Tweede klasse C (zaterdag)- RCL had tegen Honselersdijk nog een driepunter nodig om van mogelijke promotie/degradatie wedstrijden af te kunnen zijn. De missie slaagde niet, de ploeg van Henk Buyn en Ron Sinteur verloor met 1-2 en moet nog altijd achterom kijken. De thuisploeg liet zich min of meer afbluffen door de tegenstander. Deze was net iets slimmer, iets alerter, iets scherper en iets beter dan hun tegenstander. Ondanks dit verschil werd het slechts een 1-2 verlies.

Nadat er 1 minuut stilte werd gehouden voor het overlijden van een ex-RCL-lid, begon de wedstrijd veelbelovend. Al meteen in de eerste minuut schoot Tommy Sinteur, na een goede pass van Thom Wijnalda, op de paal. Terwijl de in de lentezon op het boventerras badende toeschouwers nog niet eens bekomen waren van deze kans, was het haast aan de andere kant raak. Leroy van Westrienen speelde te kort terug op keeper Andrew Bontje. Gelukkig voor de thuisploeg werd op het nippertje vroegtijdig onheil voorkomen.

Na deze enerverende eerste minuten werd het in aanvallend opzicht even rustig. Wel liepen de Westlandse aanvallen wat soepeler en doordachter dan die aan Leiderdorpse kant. Dit leverde na zes minuten al rendement op toen Leon de Brabander zich door  de RCL-defensie heen slingerde en via de onderkant van de lat raak schoot. Daarna bleven de bezoekers wel de betere ploeg, maar gevaar leverde dat nauwelijks op. Eigenlijk gebeurde er in die fase van de wedstrijd heel weinig. Na de door de goed leidende scheidsrechter Fitters toegestane drinkpauze gebeurde er pas weer wat.

RCL had de gelijkmaker moeten maken, toen Remy Libbenga goed reageerde op een doorloopbal. Tussen twee verdedigers in worstelde hij zich fraai richting doel, waarna zijn schot rakelings naast ging. Libbenga kreeg hierna blijkbaar de smaak te pakken, want nauwelijks 1 minuut later liet hij een afstandsschot los, dat helaas voor hem en zijn ploeg ook rakelings naast ging. Weer vijf minuten later zat het er op voor Libbenga. Michael Schouten mocht na lange afwezigheid weer zijn opwachting maken. Tot aan het rustsignaal gebeurde er heel weinig om de toeschouwers te vermaken.

Bij aanvang van de tweede helft bleek nummer 2 van de rij geblesseerden weer het veld in te kunnen. Sander Blijleven verving de tegenvallende Mark van der Tak. Vooralsnog leverde dit weinig extra’s op. Wel liep er weer wat lengte in de verdediging met de ex-speler van Koudekerk. Na 6 minuten ging het haast weer fout in de defensie van de thuisploeg. Nu speelde Ewoud Kroneman te kort terug op zijn keeper, maar Bontje kon al grabbelend redden. Kort daarop kwamen Bontje en zijn mannen goed weg toen bij een aanval over links iedereen  verrast werd en de bal pal voorlangs het doel rolde.

Nog steeds was de stand 0-1, maar die score had ruimer moeten zijn in en situatie waarin een Honselerdijkse aanvaller iedereen in de defensie in de luren speelde, maar hopeloos naast schoot. Toch werd het alsnog 0-2 bij een hoekschop waarbij verdediger Michel van Giesen mee naar voren ging en de bal achter Bontje kon koppen. Met deze stand en nog een klein kwartier te gaan werd Blijleven naar de aanval gedirigeerd. Dat leverde best wel gevaar op voor de bezoekers. Er ontstonden zelfs enkele kleine kansjes. In de 86e minuut volgde alsnog succes via de zwoegende Thom Wijnalda. De aanvoerder kopte de bal fraai in het net achter keeper Boy Zuiderwijk. RCL ging hierna geloven in misschien een wat beter resultaat, het bleef via de nieuwe ‘luchtmacht’ aanvallen. Het leverde echter niets meer op. Wel kwam de gastheer in de extra toegestane tijd nog goed weg toen keeper Bontje reddend optrad bij een uitval via Nando Kok.

Aanvoerder Wijnalda was na afloop behoorlijk teleurgesteld in het resultaat en zijn medespelers. ,,Bij thuiswedstrijden lukt het maar niet. Bij uitwedstrijden wel. Dan spelen we op kunstgras goede partijen, maar op ons eigen veld gaat het niet. Ligt het aan ons, ligt het aan het veld, ik weet het niet?  We hebben een automatisch sproeisysteem op ons hoofdveld, maar dat wordt kennelijk nooit gebruikt. Misschien zou meer sproeien en rollen ons een beter veld opleveren, maar ook moeten we naar ons zelf kijken. Meer inzet en ook meer kwaliteit aan spelers hebben we nodig. Gelukkig loopt de ziekenboeg langzaam weer leeg en ook komen geschorste spelers weer terug. We hebben over de drie resterende wedstrijden nog 2 punten nodig om ons echt veilig te spelen.”

RCL- Honselersdijk 1-2 (0-1). 6. de Brabander 0-1, 77. van Giesen 0-2, 86. Wijnalda 1-2. Scheidsrechter: A.J.M. Fitters

RCL: Bontje, de Kroon, Kroneman, van Westrienen, de Boer, van der Tak, (Blijleven), Libbenga (Schouten), Sinteur, de Jong (van Gent), Wijnalda, Adima.

Honselersdijk: Zuijderwijk, Branco Kok, van Giesen, Bruggeling, Pawel, de Brabander, Zwirs, Valstar, (van der Zijden), van Veen, Riepe, Nando Kok.

Foto’s: J.P. Kranenburg (een uitgebreide fotoreportage volgt later!)