2e klasse C zaterdag

UVS- Monster

UVS is bezig aan een haast unieke serie, de mannen van Steef Roodakkers verloren namelijk in het kalenderjaar 2018 nog geen enkele competitiewedstrijd. Ook zaterdag lukte het tegenstander DSO niet om deze reeks te beëindigen, de wedstrijd in Zoetermeer eindigde in een 1-1 gelijkspel. UVS speelde de laatste 20 minuten trouwens met 10 man, omdat Youssef Ait El Houssi met een rode kaart het veld moest verlaten. De laatste competitienederlaag van de blauw-witten dateert alweer van  9 december 2017, toen HVC’10 UVS  met een 1-0 nederlaag naar Leiden terugstuurde. Het Westlandse Monster is zaterdag de volgende opponent,  die mag proberen om UVS  pootje te lichten. Gastheer UVS heeft 5 punten na 3 gespeelde wedstrijden, de bezoekers wonnen 1x keer en staan dus op 3 punten. Er werd gestart met een 0-3 nederlaag tegen DSO, vervolgens werden de punten opgehaald in Leiderdorp bij RCL (1-3) en afgelopen zaterdag werd nipt verloren van vooralsnog koploper SVC’08. Steef Roodakkers hoopt dat zijn ploeg spoedig op volle sterkte komt. Blessures en kleine pijntjes doorkrassen vooralsnog de plannen van de Leidse trainer.

SVC ’08- Valken ’68

Omdat RCL en Voorschoten ’97 zaterdag hun eerste punten van het seizoen haalden, mag Valken ’68 zich nu alleen de  rode laantaarndrager van de tweede klasse C noemen. Afgelopen zaterdag gingen de mannen van Arie van Duijn met een 0-2 nederlaag tegen promovendus VELO het veld af.  Nog zorgelijker dan de puntloze positie, is dat de Valkenburgers dit seizoen ook nog geen enkele treffer wisten te produceren. Zaterdag gaan de rood-gelen op bezoek bij bij koploper SVC’08, dat juist de maximale scoren uit 3 wedstrijden haalde. Op papier lijken de Wassenaarders dus favoriet. Wellicht kan Valken’68 heeft juist die underdogpositie nodig om uit de huidige malaise te komen,  want dat er nog voldoende kwaliteit in de Valken ’68-selectie zit staat nog steeds buiten kijf.,, Dat is ook voetbal. Als we zaterdag mochten winnen, ziet de wereld er weer anders uit voor ons. We moeten vooral snoeihard blijven werken en elkaar helpen’’, aldus een nog altijd strijdbare Arie van Duijn.

Berkel -RCL

Vrolijke gezichten zaterdag na afloop in De Bloemerd, waar RCL de eerste punten van het seizoen binnenhaalde. In een matige derby tegen DoCoS waren de mannen van Faizel Soekhai uiteindelijk de minst slechte van de 2 partijen. Daar maalde bij RCL overigens niemand om, nadat de felbegeerde eerste zege van het seizoen binnen was. Nieuwkomer Charlie Windhorst mocht zich na afloop als matchwinner laten bejubelen. Zaterdag gaan de Leiderdorpers op bezoek bij Berkel, dat na 3 wedstrijden 7 punten wist te vergaren. De vrij onbekende tegenstander won tot dusverre knap van HVC’10 en Voorschoten’97, maar kwam in de laatste confrontatie niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus Soccer Boys. Mocht RCL het enigszins herwonnen vertrouwen kunnen vertalen in een zege dan is het linkerrijtje alweer daar.

DoCoS – DSO

Het trainersduo De Roode/Tegelaar van DoCoS was zaterdag slecht te spreken over de prestatie van hun manschappen bij RCL. De Morsbewoners vertrokken na de overwinning op Valken ’68 vol vertrouwen naar Leiderdorp, maar van daar was binnen de lijnen niet veel meer van te merken. Slechts in laatste kwartiertje van de wedstrijd speelde DoCoS naar zijn mogelijkheden, maar de misschien wel verdiende gelijkmaker bleef uit. Zaterdag krijgt DoCoS een kans op revanche, dan komt DSO op bezoek. DoCoS heeft na 3 wedstrijden 4 punten bij elkaar vergaard, net zoveel als de Zoetermeerse opponent. Wel toonden de Leidenaren afgelopen dinsdag weldegelijk te kunnen scoren. Rijnsburgse Boys O21 werd met 6-1 verslagen in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Mitchel Klein en Simon Joubij namen onder meer twee treffers voor hun rekening.

TAVV –  Soccer Boys

TAVV ging zaterdag vrij kansloos onderuit, op Sportpark Adegeest was Voorschoten’97 duidelijk te sterk voor de blauw-witten. Na een sterke openingswedstrijd tegen Te Werve, verloren de mannen van Frenk van der Kleij de 2 opeenvolgende wedstrijden en blijven dus op 3 punten staan. TAVV zal zich weer moeten herpakken en krijgt daarvoor zaterdag een  kans  in de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys. De promovendus uit Bleiswijk heeft aangetoond een moeilijk te kloppen ploeg te zijn, getuige de 3 gelijke spelen in de eerste 3 wedstrijden. Indien de gastheren hetzelfde niveau bereiken als tegen Te Werve, moet TAVV in staat worden geacht om in de thuiswedstrijd tegen de oranjehemden een resultaat te behalen die wat meer lucht geeft richting de onderste helft van de ranglijst.

 

Te Werve –Voorschoten ‘97

Voor trainer Huib van Oosterom Soede van Te Werve wacht zaterdag een bijzondere wedstrijd. Hij ontvangt met zijn ‘Rijswijkse team’  Voorschoten ’97, de club waar hij ook trainer van de zondagtak is.Te Werve speelde recent de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax, wat ten koste lijkt te zijn gegaan van de focus op de competiestart. Titelfavoriet Te Werve haalde na de eerste 3 wedstrijden nog slechts 1 schamel puntje en dat mag gerust opvallend genoemd worden. Bij Voorschoten ’97 zal het goede gevoel weer terug zijn, na de eerste zege van het seizoen. De verwachting is dat het zaterdag in Rijswijk  een interessant schouwspel gaat worden, tussen 2 verzorgd voetballende teams.

 

2e klasse  C zondag

Altior- Stompwijk ’92

Stompwijk ’92 was zondag in de thuiswedstijd tegen KDO in de openingsfase niet helemaal bij de les, getuige de 0-3 tussenstand na 20 minuten spelen. Even leek het erop dat de thuisploeg toch nog kon aanhaken, vlak voor rust stond het 2-3, maar de bezoekers wisten met 2-5 de zege toch binnen te slepen.  Door dit resultaat blijven de mannen van Erik van Manen steken op 1 punt na 3 wedstrijden. Zondag krijgen de Stompwijkers een nieuwe kans op de eerste overwinning ooit in de 2e klasse, op bezoek bij oude bekende Altior gaan de bezoekers op jacht naar de historische winst. Beide ploegen kwamen vorig seizoen nog uit in de derde klasse. In Langeraar werd het 3-0 voor de formatie van Manfred van den Bosch. In Stompwijk werd het meer dan geflatteerd, dat wel, 0-4 voor de oranje-zwarten.