donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseRCLHeld Andrew Bontje (RCL) houdt stand tegen Voorschoten ‘97(1-1)

Held Andrew Bontje (RCL) houdt stand tegen Voorschoten ‘97(1-1)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Wanneer een doelman als meest opvallende speler wordt genoemd kan dat in de regel maar twee dingen betekenen: hij is óf de held óf de schlemiel van de wedstijd. Dat na afloop de naam van RCL-keeper Andrew Bontje in het warme RCL-clubhuis op ieders lippen lag, kwam in dit geval door het uitstekende optreden van de doelwachter in met name de tweede helft. RCL leek aan het eind van de wedstrijd te gaan bezwijken onder de steeds zwaarder wordende Voorschotense druk, maar held Bontje hield stand. Door zijn reddingen pakten de Leiderdorpers een punt  tegen regiogenoot Voorschoten ’97(1-1).

Toch was de start van de wedstrijd niet goed te noemen voor Bontje. De toeschouwers hadden nauwelijks het  clubhuis verlaten om zich te nestelen rondom het tweede veld of de bal lag al in het net achter de RCL-keeper. Shemiel Constancia, inmiddels alweer 34 jaar maar nog steeds een ijzersterk aanspeelpunt, rondde na twee minuten bekwaam een vlotte Voorschotense aanval af (0-1).

In de eerste twintig minuten heerste Voorschoten ’97 op het middenveld en leek er voor hen geen vuiltje aan de lucht. Met name de behendige Jordy Manuputty was regelmatig zijn tegenstander met acties op de vierkante meter te vlot af en bereidde enkele goede kansen voor, maar tot een verdubbeling van de voorsprong leidde dit niet. Het voorzichtig gestarte RCL, waar de creativiteit van de geblesseerde Michael Schouten op het middenveld duidelijk werd gemist, kwam onverwachts toch op gelijke hoogte. Voorschoten ’97-verdediger Kevin Koek gleed uit en RCL-spits Isi Adima had hierdoor een vrije doortocht richting het vijandelijke doel. Oog in oog met keeper Stephan Van der Niet faalde hij niet (1-1). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft nam Voorschoten ‘97 het heft weer in handen maar de eerste grote kansen na rust waren voor Adima. De RCL-spits had zijn vizier nu niet op scherp staan en Van der Niet behoedde zijn teamgenoten  voor een achterstand. Hierna had RCL zijn kruit wel verschoten en was het Voorschoten ‘97 dat de klok sloeg. Richard Bakker nam zijn ploeg op sleeptouw en een nieuwe Voorschotense voorsprong leek slechts een kwestie van tijd.

De Voorschotense aanhang veerde al juichend op nadat een schitterend afstandsschot van Bakker in de kruising leek te belanden, maar Bontje ranselde met een geweldige reflex de bal uit zijn doel. Hierna kreeg met name voormalig RCL-speler Nick Guijt nog diverse goede mogelijkheden om zijn oude teamgenoten te pijnigen maar ook hij wist Bontje niet te verschalken. Een laat doelpunt van Constancia kende wegens vermeend buitenspel geen genade in de ogen van scheidsrechter Vreeswijk en zo eindigde de derby in een 1-1 gelijkspel, een resultaat dat aan Leiderdorpse zijde werd gekoesterd.

De formatie van Buyn en Sinteur speelt zeker niet altijd even oogstrelend voetbal maar met de mentale weerbaarheid van de Leiderdorpers lijkt het in ieder geval stukken beter gesteld te zijn dan voor de winterstop. Net als tegen HVC’10 knokte RCL zich na een achterstand weer terug in de wedstrijd met dit keer een winstpunt tot gevolg. Door het gelijke spel in Leiderdorp en het verlies van DSO zijn zowel RCL en Voorschoten ’97 een punt uitgelopen op de Zoetermeerders, maar voor de Voorschotenaren voelde dit slechts als een kleine pleister op de wond.

RCL- Voorschoten ‘97 1-1 (1-1). 2. 0-1 Constancia  20. 1-1 Adima. Scheidsrechter : Vreeswijk. Toeschouwers : 250.

Opstelling RCL: Bontje, De Kroon (85. Libbenga), Van Westrienen, Van Bemmel,  De Boer, Kroneman,  El Ouath,  Nagtegeller, Adima , Wijnalda, Sinteur.

Opstelling Voorschoten ’97: Van der Niet, Aypaydin, Vonk, Koek, Valies (80. De Koning), Bahri, Manuputty (65. Blazquez), Bakker, Constancia, Guijt, Koning.

Foto’s: J.P.Kranenburg (fotoreportage volgt later!)