Onder grote belangstelling uit de wereld van politiek, sport, bedrijfsleven en bovenal van leden, oud-leden en vrijwilligers is donderdag 8 maart j.l. het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging RCL meer dan feestelijk geopend.

Klaar om het clubhuis te openen: Marsmuziek, feestelijke ballonnen, talloze jeugdleden (de toekomst).

Voorafgegaan door Marchingband TAMARCO, de muzikale trots van Leiderdorp,  liep een grote afvaardiging van de eigen jeugd in rood-wit tenue, met verlichte petjes en lampionnen in marstempo van winkelcentrum Winkelhof naar sportpark De Bloemerd. Daar aangekomen werd de officiële opening verricht door Pierre van Overloop, directeur van Bloemerd Onroerend & Sport BV, de eigenaar van het gloednieuwe onderkomen van de KNVB zaterdag tweedeklasser. Er werden geen deuren geopend met zomaar een sleutel. Nee, een mammoetsleutel kwam daar onder grote hilariteit aan te pas.

RCL- voorzitter Kees van der Burg (links), Pierre van Overloop (directeur van Bloemerd Onroerend Goed & Sport BV, de eigenaar van het complex) en jeugdige leden openden het nieuwe clubgebouw.

Een uitgelaten Kees van der Burg, de trotse voorzitter van ‘de club van klasse’, sprak  euforisch over ‘een absoluut hoogtepunt’ in de geschiedenis van de roemrijke in  1926 opgerichte vereniging.

De ‘gouden tijden’ van de jaren ‘70, toen RCL op grootse wijze kampioen werd, zag hij  weer voor zich. Het tot stand komen in drie jaar van het schitterende complex noemde Van der Burg een prestatie van jewelste, met dank aan iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd. Met name noemde en roemde hij de inzet en medewerking van het dorpsbestuur en haar ambtenaren, de bouwer, onderaannemers en bouwcommissie. ,,The sleeping giant is ontwaakt”,  besloot de preses meeslepend zijn toespraak. Vervolgens kwam een serie sprekers aan  het woord, die allen de loftrompet staken en met gulle hand cadeaus overhandigden. De onvermijdelijke geschenken bij gelegenheden als deze ontbraken uiteraard niet:  een vlag, een bal en een ingelijst voetbalshirt van partner Feyenoord.

Het voltallige collega van Burgemeester en Wethouders gaf acte de presence op deze gedenkwaardige avond.

Er werd geproost en getoost, en de charmante dames van de catering (“Allemaal van RCL”) zagen er op toe dat iedereen royaal voorzien werd van een natje en  droogje. Het fraaie gebouw in de groene zone van Leiderdorp telt straks overigens nog enkele huurders,  Fysiotherapie Ommedijk en kinderopvang Florea Kids en Smallsteps.

 

 

 

Foto’s:  J.P. Kranenburg

Note redactie: de voorbije dagen kwamen er al interviews en foto’s voorbij.