Tweede klasse C (zaterdag)- Met een gezicht als een oorwurm en vol chagrijn stapten de spelers van RCL na de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk van het veld. Slechts een puntje nam de ploeg mee naar Leiderdorp en dat was uiterst teleurstellend en terugblikkend op de wedstrijd, ook wel onverdiend. Dat telt echter niet, de 1-1 wel.

Het begon nog allemaal zo goed met de Leiderdorpers. Een paar vlotte aanvallen leidden in de derde minuut al tot een doelpunt van Tommy Sinteur. De roodwitten speelden een kwartier lang goed en leken alle schroom van zich af geschud te hebben en het zelfvertrouwen leek te groeien. Allengs verzandde het frisse spel en het werd allemaal wat te traag en stroperig. CVC bracht voetballend niet bijster veel zodat de bezoekers toch de bovenliggende partij waren. Een sublieme steekbal van Amgad Elouath zette Thom Wijnalda alleen voor keeper Rob Verwaal. De spits, anders zo kil en zakelijk bij dit soort buitenkansjes, bleef dit keer in gebreke of was het de klasse van de doelman die met zijn voet de 0-2 voorkwam?

De nekslag bleef zodoende uit. CVC leunde ook in de tweede helft zwaar achteruit en hoopte met een uitval toch dat doelpunt te meepakken. Zulks gebeurde dan ook. Een kwartiertje voor tijd scoorde Joep van Keulen met een kiezelharde schuiver in de uiterste hoek. De 1-1 kwam aan als een mokerslag bij RCL en eindelijk werd er volop druk naar voren gezet. Te lang daarvoor wachtten de roodwitten op eigen helft wat de tegenstander allemaal voor plannen had.

De twee spitsen Wijnalda en Isi Adima sleurden en werkten zich een ongeluk, maar de derde spits Tommy Sinteur, die daar vlak achter opereerde, werd te weinig in het spel betrokken. Ook was het gat met het middenveld vaak te groot waardoor het rendement van het werk van de voorwaartsen uitbleef. Het laatste kwartier groepeerde de thuisploeg zich als een handbalploeg rond de eigen zestien en was er voor RCL geen doorkomen meer aan. CVC vierde het gelijke spel als een overwinning, voor de roodwitten voelde het als verlies.

Adima: ,,Absoluut. We hadden hier drie punten moeten halen. Ons tempo lag gewoon te laag en Reeuwijk voelde dat aan. Ze zetten meer druk en wij kregen het lastiger. Al dat harde werk heeft wat mij betreft tot veel te weinig geleid.” Adima verwijst volkomen terecht naar het harde werk van zijn ploeg. Het matte en lome van de wedstrijd tegen TAVV was verdwenen en beleving was er volop. Het leidde echter niet tot de gewenste zege. Net als Wijnalda vorige week blijft hij overtuigd van de kracht van RCL: ,,We gaan echt niet om degradatie strijden, daar kunnen we te goed voor voetballen. Geloof me die punten komen wel.”

Trainer Henk Buijn bestreed dat zijn mannen zich te ver lieten terug zakken en te weinig druk zetten naar voren. ,,Zeker niet. We creëerden steeds een extra man en bereikten regelmatig Wijnalda  met de lange bal. Daar deden we jammer genoeg te weinig mee. Voetballend waren we echter veel beter. Als Thom die 0-2 maakt is het gelopen. Wij hielden ze in de wedstrijd door niet te scoren en ja, dan houdt alles op. Kansen kreeg CVC Reeuwijk niet echt, want dat doelpunt kun je toch geen kans noemen.  Laten we het vandaag nou eens positief bekijken. We hebben niet verloren, er was weer beleving en voetbal. Dáár moeten we de nadruk op leggen en niet op het negatieve. Tuurlijk ben ik ook zwaar teleurgesteld, omdat we niet winnen. Het had er zeker in gezeten.”

Ondanks de optimistische geluiden aan Leiderdorpse kant wordt het er allemaal niet makkelijker op. Zeker, Nieuwkoop verloor, maar het gat met de ploegen boven RCL blijft intact. Nacompetitie met als inzet degradatie lijkt zeker een optie te worden en dat mag aan alle kanten nogal verrassend worden genoemd. Bepaald geen rooskleurig beeld, juist nu het nieuwe complex de club een boost moet gaan geven.

CVC Reeuwijk – RCL: 1-1 (0-1). 3. Sinteur 0-1, 75. Van Keulen 1-1. Scheidsrechter: Van Drunen. Toeschouwers: 75.

CVC Reeuwijk: Rob Verwaal, Stolwijk, Bevers, Steenbergen (18. Tom Verwaal), Koopman, Dekkers, De Jong (31. Heij), Storij, Van Keulen, Van den Heuvel, Kwast.

RCL: Bontje, De Kroon, Van Westrienen, Kroneman, De Boer, Nagtegeller, Elouath (60. Schouten), Van Bemmel, Adima, Wijnalda, Sinteur.

Note redactie: Een aanslag van achter op de achillespezen, in de reglementen omschreven als ‘ernstig gemeen spel’  zou een rode kaart moeten opleveren. Van de diepste krochten in het amateurvoetbal tot het hoogste niveau in het betaalde voetbal lijkt met die sanctie nog wel eens de hand te worden gelicht. Nick van Bemmel kreeg zo’n tik te verduren en vanzelfsprekend schreeuwde men bij RCL om rood. Het bleef echter bij een gele prent tot tevredenheid bij CVC Reeuwijk.