CVC Reeuwijk – Voorschoten ’97

Voorschoten ’97 kan zaterdag goede zaken doen wanneer zij op bezoek gaan bij het laag geklasseerde CVC Reeuwijk. Voorschoten ’97 lijkt de weg naar boven te hebben gevonden, zaterdag waren de mannen van André Lourens met 2-0 te sterk voor TAVV. Ondanks dat  CVC Reeuwijk op papier een te nemen horde lijkt  voor de Adegeest-bewoners, zullen zij de opponent zeker niet onderschatten. In Voorschoten eindige de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel, ondanks het feit dat de thuisploeg legio kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken ondervond het dit seizoen ongenaakbare Die Haghe een paar weken terug tegen CVC Reeuwijk : de Reeuwijkers vertrokken met een door niemand verwachte overwinning uit Den Haag. Voor de Reeuwijkers is het ontlopen van directe degradatie en het behalen van een P/D-plaats de meest maximale doelstelling voor de rest van dit seizoen, rechtstreekse handhaving in deze klasse lijkt  voor hen een haast onmogelijke opgave. Sinds de winterstop verzamelde Voorschoten’97 elf punten uit acht wedstrijden en de huidige nummer griste vier punten bijeen uit zeven ontmoetingen.

RCL – SVC ’08

RCL pakte zaterdag een belangrijk en misschien wel onverwacht punt in de uitwedstrijd tegen Valken ’68 (2-2) en dat zal,  na een 2-0 achterstand in de 2e helft, als een bonuspunt worden gekoesterd door de mannen van Henk Buyn en Ron Sinteur. RCL kreeg eerder deze week goed nieuws van de KNVB. Doelman Andrew Bontje werd vrijgesproken en is dus per direct weer beschikbaar voor de resterende competitiewedstrijden. Bontje, de laatste tijd weer uitstekend in vorm, is een belangrijke schakel in de Leiderdorpse formatie, die alle zeilen zal moeten bijzetten om dit seizoen plek 12 te ontlopen. Er was deze week meer positief nieuws over RCL te melden : de Bloemerd-bewoners plaatsten zich dinsdag voor de halve finale (groepsfase) van de Rabobank LAV Cup na een ruime zege op ASC. RCL zal dit seizoen meer dan ooit gebrand zijn om de finaledag te bereiken daar zij  dit jaar gastheer zijn het toernooi. Zaterdag wacht SVC ’08 als tegenstander in  Leiderdorp. Eerder dit seizoen verloor RCL vrij kansloos met 3-0  van de Scheveningers. Die ploeg was afgelopen zaterdag met 3-1 ook te sterk voor Lugdunum. SVC’08 aast met name op een hoge klassering om zo wellicht nog de nacompetitie te kunnen bereiken. Met de huidige zesde stek zit dat er evenwel niet in.

TAVV- UVS

Aan de vrije val van TAVV lijkt maar geen einde te komen. De nederlaag van zaterdag j.l.  tegen Voorschoten ’97 betekende alweer de vijfde nederlaag op rij voor de mannen van Niels Slottje. In de optiek van de trainer was het ook nog eens een uiterst zwakke beurt. ,,Zo spelend gaan er niet veel punten meer bij komen. Maar we blijven vertrouwen houden. Als we ons niveau weer gaan halen, komt het goed met ons.” TAVV is door de recente resultaten op een P/D-plaats terecht gekomen. Alarmfase 1 dus in Ter Aar. Hoe anders is de situatie bij UVS De Leidenaren wonnen zaterdag opnieuw (nu met 4-0 tegen Nieuwkoop) en bleven door dit resultaat ongeslagen in dit kalenderjaar. In de strijd om de derde periode is de Leidse ploeg één van de vier nog ongeslagen clubs. UVS staat inmiddels in de reguliere rangschikking op een derde plaats en bevindt zich nog maar op een puntje afstand van Valken ’68. Ondanks de slechte resultaten van de laatste periode zullen de Ter Aarders zich  zaterdag zeker niet kansloos achten. In de heenwedstrijd van dit seizoen tussen beide clubs vertrok TAVV met een 0-3 zege uit de Kikkerpolder. Destijds viel daar niets op af te dingen, maar de rollen zijn dus ondertussen flink omgedraaid.

