Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft de uitwedstrijd bij SVC’08 tot een goed einde gebracht (1-2). De fraaie zege zorgt ervoor dat de Leiderdorpers zich in de top vijf hebben gespeeld en daar zag het enkele weken terug bepaald niet naar uit. De ploeg van Faizel Soekhai heeft nog slechts een punt achterstand op UVS, een tegenstander waar recent nog kansloos van werd verloren.

Thom Wijnalda liet zich niet voor het eerst dit seizoen gelden met een doelpunt. Mitchell de Kroon mocht in deze bedankt worden voor het voorwerk. Na ruim een halfuur scoorde de spits de openingstreffer. Kort voor de pauze kreeg de fusieclub de gelijkmaker echter op het scorebord en dat was een domper voor de gasten. Na de rust werd er nog slechts eenmaal gescoord. Dit vanaf elfmeter na een overtreding op Wijnalda. Middenvelder Michael Schouten trof voor het eerst doel dit seizoen en daarmee werd hij de zesde speler die vooralsnog gescoord heeft voor de hoofdmacht dit seizoen. SVC’08 kreeg het niet voor elkaar om veel kansen af te dwingen, maar raakte nog wel eenmaal de lat middels een afstandsschot.

Trainer Soekhai: ,,De selectie is zoekende geweest in de beginfase van de competitie, maar de contouren worden steeds zichtbaarder. Dit niet in de laatste plaats omdat ik ondertussen kan beschikken over een grotere groep. De blessures lossen zich op en dat maakt dat we sterker worden. Ik zie het zelfvertrouwen groeien en een overwinning werkt altijd als pepmiddel om er steeds meer in te gaan geloven. Ik kon nu beschikken over Ali Barokzay en Leroy van Westrienen in het centrum achterin en daardoor kon Mike Slottje op het middenveld uitkomen. Ik ben vooral tevreden over de eerste helft. Zo zie ik het graag. In de tweede rondgang moesten we wel meer achteruit, maar de spelers bleven hard zwoegen en dat loonde.”

RCL moest het stellen zonder vaste doelman Andrew Bontje. ,,Hij heeft een liesblessure die nu ook maakt dat hij last krijgt van heup en buik. Uiteraard wil hij gewoon graag keepen, maar we hebben hem in bescherming genomen. Straks zijn we hem langer kwijt en dat willen we al helemaal niet. Het is nu zaak dat hij tijdelijk de mentor is van Gideon de Lange. Zijn vervanger heeft het goed gedaan. Hij ranselde zelfs een inzet uit de bovenhoek. Voor Andrew is het even vervelend, maar we moeten het nemen van risico’s vermijden.”

De roodwitten hebben zich dus uit de gevarenzone gespeeld met deze tweede uitzege en dat smaakt naar meer voor Soekhai en de zijnen. ,,Ik ben blij met het collectief. Als de spelers elkaar verder blijven helpen, kunnen we nog mooie dingen gaan laten zien. Natuurlijk, het spel kan nog steeds beter en dat weet elke speler. De resultaten zijn echter ondertussen bemoedigend en daar kunnen we verder mee.”

De van DSO overgekomen trainer had voorin ook nog een wijziging doorgevoerd. Charlie Windhorst was gepasseerd en daardoor kreeg Wijnalda voorin steun van Remy Libbenga. ,,Hij zit er al een tijdje tegen aan en kreeg nu zijn kans. Soms maak je als trainer een andere keuze. We werken nu eenmaal niet met elf spelers. Deze overwinning is waardevol voor de ranglijst, maar ook voor een tweetal mensen binnen de club. Er zijn natuurlijk grotere dingen in het leven dan voetbal, maar het is wel mooi wanneer je een overwinning op kunt dragen aan mensen die in een zware fase van hun leven zitten. De groep is daar mee bezig en dat heb ik in positieve zin terug gezien op het veld. Chapeau.”

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Van Westrienen, Barokzay, Glasbeek, Van Bemmel, Schouten, Slottje, Overduin, Wijnalda, Libbenga.

Foto’s: met dank aan Jaap Lolkema, Haaglandenvoetbal.nl