Tweede klasse C (zaterdag)- Na een half uurtje spelen kreeg DSO speler Stefan Stam rood na een grove charge op de enkels van Nick van Bemmel. Dat gaf nog eens extra hoop in de harten van de roodwitten om de opponent eronder te krijgen. RCL had tot dan toe zeer behoorlijk gevoetbald en de overtalsituatie moest haast wel tot doelpunten leiden. Zoals zo vaak echter kon ook het elftal van RCL niet omgaan met de overtalsituatie. Vlijmscherpe counters hadden zelfs voor winst van DSO kunnen zorgen. Beide ploegen kregen met een punt wat ze verdienden.

DSO kreeg vorige week klop van DoCoS waar ze gezien de kansenverhouding hadden moeten winnen. Dat gevoel leefde al eerder dit seizoen bij de ploeg uit Zoetermeer. Zeker nu de heerlijke baldribbelaar Chris Hagi weer in de basis stond na zijn blessure was de hoop dat er nu eens meer kansen benut zouden worden groot. De thuisploeg kon terug kijken op een zege op DoCoS en een knap gelijkspel tegen Berkel. Ook bij RCL hoopte men op drie punten. Thom Wijnalda leek al rap de roodwitten aan een voorsprong te helpen, maar de vingertoppen van keeper Rodger Takken voorkwamen dat. De Leiderdorpse spits schoot later nog eens rakelings voorlangs. Dreiging voorin dus. Dat kwam mede doordat de thuisploeg bewees het huiswerk goed gedaan te hebben. De verdediging van DSO werd vroeg onder druk gezet en daar wist men bij de bezoekers lang niet altijd goed raad mee met als gevolg balverlies. Dat wil niet zeggen dat DSO een speelbal van RCL was. Keeper Andrew Bontje was steeds paraat en redde meer dan eens bekwaam. In meerdere opzichten was de rode kaart van de DSO speler een breekpunt. De mannen van Faizel Soekhai wisten zich in een overtalsituatie, maar wat nu? De vlotte combinaties verdwenen en er werd erg traag opgebouwd, slordig ook, want er werd met regelmaat onnodig balverlies geleden. DSO begreep beter wat hen te doen stond. Messcherpe counters leverden kansen op voor onder andere Hagi en Jeffrey Flohr, maar ook die werden niet benut.

In de tweede helft meer van hetzelfde, uitgezonderd de eerste vijf minuten. Toen stond de thuisploeg hevig onder druk. Lesley van den Berg dook als een duveltje uit een doosje op tussen de verdediging en Bontje, maar schoot rakelings naast. Een minuut later raakte hij met een schuiver zelfs de binnenkant van de paal. RCL stelde daar in de rest van de tweede helft te weinig tegenover. Uiteindelijk gingen alle ballen hoog richting Wijnalda die dan maar koppend voor een oplossing moest zorgen. Van Bemmel voor RCL en Kevin Cameron van DSO in de laatste minuut waren er nog wel dichtbij, echter, ook hun inzetten verdwenen naast of over het doel.

Michael Schouten stond na zijn blessure weer in de basis, maar daar kon hij amper blij over zijn. ,,Leuk natuurlijk, want daar doe je het allemaal voor. De teleurstelling over het resultaat heeft nu bij mij toch de overhand. Toegegeven, in het begin van de tweede helft kwamen we goed weg, maar uiteindelijk moet je met elf tegen tien toch winnen. Er zat naar mijn idee te weinig diepgang in bij ons. Dat we uiteindelijk alles in de trechter gooiden richting Thom was, zeg maar plan B. Het verlossende doelpunt viel niet. Uiteindelijk ben ik bepaald niet blij over het feit dat we ons overtal niet benutten, maar gezien hun kansen kunnen we toch niet anders dan tevreden zijn.” Volgende week moet RCL naar koploper UVS. Schouten hierover: ,,Een derby is altijd leuk waar je als speler naar uitkijkt. UVS is een ploeg waar wij altijd moeite mee hebben, dat zag je vorig jaar. Gaan voor een gelijkspelletje? Dat dacht ik niet. Wij gaan gewoon voor de overwinning.”

Mede gelet op de andere resultaten schoten RCL en DSO weinig op met dat ene punt. Of er bij UVS gewonnen gaat worden is zeer de vraag: de blauwwitten zijn in 2018 nog ongeslagen voor de competitie en zijn bezig aan een unieke reeks. Tenslotte nog even kort Soekhai: ,,Uiteraard had ik graag gewonnen van DSO, de club waar ik jaren op de bank heb gezeten. We hebben het niet goed uit kunnen buiten met een man meer. Laat wel zijn; ik gun ook DSO het beste. Het was voor mij alsof ik tegen mijn broer bokste. Die wil je eigenlijk geen pijn doen, maar wel wil je als winnaar uit de ring stappen zeg maar.”

RCL-DSO: 0-0. Scheidsrechter: Steenbergen. Toeschouwers: 225.

RCL: Bontje, De Kroon, Barokzaij, Slottje, Glasbeek, van Bemmel, De Boer (59. Elkerbout), Overduin (86. Kroneman), Wijnalda, Schouten (79. Libbenga), Windhorst.

DSO: Takken, Ligeon, Lops, Stam, Weber, Richardson (80. Cameron), Hagi (86. Ceder), Van den Berg, Ebbing, Stoffels, Flohr.

Foto’s: J.P.Kranenburg