DoCoS- Die Haghe

DoCoS ontvangt zaterdag koploper Die Haghe. Dat de Hagenaars dit seizoen kampioen gaan worden, daar twijfelt niemand meer aan maar met de haven in zicht lijken de Hofstad-bewoners toch wat slordiger te worden. Na de verrassende thuisnederlaag van een paar weken geleden tegen CVC Reeuwijk, verloor Die Haghe afgelopen zaterdag opnieuw in eigen huis. HVC ’10 was met 1-2 te sterk. Mogelijk dat DoCoS wat hoop kan putten uit deze statistieken. Een resultaat tegen Die Haghe is voor de Morsbewoners zeer welkom. De eerdere wedstrijd dit seizoen in Den Haag eindigde in een 3-0 overwinning voor Die Haghe. Afgelopen zaterdag had het team van Nico van der Salm het niet. Honselersdijk was nauwelijks beter, maar een strafschop vlak voor rust deed de Leidenaren de das om. Aan de andere kant; kansen werden nauwelijks gecreëerd en dat was best zorgwekkend te noemen. Overigens heeft DoCoS nog steeds het duel met HVC’10, eerder gestaakt, open staan. We mogen best van competitievervalsing spreken dat dit duel pas eind april opnieuw ingepland staat. Dit lijkt een voordeel voor de Hoek van Hollanders, terwijl die ploeg toch vooral verantwoordelijk mocht worden gehouden voor de eerder afgefloten wedstrijd.

Lugdunum – DSO 

Lugdunum verloor zaterdag bij SVC ’08 (3-1) en weet nu al zeker dat aan het eind van dit seizoen nacompetitie gaat spelen. Of het voor promotie naar de eerste klasse is  óf om degradatie naar de derde klasse te ontlopen, dát is op dit moment nog niet zeker. De Leidenaren zullen in de rest van dit seizoen er alles aan doen om het laatste scenario te ontlopen. Tegenstander DSO, volgens kenners van deze klasse een uitstekende ploeg, zijn nog lang niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg van de toekomstige RCL-trainer Faizel Soekhai won zaterdag na een achterstand toch nog van CVC Reeuwijk en konden zo dure punten aan hun puntentotaal toevoegen. De eerste wedstrijd van dit seizoen in Zoetermeer tussen beide teams eindigde in een 1-0 zege voor Lugdunum. Mochten de kikkers zaterdag winnen dan lijkt de lucht wel zo zoetjes aan geklaard voor wat betreft lijfsbehoud en dus kansen op promotie.

HVC’10- Valken ’68

Nu koploper Die Haghe de laatste weken wat steekjes laat vallen,  geeft dit  Valken ’68 kansen om het gat met de Hagenaars te verkleinen. Afgelopen zaterdag profiteerde Valken ’68 maar ten dele van een nieuwe misstap van de koploper (tegen de komende tegenstander HVC’10). In de wedstrijd tegen RCL gaven de Valkenburgers een 2-0 voorsprong weg en moesten na 90 minuten genoegen nemen met een puntje. Het behouden van de 2e plaats en het winnen van de 3e periode lijken nu de belangrijkste doelstellingen van dit seizoen voor de Duyrak-bewoners. In de lastige uitwedstrijd van zaterdag tegen HVC’10 zullen de mannen  van Arie van Duijn in goeden doen moeten zijn om met een resultaat uit Hoek van Holland terug te keren. De thuisploeg heeft de eerste twee duels in de derde periode gewonnen en lijkt een serieuze gegadigde voor een top 5 klassering.