijleven kopte de gelijkmaker in (1-1).

In het eerste kwartier van die tweede helft gebeurde er weinig. Iedereen op het goedgevulde sportpark leek zich te verzoenen met dit gelijkspel, maar in de 65e minuut veranderde dat. Na wat chaotisch uitverdedigen van de Leiderdorpers was het Beumer die de bal in het verlaten doel kon tikken (2-1). Voorschoten ’97 bleef aanvallen en RCL onder druk houden. Jordy Manuputty leverde in de 79e minuut een goede pass af bij Nicky Guijt, die daarop de zege veilig stelde door de 3-1 aan te tekenen op het niet werkende scorebord.

De buit was binnen dachten ze bij Voorschoten ‘97, maar dan reken je niet meer op de haast altijd scorende RCL aanvoerder Thom Wijnalda. Hij bracht in de 86e minuut even de spanning terug door met een fraai lobje keeper Stefan van der Niet te verslaan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam evenwel van collega-aanvoerder Richard Bakker. De naar ARC vertrekkende middenvelder liet een pegel van jewelste los die voor de RCL-keeper met dezelfde achternaam als zijn Voorschotense collega te veel was, waarna scheidsrechter Duzdusen met een eindstand van 4-2 af floot.

Richard Bakker was na afloop content met de uitslag. ,,Ik heb de hele middag lopen loeren om bij mijn afscheid nog eens te scoren. Als het lukt geeft dat voldoening. Ook de winst van vanmiddag was terecht. We waren, behalve in de eerste tien minuten, de betere ploeg. We misten veel kansen en hadden twee keer pech bij de tegendoelpunten. We gingen voor de winst met zes doelpunten verschil, maar dat is er niet van gekomen. Al met al mogen we niet ontevreden zijn over deze competitie. We begonnen deze competitie heel slecht. We waren gedegradeerd en waren degradatievoetbal gewend. Dat moest in deze klasse anders en dat heeft even geduurd voordat we dat onder de knie hadden. Dit is een geweldige club, ik heb een goede tijd gehad, maar ga het nu een klasse hogerop bij ARC zoeken. Ik denk dat mij dit gaat lukken. Het is een uitdaging die ik graag aan ga.”

Ook bij RCL zijn er een aantal spelers die deze club van klasse gaan verlaten. Onder hen Tommy Sinteur. Hij vond dat zijn ploeg zaterdagmiddag niet goed gespeeld had. ,,In de eerste tienminuten ging het nog wel, maar daarna zakte het weg. Ik denk dat het kwam omdat het een wedstrijd was waar voor ons niets meer te halen was. De scherpte ontbrak en ook de warmte was voor ons een probleem. Na 17 jaar RCL ga ik nu naar FC Boshuizen. Een nieuwe omgeving met nieuwe uitdagingen. Ik ben bij RCL ooit begonnen als keeper, maar daarna ontdekte men dat ik meer kon. Ik heb een prachtige tijd gehad bij de roodwitten. Het is een club vol gezelligheid en vrienden, maar er zijn wat dingen op persoonlijk gebied gebeurd waarom ik vind dat ik eens wat anders moet proberen. Ik zal mijn maten bij RCL wel missen, maar ik hoop die bij mijn nieuwe club toch ook weer te vinden”.

Voorschoten’97-RCL 4-2 (1-1). 11. van Bemmel (eigen doel) 1-0, 45. Blijleven 1-1, 65. Beumer 2-1, 79. Guyt 3-1, 86. Wijnalda 3-2, 90. Bakker 4-2. Scheidsrechter Duzdusen.

Voorschoten’97: S. van der Niet, Koek, Manuputty, Diets (Bahri), Bakker, Koning, Beumer, Guijt, van Paasen (De Koning), Valies (Apaydin), Moll

RCL: A. van der Niet, De Boer, De Kroon, Jousma, van Bemmel, Adima, Sinteur, Wijnalda, Nagtegeller (Overduin), Van der Tak (Roelofsen), Blijleven.