Voorbeschouwing tweede klasse C zaterdag 17 november

DoCoS – HVC’10

De thuisclub begon redelijk goed aan de competitie met zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden. Echter, in de laatste 3 wedstrijden werd er maar 1 punt behaald. De weg omhoog zal dan aanstaande zaterdag tegen de Hoekse Voetbal Club moeten worden gevonden om niet verder weg te zakken op de ranglijst. HVC’10 staat evenwel derde en bleef de laatste 5 wedstrijden ongeslagen. In de laatst gespelde wedstrijd werd UVS (vooralsnog?) van de periodetitel afgehouden. De bezoekers aan Leiden hebben moeite met scoren. Ze vonden tot nu toe 9 keer het net maar gaven ook weinig weg gezien de 8 tegendoelpunten. Thuis is DoCoS nog ongeslagen en vond men steeds minimaal 2 keer het net. De grote vraag is of dit ook zaterdag zal gaan gebeuren. De ploeg van Ron de Roode zal er vanaf het eerste fluitsignaal moeten staan wil men een goed resultaat behalen, het verschil tussen de huidige 9e plek en het op de laatste plaats staande TAVV bedraagt slechts 3 punten. Vorig seizoen werd dit treffen overigens in twee delen gespeeld omdat de wedstrijd in eerste instantie werd gestaakt vanwege gekrakeel.

SC Monster – TAVV

Het is spannend in deze klasse, en dan met name onderin. Het verschil tussen Valken’68, de huidige nummer acht, en de nummer laatst, TAVV,  bedraagt slechts drie punten. Een overwinning voor de equipe van  trainer Frenk van der Kleij zou naast zeer welkom zijn ook nog eens zorgen voor een flinke stijging op de ranglijst. Een ware kraker staat er op het programma want de ploeg uit Ter Aar gaat op bezoek bij de nummer voorlaatst, SC Monster. Opvallend is dat de gastheren thuis nog geen punt hebben gehaald, hopelijk voor de gasten wordt dit dan ook nog even uitgesteld. Een van de kenmerken van een jonge Ter Aarse ploeg is wisselvalligheid, maar nu speelronde acht op het programma staat mag van “examenvrees” geen sprake meer zijn en als de gemaakte fouten ook meer achterwege blijven dan moet het goedkomen voor de blauw-witten.

RCL – Valken’68

Een mooi affiche op de Bloemerd. Wie echter voor het seizoen had gezegd dat beide ploegen na 7 wedstrijden in punten gelijk zouden staan, was wellicht aan het voorhoofd gevoeld. De ploeg uit Leiderdorp kende van meet af aan personele problemen en lijkt op dit moment nog teveel afhankelijk van de meest ervaren speler, Thom Wijnalda. De ploeg van Faizel Soekhai begint wel completer te geraken en keuzes zijn voor een trainer nu eenmaal wenselijk om tot aansprekende resultaten te komen. De club is de laatste tijd ook vaak op een andere manier in het nieuws geweest, het zou dus fijn zijn als het weer eens over het voetbal kan gaan. Aanstaande zaterdag komt de “diesel” uit Valkenburg op bezoek. De ploeg van trainer Arie van Duijn begon slecht aan het seizoen maar is in de laatste 4 wedstrijden ongeslagen gebleven. Een defensieve nuance in de speelstijl lijkt hieraan ten grondslag te liggen. Met 7 doelpunten voor en 6 tegen is wel duidelijk waar de angel ligt. Als de voorwaartsen van de Duyfrakbewoners het ook nog eens op hun heupen gaan krijgen dan is het een moeilijk te kloppen ploeg die weer om de prijzen zal gaan meedoen. Een nederlaag in Leiderdorp zal desalniettemin betekenen dat er nog steeds nadrukkelijk ook naar de onderkant van de ranglijst gekeken moet worden. Vorig seizoen won de Racing Club op eigen veld met 2-0 door doelpunten van Isi Adima en Tommy Sinteur. De beide spelers zochten hun heil ondertussen elders. Op ‘t Duyfrak leken de geelhemden de winst naar zich toe te trekken, maar het duel eindigde alsnog onbeslist. Jaap van der Plas en Matthias van Beelen scoorden voor de thuisclub en voor de ploeg van ten nog Henk Buyn en Ron Sinteur scoorde hetzelfde koppel als bij de eerste ontmoeting.

