Voorbeschouwing- RCL kende een moeizaam seizoen en wist zich pas laat veilig te spelen in de tweede klasse C. Stefan Luykx viel al snel weg als trainer en dat liet zich voelen. De oefemeester werd waargenomen door Henk Buyn en Ron Sinteur en het tweetal moest met de andere stafleden alle zeilen bijzetten om niet onder de streep te eindigen. Uiteindelijk kon er op De Bloemerd opgelucht adem worden gehaald en pas echt worden genoten van het vernieuwde complex. Medio juni kreeg het seizoen nog wel een kleurtje met het winnen van de Rabobank LAV Cup. En dat nog wel op eigen terrein. Op dat moment was al wel helder dat Faizel Soekhai dit seizoen zou plaatsnemen op de bank als hoofdtrainer.

Met de nieuwbakken trainer blikten we vooruit op het seizoen. ,,We zijn welvarend gestart en iedereen en alles heeft zin om er een goed seizoen van te maken. Wel kampen we al met tegenslag. Sander Blijleven was vorig seizoen lange tijd geblesseerd en leek weer fit voor een seizoen met meer fortuin. Helaas lijkt zijn blessure weer op te spelen en er zal een MRI aan te pas moeten komen om te zien wat de schade is. Sneu voor hem en voor de groep. Ook Leroy van Westrienen is afgehaakt met een kwetsuur. Eerst werd gedacht aan en hamstringblessure, maar er is uiteindelijk sprake van vochtophoping in de knie. Hij heeft al een MRI achter de rug. Er is geen schade aan de meniscus of banden, maar er wordt nu nog bekeken wat het dan wel is. Beide spelers spelen in principe centraal achterin en dat is dus wel een streep door de rekening. Ook Sem Overduin heeft een scheurtje opgelopen en hij speelt ook niet, maar de verwachting is dat deze blessure niet heel lang hoeft te duren.”

RCL startte met een grote groep en heeft al het nodige oefenwerk achter de rug met wisselend resultaat. Soekhai: ,,We hebben gespeeld tegen Dilettant, en die wedstrijd was vooral wennen voor de groep. Sommige spelers speelden op andere posities en de groep moest vanaf die pot gaan wennen aan een ander spelsysteem. Bij Alphense Boys deden we mee aan een toernooi. We speelden tegen de Boys en ARC en beide ploegen waren een maatje te groot. Niet gek ook, want zij waren al veel langer in training. Dit soort oefenwedstrijden tegen hoger spelende clubs beschouw ik op zich als nuttig, maar ze kwamen te vroeg en dat wil ik komend seizoen niet meer. Toch kregen we tegen ARC nog wel zat kansen voor de rust, maar we misten de scherpte nog. Daarna kwamen we slecht uit de kleedkamer en dan zie je de verschillen terug in het niveau waarop gespeeld wordt. Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste bekerontmoeting en daarin wonnen we van Assendelft met 3-2. Dit is een zondag tweedeklasser en het was voor mij goed te zien dat we nu vooral in de tweede helft zijn komen bovendrijven. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en dat pakte goed uit.”

De van DSO overgekomen trainer is content met zijn selectie. ,,In de breedte is er meer keus en dat is een prettige constatering. Wanneer ik bijvoorbeeld het hele middenveld verruil voor drie andere middenvelders worden we niet zwakker. Achterin zijn we wat kwetsbaarder gezien de genoemde blessures. Hopelijk komt dat snel goed. Wel hebben we een klein keepersprobleem. Andrew Bontje is nog steeds onze eerste man, maar hij is op vakantie. Op de laatste dag van de overschrijvingen viel Glenn Sloos weg, die overstapte naar UVS. Arie van der Niet was al vertrokken. Recent stond Matthijs de Vreede bij 2 onder de lat. Hij heeft al een tijdje terug een stap terug gedaan, maar het zou mooi en wenselijk zijn als hij bij de selectie blijft. We moeten dit intern oplossen.”

Soekhai kijkt al uit naar de schermutselingen in de tweede klasse. ,,We zouden graag kampioen worden, maar dat is niet reëel. Daar zijn genoeg andere kandidaten voor. Dan denk ik zeker aan UVS, Te Werve, Valken’68 en Voorschoten’97. Ja, DSO ken ik uiteraard ook heel goed en zij kunnen ook een potje gaan mee blazen. Van enkele nieukomers weet ik echter dat ze enige tijd niet hebben gespeeld vanwege blessures dus het is af wachten wanneer dat team daar compleet is. Nieuwkomers als VELO en Berkel mogen zeker niet worden onderschat. Veel ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn. We gaan in elk geval knokken om een periodetitel te pakken. Immers, ik speel altijd om te winnen.”

Zijn beeld bij de club is inmiddels beduidend groter dan bij zijn aanstelling. ,,Er staat een uitgebreide staf en er wordt onderling open gecommuniceerd. Duidelijkheid vind ik heel belangrijk. Het is ook van groot belang voor de club dat er een nieuw voorzitter is. We weten nu hoe de lijntjes lopen en van daaruit moeten we stappen maken. We gaan ons nu verder prepareren op de competitie en we gaan ons nog meer inleven in de andere clubs. Het wordt een interessant en boeiend seizoen en ik bijt mijn tanden volledig in deze nieuwe en fraaie uitdaging.”