Tweede klasse C (zaterdag)- In de afgelopen overschrijvingsperiode meldde zich een aantal veelbelovende spelers bij de Leiderdorpse club en er kwam in de persoon van Faizal Soekhai ook een nieuwe trainer. Er werd dan ook voorzichtig wat meer succes verwacht dan in de afgelopen jaargang. Echter na de drie gespeelde bekerwedstrijden moest dit enthousiasme al worden bijgesteld. En helemaal na de eerste confrontatie dit seizoen in Wateringen tegen het gepromoveerde VELO. Het werd namelijk een kansloze 2-0 nederlaag voor de Leiderdorpers.

Wel moet worden opgemerkt dat er bij RCL nog een aantal selectiespelers geblesseerd is, zoals Sander Blijleven, Sem Overduin, Leroy van Westrienen en Robin Brasker. Deze week kwam ook Melvin van Gent daar nog bij met een enkelbreuk. De wedstrijd begon stroef van beide kanten. De eerste noemenswaardige actie was pas na 13 minuten toen de gastheren een eerste schot op doel konden lossen. Beide teams werden nauwelijks gevaarlijk, waarbij VELO wel het beste van het spel had. RCL stelde daar vrijwel niets tegenover. Het was rond de 45e minuut, de meegereisde RCL- aanhang dacht dat er met een 0-0 ruststand het maximale was bereikt, toen scheidsrechter Roozeboom VELO een vrije trap toekende. Aanvoerder Jessie van der Burg zou zich daarmee gaan belasten en zijn schot leek een niet al te moeilijke klus voor keeper Andrew Bontje te gaan worden. Tot totale verbijstering van alles en iedereen miste hij de laag geplaatste bal en was de ruststand plotseling 1-0.

Direct na de aftrap in de 2e helft leek het of de Leiderdorpers nog steeds ontdaan waren over dat doelpunt in de 45e minuut, want na 30 seconden lag de bal al voor de tweede keer in het doel. Gelukkig voor RCL was er buitenspel geconstateerd. Hierna ontstonden er diverse hectische momenten voor het RCL-doel. Veel overtredingen, misverstanden en blessures kwamen het spel niet ten goede. Vooral RCL-aanvoerder Thom Wijnalda was daarvan het slachtoffer. Het toppunt was omstreeks de 56e minuut. Bij een zeldzame Leiderdorpse uitval ging Wijnalda kansrijk richting het Wateringse doel en werd ten val gebracht, maar de scheidsrchter van dienst deed of zijn neus bloedde. Kort daarop was de wedstrijd gespeeld toen Mick van Elswijk op doel schoot en keeper Bontje opnieuw mistastte (2-0). De ongelukkige Bontje maakte het daarna een heel klein beetje goed, toen hij met een goede redding zijn doel wist schoon te houden. De enige aanvallende actie daarna was voor Wijnalda, maar hij zag zijn schot naast gaan. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege voor de gastheren.

Met de 2-0 nederlaag kwam RCL achteraf nog goed weg, want VELO was gewoon op alle fronten de betere ploeg. Trainer Soekhai had dit wel aan zien komen. ,,Ik ken VELO van verleden jaar en wist dat het een goede ploeg was, die waarschijnlijk hoge ogen gaat gooien dit jaar. Wij missen daarentegen te veel spelers die wat met de bal kunnen. Wel ben ik tevreden met mijn verdediging. Zij deden het goed. Aanvallend was het echter onder de maat. We missen gewoon de extra kwaliteit in de voorhoede. Middenvelders heb ik voldoende. Volgende week thuis beter. Ik wanhoop niet uiteraard.” Ook nieuwkomer Mike Slottje liet zich op eenzelfde wijze uit. ,,Verdedigend ging het best aardig. Ook mijn lange passes gingen wel goed, maar niemand kon er iets mee uitrichten. Thom (Wijnalda) loopt de longen uit zijn lijf, maar wordt onvoldoende aangespeeld om gevaarlijk te kunnen worden. Verder liet de leidsman de vele overtredingen jegens hem toe en had zijn tegenstander bij die uitbraak gewoon een rode kaart moeten krijgen. En als je ongelukkig op achterstand komt tegen zo’n ploeg dan wordt het erg moeilijk. Maar het is pas de eerste wedstrijd”, aldus de van TAVV overgekomen Slottje.

VELO-RCL 2-0 (1-0). 45. Van der Burg 1-0, 61. Van Meurs 2-0. Scheidsrechter: W. Roozeboom.

VELO: Van Wijk, Blom, Van der  Burg, Van Hagen, Maartense (Ufuk), Ripson, Beukenholdt, Van de Nieuwenhuijsen, Van Elswijk (Sonmez, (Sahin)), Van Rossem, Kersten.

RCL: Bontje, De Kroon (De Boer), Barokzaij, Slottje, Glasbeek, Windhorst, Vijlbrief (Van der Tak), Van Bemmel, Wijnalda, Schouten, Elkerbout (Kroneman).