Redactie: maandagavond j.l. was Leidenamateurvoetbal.nl op uitnodiging bij RTV Katwijk. De hoofdgast was Selmo Kurbegovic van Valken’68. Met hem werd onder meer gesproken over de wedstrijd tegen Valken’68. De presentatie is in handen van Jaap Kloos. Voor de liefhebber:

UVS – Voorschoten’97

De ploeg van trainer Stefan Roodakkers verzuimde in de vorige wedstrijd tegen HVC’10 om de winst en de periodetitel te pakken. De mogelijkheden lagen er wel in Hoek van Holland, hoewel de Leidse ploeg tot in de slotfase alert moest blijven om geen nederlaag te slikken. Komende zaterdag krijgt blauw en wit de tweede en laatste kans op de eerste periodetitel. In de eigen Kikkerpolder wacht Voorschoten’97, dat ondertussen is opgerukt naar de vierde stek. Geen makkelijke opgave dus voor UVS. Niet alleen is Voorschoten’97 aan de beterende hand, maar vorig jaar eindigde deze wedstrijd in een geenszins geflatteerde 0-4 (04/11/2018).  De doelpunten kwamen destijds op naam van Nick Guijt, Jessin Kharbouch (2) en Tim Koning. Dat was echter in een periode waarin UVS de schwung nog niet te pakken had. Mocht dit nu weer de uitslag zijn en nummers 2 en 3 van de ranglijst, VELO en Berkel, remiseren dan is de ploeg van trainer André Lourens periodekampioen. Een staaltje scorebordjournalistiek weliswaar, maar Voorschoten’97 droomt vanzelfsprekend van dit scenario. Feit is in elk geval wel dat er twee voetballende ploegen tegenover elkaar staan waarbij de eerste prijs van het seizoen op het spel staat. Trainer Roodakkers noemde zijn ploeg eerder niet de uitgesproken kampioenskandidaat. Het gegeven is wel dat de Leidenaren nog steeds ongeslagen zijn- eigenlijk al vanaf medio december 2017- en slechts 4 doelpunten tegen hebben geïncasseerd. De Voorschotenaren zijn in vorm en wonnen hun laatste drie wedstrijden. Zijn zij in staat om een Leids feestje te verstoren? Overigens kwam UVS in het voorbije weekend niet in actie. De groen-gelen speelden voor de districtsbeker. Op Adegeest werd met 0-1 verloren van Quick 2. Aan de kant van de ploeg van Lourens werden enkele blessures gemeld. Het meespelen van Kevin Koek en Sem Simonis is op dit moment nog onzeker. Koning is in elk geval geschorst voor deze derby vanwege een rode kaart tegen de Hagenezen. Volgens de laatste berichten is de ziekenboeg bij UVS tamelijk leeg.

Voorbeschouwing tweede klasse C zondag 18 november

RKSV DOSR – Stompwijk’92

De ploeg van trainer Erik van Manen heeft het lastig op een hoger niveau. De promovendus verloor inmiddels al 5 keer en bezet de voorlaatste plaats. In de laatste competitiewedstijd werd er evenwel gewonnen van en stuivertje gewisseld met GDA. Om het gat met de onderkant van de middenmoot niet al te groot te laten worden dient men de drie punten mee te nemen uit De Veen, op bezoek bij DOSR. Afgelopen weekend werd er gebekerd tegen de reserves van Ter Leede. De Stompwijkers werden uitgeschakeld na een geflatteerde 4-0 nederlaag, daar waar de eerste echte grote kans voor de brigade van Van Manen was. Het grootste nieuws was echter het aangekondigde vertrek van Van Manen. Na vooralsnog twee succesvolle jaren op De Meerhorst, en wellicht straks zelfs drie,  is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn grootste challenge op dit moment is om zijn ploeg in de tweede klasse te houden, voor waar een prestatie van formaat. Tegenstander DOSR heeft op dit moment vijf punten meer door vier keer te verliezen en driemaal als winnaar van het veld te stappen.