Ras-Oegstgeestenaar Roy Elkerbout wordt geen onderdeel van FC Oegstgeest in de vierde klasse volgend seizoen. De 24-jarige oud-speler van VV UDO en DoCoS verruilt VV Oegstgeest voor RCL. Daarmee is de terugkeer van de aanvallend ingestelde middenvelder op de Voscuyl van korte duur gebleken. Na een uitstapje naar DoCoS in de tweede klasse volgde vorige zomer een terugkeer in het geel en rood. VV Oegstgeest promoveerde weer niet, Elkerbout doet dat wel.

,,Door het niveau was ik het plezier een beetje verloren”, verklaart sportdocent Elkerbout. ,,Ik ergerde me aan van alles. Het spelen met vrienden en de gezelligheid werd leuker dan het voetbal zelf. Ik ben 24 en wil er graag nog wat van maken.”

Vervolgend: ,,Ik was met een doel naar VV Oegstgeest gekomen: promoveren en met FC Oegstgeest knallen in de derde klasse. Dat is niet gelukt. Ik heb met veel mensen van de club en teamgenoten gesproken, en eigenlijk begrijpt iedereen m’n keuze wel.”

Omdat Elkerbout ook in de jeugd voor Foreholte uitkwam, is hij bij RCL toen aan zijn vijfde club. Past het predicaat clubhopper hem? ,,Ik denk dat iedere keuze te begrijpen is. Ik was op zoek naar de perfecte combinatie: een sportieve uitdaging en gezelligheid. Ik kwam van zondag naar zaterdag, stapje omhoog en een stapje terug. Ik denk dat de stap terug achteraf gezien niet de juiste keuze is geweest. Ik wilde zo graag voor de mensen van UDO en Oegstgeest de FC laten starten in de 3e klasse en daar mijn aandeel in hebben. Zoals eerder genoemd is dat helaas mislukt.”

Wat zijn de plannen en ambities van Elkerbout op de Bloemerd? ,,Mijn plan persoonlijk is om zo veel mogelijk te spelen, de tweede klasse is een mooie competitie met veel clubs uit de regio. Met het team vind ik het nog lastig in te schatten. Vorig jaar werd RCL derde en draaide het goed in de nacompetitie, dit jaar vlak voor het einde veilig gespeeld. Ik zet in op een plek in het linkerrijtje, top 6.”