Zaterdag tweede klasse C

DoCoS – Berkel

DoCoS won zaterdag, mede door twee snelle doelpunten van jongeling Luc Quellhorst, knap bij SVC ’08 (3-4) en staan met 15 punten op de 8e plaats. Komende zaterdag ontvangen de mannen van Ron de Roode en Joop Tegelaar, in de laatste wedstrijd voor de winterstop,  Berkel. De Berkelse formatie heeft twee punten minder dan DoCoS en staan  op de 12e plaats. Een opmerkelijk gegeven, want de ploeg heeft aan het begin van de competitie zelfs nog even bovenaan gestaan. Afgelopen zaterdag verloor de nieuwkomer op eigen veld van UVS (0-1). De Leidenaren uit De Mors kunnen bij winst met een schuin oog kijken naar de subtop en in dat geval met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de 1e competitiehelft. DoCoS doet het op eigen veld meer dan naar behoren met tien punten uit vijf gespeele wedstrijden. Berkel won onder meer tweemaal met 0-3 (van TAVV en HVC’10) en speelde twee keer doelpuntloos gelijk. Wint Berkel dan zullen de ploegen stuivertje wisselen op de ranglijst.

Valken ’68 – Voorschoten ‘97

Valken ’68 hield zaterdag een puntje over aan het bezoek bij HVC ’10 (2-2) en door dat resultaat bleven de mannen van vertrekkend trainer Arie van Duijn op een toch wel teleurstellende 10e plaats staan. Niet voor het eerst dit seizoen klaagde Van Duijn over het matige afwerken. Zo bleef een beloning van drie punten weer achterwege en de pas veertien gemaakte treffers baart Van Duijn kopzorgen.  In de laatste wedstrijd voor de winterstop komt koploper Voorschoten ’97 op bezoek op ’t Duyfrak. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Valkenburgers om het kalenderjaar toch nog met een glimlach af te sluiten en vol goede moed 2019 in te gaan. In deze knotsgekke klasse lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen, lijstaanvoerder Voorschoten ’97 zal de klus in Valkenburg dan ook beslist niet onderschatten. De mannen van eveneens scheidend trainer André Lourens verloren zaterdag verrassend in eigen huis van Soccer Boys (1-2) maar door de nederlaag van VELO tegen DSO (1-2), blijft het gat met de Westlanders twee punten. De nederlaag viel zwaar op de maag na zes gewonnen duels op rij. Vorig seizoen werd er niet gescoord tussen beide ploegen. Mocht dat nu wederom het geval zijn dan heeft Valken’68 thuis al vier keer niet gescoord. Overigens bewaren de Voorschotenaren wel slechte herinneringen aan het treffen op Adegeest. Die eindigde in een 1-6 zege voor de Valkenburgers.

RCL-  HVC ‘10

RCL heeft in tijgersluipgang de kopgroep genaderd. De zege bij TAVV was de vierde zege in de laatste vijf wedstrijden voor de Leiderdorpers. Zonder tot echt goed voetbal te komen, weten de boys uit de Bloemerd de laatste tijd toch hun partijtjes winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag was RCL vooral in de 2e helft te sterk voor het gemankeerde TAVV, de 0-2 zege was dan ook een logisch gevolg. Zaterdag ontvangen de Leiderdorpers HVC’10 uit Hoek van Holland. Bij winst van RCL is het heel goed mogelijk dat de mannen van Faizel Soekhai het kalenderjaar 2018 met een top 3-positie (met opmerkelijk genoeg een negatief doelsaldo) afsluiten. Later in de week komt Nick van Bemmel aan het woord in één van de twee gekozen Krakersss van de Week!

UVS- TAVV

Na bijna een jaar lang ongeslagen te  zijn gebleven in competitieverband, verloor UVS opeens drie wedstrijden op rij.  Maar afgelopen zaterdag stonden de Leidenaren in Berkel weer aan de goede kant van de streep. Daarvoor mochten de blauw-witten doelman Jesse Haak uitdrukkelijk voor danken. De goalie was weer uitstekend in vorm en zorgde door met name door 1 magistrale redding op een lob van voormalig FC Rijnvogels-middenvelder Pieter van der Breggen, dat er zaterdag weer  veel vrolijke gezichten in het UVS-clubhuis waren te bespeuren. Bart van der Weijden scoorde overigens het enige doelpunt tegen het ver weggevallen Berkel. Op papier zou UVS in staat moeten zijn om zaterdag van het geplaagde TAVV te moeten winnen, maar de theoretische wijsheden vooraf zijn dit seizoen nog niet veel waard gebleken in deze klasse. Feit is dat TAVV stijf laatste staat en dat alle ploegen daarboven al aardig uit het zicht geraken. Dat kan met kwaliteit te maken hebben, maar zelden was er een trainer zo niet te benijden als Frenk van der Kleij dat is. Tegenwoordig zitten er meer spelers geblesseerd op de Ter Aarse bank dan dat er fit op het veld staan. UVS zal desalniettemin niet aan onderschatting doen, want vorig seizoen werd het met 0-3 te kijk gezet en aan die uitslag was destijds weinig gelogen.

Zondag tweede klasse C

Stompwijk ’92 – HVV

Stompwijk ’92 behaalde zondag een zwaar bevochten punt bij Teylingen en staan met 11 punten net boven de rode streep. De Stompwijkers ontvangen zondag HVV, een tegenstander waar Stompwijk ‘92 hele goede herinneringen aan koestert. Nog maar een half jaar geleden promoveerden de mannen van Erik van Manen ten koste van deze Haagse opponent, waarna Stompwijk’92 zich voor het eerst in zijn historie tweedeklasser mocht noemen. De Hagenaars wisten in een volgende barrage alsnog het vege lijf te redden. Dit seizoen gaat het de ploeg van André Wetzel in de tweede klasse overigens een stuk beter af. Geen degradatieperikelen, maar kans op promotie lonkt deze voetbaljaargang voor de geel-zwarten. HVV staat op een gedeelde 2e  plaats, drie punten achter koploper TAC ’90. Stompwijk’92 is de nummer tien, DOSR, overigens tot op twee punten genaderd.