Vanmorgen werd onze redactie getipt dat er op de RCL-Facebook ‘breaking news’ was m.b.t. de voorzitter. Dit bericht van Kees van der Burg delen we uiteraard ook op deze website.

Beste RCL-leden, -ereleden, -leden van verdienste, -vrijwilligers, -sponsors, -ouders,

Hierdoor breng ik jullie op de hoogte van mijn moeilijke beslissing om – na geweldig fijne jaren – om mij moverende redenen heden per direct af te treden als bestuursvoorzit ter van RCL.

Voorzitter zijn van RCL was voor mij – van A tot Z – een grote eer. Samenwerken met jullie was wat mij betreft een voorrecht. Ik dank alle Rcl leden, ereleden, leden van verdienste, mijn mede bestuursleden, de Rcl Supportersveren iging, de sponsors, de BOGS bestuurders, de lokale politiek, de pers en ‘last, but not least’ alle vrijwilligers voor het in mij gestelde vertrouwen, de prettige samenwerking en de vele bijzonder mooie Rcl-momenten.

‘The job is done’, een in alle opzichten super gaaf sportcomplex is gerealiseerd, de structuur – incl. kwalitatief uitstekend Rcl Jeugdbestuur – staat als een ‘huis’ en de club Rcl is klaar voor de toekomst. Ik heb daar met veel plezier aan meegewerkt en ik ben er trots op dat ik hier onderdeel van heb mogen zijn. Ik heb in dit kader met volle overtuiging steeds het beste van mijzelf gegeven.

Met z’n allen mogen we apentrots zijn op de in de afgelopen jaren bereikte resultaten. Daar kunnen we met veel genoegen op terugkijken. Van vele kampioenschappe n tot Rookvrij, van Rcl als Sportvereniging – alsmede Rcl Dames 1 als dames sportteam van het jaar tot Walking football, van G-voetbal tot samenwerking met de Hartstichting, van nieuwe velden met geweldige verlichting tot super feesten, van een constructieve samenwerking met de lokale politiek tot de Normen en Waarden commissie, van Feyenoord Jeugd Academy-partner ship tot een Hoofd Jeugdopleiding, van duurzame zonnepanelen tot een Rcl-Jeugdbestuu r, van vele topsponsors tot het mooiste sportcomplex van de regio. Er is dan ook heel veel om op voort te borduren.

Ik zal – vanaf heden buiten bestuursverband – ook in de toekomst graag voor ‘onze’ club van klasse beschikbaar zijn en blijven.

Wees heel zuinig op ‘onze’ mooie club en het geweldige clubgebouw. Steun elkaar door dik en dun. En vooral heerlijk voetballen met elkaar. We gaan elkaar snel weer zien en spreken ..

Kees van der Burg

——————————————————————————————————————————————————————————–

Een eerste reactie vanuit de club, met dank aan mediapartner Leiderdorps Weekblad

RCL is overdonderd door plotseling aftreden voorzitter

,,Dit bericht kwam volkomen onverwachts en is als een bom ingeslagen.” Secretaris Kees van den Kommer van RCL klinkt dinsdagochtend nog steeds overdonderd. Maandagavond kwam bij de bestuursleden van de Leiderdorpse voetbalclub een mail van voorzitter Kees van der Burg binnen waarin hij meldde per direct af te treden. Hetzelfde bericht plaatste hij ook op Facebook.

Van der Burg heeft de berichten gestuurd vanaf zijn vakantieadres.  Van den Kommer heeft hem nog niet gesproken. Gisterenavond zijn het bestuur en het jeugdbestuur van de club wel bij elkaar geweest. ,,We weten niet waar we aan toe zijn”, aldus van den Kommer. ,,We hebben het nooit gehad over een eventueel aftreden, laat staan over een opvolging. De achtergrond van zijn besluit is me volstrekt onduidelijk.”  Van den Kommer gaat ervan uit dat de nu oud-voorzitter de zaken netjes zal afronden. ,,Kees kennende zorgt hij ervoor dat alles perfect overgedragen wordt.”