2e klasse C terdag

SVC ‘ 08 – TAVV  

TAVV leverde in de 1e competitieronde een zeer knappe prestatie door titelfavoriet Te Werve met 3-2 te verslaan. Een flinke opsteker dus voor de nieuwe trainer Frenk van der Kleij, die zag dat Randy Verwoerd met een hard schot TAVV aan de zege hielp. Zaterdag gaan de Ter Aarders op bezoek bij het Wassenaarse SVC ’08, dat bij Voorschoten ’97  met 0-1 won. Beide clubs hebben hun eerste overwinning van het seizoen  dus al op zak en mogen zich in deze zeer prille fase van de competitie, samen met Berkel, DSO, VELO en UVS,  mede-lijstaanvoerders van deze klasse noemen. Hopelijk steekt doelman Edwin Pieterse weer in blakende vorm.

DoCoS – Valken ‘68

DoCoS opende met een gelijkspel bij promovendus Soccer Boys (1-1). Na afloop hadden de Leidenaren het gevoel dat er beslist meer in had gezeten. In met name de 1e helft waren er voldoende mogelijkheden om de score (doelpunt Ronnie de Roode) verder uit te bouwen, maar de formatie van trainer Ron de Roode wist niet door te drukken en kreeg na rust de rekening gepresenteerd. DoCoS ontvangt zaterdag ‘buurman’ Valken ’68. De Valkenburgers zijn dit jaar niet meer de uitgesproken titelfavoriet, mogelijk dat de mannen van Arie van Duijn dit seizoen  van deze underdogrol kunnen profiteren. Valken ’68 moest zaterdag wel de punten laten aan UVS, de Kikkerpolderploeg won door een goal van Thom de Vries in de 2e helft met 0-1. In mei van dit jaar troffen de ploegen elkaar nog in Leiden in de vorige competitie. De Valkenburgers waren destijds met 0-2 te sterk door doelpunten van Mathijs de Mooij en Robbert van Delft.

RCL – SC Monster

RCL opende het seizoen teleurstellend. De formatie van trainer Faizel Soekhai was aanvallend onmachtig, de eenzame spits Thom Wijnalda werd zelden bereikt, en verloor terecht van het Wateringse VELO.  Het gebrek aan aanvallend vermogen zou wel eens de achilleshiel van de Leiderdorpers kunnen gaan worden dit seizoen. Soekhai beschikt over een groot arsenaal middenvelders, maar voorin is de keuze mager. RCL zal er op gebrand zijn om zaterdag de eerste punten in eigen Bloemerd te behalen tegen Monster, dat op eigen veld met 0-3 verloor van DSO. In het seizoen ’16-’17 troffen de beide ploegen elkaar voor het laatst. Op eigen veld kon RCL de buit destijds niet volledig ophalen (2-2).

Berkel – Voorschoten ’97

Van Voorschoten ’97 mag, na een toch wat teleurstellend verlopen seizoen ’17-’18, deze voetbaljaargang wat verwacht worden. Er kwamen kwalitatieve impulsen, waarbij vooral de komst van Ter Leede-speler Ronnie Verplancke de aandacht trok. Desondanks kwam Voorschoten’97 slecht uit de startblokken.  De formatie van André Lourens beet in de openingswedstijd zijn tanden stuk op het taaie SVC ’08. Een vroege goal van de Wassenaarders was  voor hen voldoende om met drie punten van sportpark Adgegeest te vertrekken. Zaterdag krijgen de groen-gelen kans op revanche. Op bezoek bij Berkel, dat met 0-3 bij HVC ’10 won , zullen de eerste punten van het seizoen moeten worden binnengesleept. Alex de Ronde was bij de blauw-gelen afgelopen zaterdag de grote man met twee treffers.

UVS – Soccer Boys

UVS kan met plezier terugkijken op hun competitie-ouverture. De lastige uitwedstrijd tegen Valken’68 leverde drie punten op. Trainer Steef Roodakkers, voor het 2e seizoen werkzaam in de Kikkerpolder, zal gebrand zijn op een goede competitestart van de blauw-witten. Vorig seizoen morste UVS teveel punten voor de winterstop, waardoor de uitstekende inhaalrace net niet voldoende bleek om de kampioensvlag te hijsen aan de Oegstgeesterweg. Op papier moet UVS  in staat worden geacht om zaterdag het puntentotaal te verdubbelen, dan komt het gepromoveerde Soccer Boys uit Bleiswijk op bezoek. De Bleiswijkers behaalden in hun openingswedstrijd tegen  DoCoS het eerste punt van het seizoen.

 2e klasse C zondag

ONA – Stompwijk ’92

Stompwijk ’92 debuteerde in de 2e klasse met een verdienstelijk 0-0 gelijkspel tegen TAC’90. De Stompwijkers dankten na afloop keeper Jordi Bennis die met fraai keeperswerk, en soms met wat hulp van het aluminium, zijn doel schoon hield. Aan de andere kant waren de mannen van Erik van Manen wat ongelukkig toen een ogenschijnlijk geldig doelpunt wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Invaller Enrico Geus, terug van een aanvankelijk ernstig lijkende blessure, was vlak voor tijd nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot miste net het Haagse doel. Zondag gaat Stompwijk ’92 op bezoek bij het Goudse ONA, dat de competitie opende met een 3-1 nederlaag bij ROAC.