Tweede klasse C (zaterdag)-De laatste competitiewedstrijd van RCL van dit jaar was thuis tegen HVC’10 uit Hoek van Holland. Deze wedstrijden zijn meestal goed voor spektakel. Vorig seizoen werd uit verloren met 6-2 en thuis gewonnen met 3-1. Dit jaar is er op de ranglijst vooraf na elf wedstrijden slechts een klein verschil van één punt in het voordeel van de Leiderdorpers. Men was op de Bloemerd dan ook goed voorbereid op dit duel.

Het begin was in ieder geval goed. Al na drie minuten kreeg Michael Schouten een goede kans, maar zijn schot ging naast. Korte tijd later liep het voor de Leiderdorpers een stuk beter af. Na goed voorbereidend werk van Remy Libbenga schoot Schouten de bal van afstand knalhard in de uiterste linkerbovenhoek. De thuisploeg draaide daarna best goed met aardige acties vanaf het middenveld, maar verder dan het 16-meter gebied ging het niet. Wel waren er zowel voor Schouten als Libbenga kleine kansjes. De tegenpartij daarentegen kreeg die nauwelijks, of er moest een foutje of  iets onnauwkeurigs aan RCL-kant aan vooraf gaan. Zo redde RCL-keeper Gideon de Lange knap bij een missertje van Roy Elkerbout. Dezelfde Elkerbout was daarna het slachtoffer van een grove overtreding van Glenn Boon. Na een blessurebehandeling voor hem en geel voor de dader ging het spel weer verder. Het laatste kwartier van de eerste helft viel de thuisploeg wat terug. Zo mocht pal voor het rustsignaal eerder genoemde Boon een vrije trap nemen. Deze zeilde echter hoog over. Ver in de extra tijd was er een uitbraak van de bezoekers. Op de rand van het strafschopgebied kwam de bal tegen de hand van Mitchel de Kroon. Of dit een bewuste, dan wel ongelukkige handsbal was, zal nooit duidelijk worden. Scheidsrechter Hilgersom twijfelde niet en kende de vrije trap toe. Achter de bal stond wederom Boon. Iedereen in de RCL-muur concentreerde zich op deze speler, maar plots stormde invaller Thomas van der Bogt naar de bal en plaatste deze onhoudbaar achter de verbaasde RCL-muur in het net en was de stand weer gelijk.

De tweede helft begon ook weer aardig voor de gastheren. Thom Wijnalda had een omhaal in huis die via vele benen tot hoekschop werd verwerkt. Deze corner leverde de nodige problemen op voor de mannen uit Hoek van Holland. Hierna werden de bezoekers wat sterker. Na een klein kwartiertje spelen trok de maker van het RCL-doelpunt zijn tegenstander in het strafschopgebied aan zijn shirtje en bracht hem ten val. De daarop toegekende strafschop werd benut door Jurgen Warbout, de spits van de bezoekers. Even waren ze bij RCL aangeslagen door deze achterstand, maar men ging toch door voor de gelijkmaker. Elkerbout liet een schitterende dwarrelbal los die door keeper Vincent Madern met de nodige moeite uit zijn doel getikt kon worden. Twintig minuten voor tijd werd RCL-aanvoerder Wijnalda in het strafschopgebied gevloerd en nu mocht RCL een strafschop nemen. Schouten mocht het foutje van even daarvoor goed maken en nam plaats achter de bal. Tot afgrijzen van de harde “Bloemerdkern” schoot hij de bal rechtstreeks tegen de keeper. Ook de rebound werd niet verzilverd.

De thuisploeg wist echter niet van opgeven. Er ontstonden kansjes voor Van Bemmel, Wijnalda en Libbenga, maar ze leverden geen tastbare resultaten op. Iedereen aan RCL-kant trok mee ten aanval, wat vanzelfsprekend de bezoekers de ruimte bood.  Invaller Dave Kram kreeg bijvoorbeeld  in blessuretijd bij een plotselinge uitval de kans om de 1-3 aan te tekenen, maar hij schoot hoog over. RCL liet het koud. Aanvoerder Wijnalda riep zelfs keeper De Lange op om mee ten aanval te trekken. Dat leek goed te gaan. Een uit de HVC-verdediging weggeroste bal werd op  de middellijn opgepikt door de meegekomen Da Lange. In plaats van deze bal weer direct in het strafschopgebied te plaatsen, treuzelde hij wat. Kram ontfutselde hem de bal en kon ongehinderd het RCL-doel opzoeken en de eindstand op 1-3 brengen.

Michael Schouten, die binnenkort een operatie wacht en langdurig uitgeschakeld zal zijn, was na zich na afloop bewust dat hij wat te verklaren had. ,,Ik draaide best goed in die eerste helft. Dat doelpunt zat er goed in. De tweede helft ging het wat minder met mij. Het was een ongelukkige actie mijnerzijds bij die strafschop. Ik raakte die man wel, maar hij ging wel makkelijk naar de grond. Toen ik daarna zelf een strafschop mocht nemen, ging ik er vanuit dat de keeper naar de grond zou gaan. Daarom schoot ik hem recht door. Maar helaas, hij bleef staan en toen was de kans voor de gelijkmaker voorbij. Het mocht niet zo zijn vanmiddag. Ik had drie hoofdrollen, daar moet ik het mee doen. Het is helaas niet anders.”

Door de nederlaag ontglipte de vierde stek aan de vingers van de Leiderdorpers. De verschillen in de tweede klasse zijn zo gering dat voor bijna elke ploeg nog wat te halen valt in deel 2 van het seizoen.

RCL-HVC’10 1-3 (1-1). 6. Schouten 1-0, 45+2. Van der Bogt 1-1, 53. Warbout 1-2, 90+4. Kram 1-3. Scheidsrechter: Hilgersom.

RCL: De Lange, de Kroon, Glasbeek, Slottje, De Boer (Blijleven), Van Bemmel, Libbenga, Overduin (Windhorst), Wijnalda, Schouten, Elkerbout.

HVC’10: Madern, Feitsma,  Boon, J. van der Bos, Van Dijk (Escalona), Smits (Van der Bogt), R. van der Bos, K. van der Bos, Warbout (Kram) , Voskamp, M. van der Bos.

Foto’s: J.P.Kranenburg