Zaterdag

Tweede klasse C

TAVV – Te Werve

TAVV ontvangt in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen het gedegradeerde Te Werve uit Rijswijk. De selectie van de nieuwe TAVV-trainer Frenk van der Kleij lijkt op papier aan kwaliteit te hebben ingeboet, maar de club uit Ter Aar heeft in het verleden wel vaker bewezen boven zichzelf uit te kunnen stijgen. Van der Kleij weet wel dat hij een beroep kan doen op een formatie waar de teamgeest in orde is en ook komend seizoen zal TAVV het moeten hebben van de kracht van het collectief. Van der Kleij wil proberen om met een iets andere speelstijl dan TAVV de afgelopen jaren gewend was de gewenste resultaten te behalen. Het ambitieuze Te Werve wil zo snel mogelijk het 1e klassersschap heroveren, getuige de grote groep nieuwelingen die naar Rijswijk werden gelokt. Voor de blauwwitten is het in elk geval te hopen dat de ploeg van Huib van Oostrom Soede al meer bezig is met het naderende KNVB-beker duel tegen Ajax. De eerstevolgende tegenstander na TAVV uit. Over beker gesproken: TAVV plaatste zich voor de volgende ronde door afgelopen zaterdag Altior met 2-0 terug te wijzen.

Soccer Boys- DoCoS

Bij DoCoS maakt oud-ADO-speler Ron de Roode zijn entree als trainer. De Roode was in de Leidse regio eerder succesvol bij Stompwijk ’92 en Meerburg en heeft nu  voor het eerst een club uit zijn eigen woonplaats onder zijn hoede. De Roode zal worden geassisteerd door Joop Tegelaar, die ook voor het eerst zijn opwachting maakt bij De Morsbewoners. De Roode kan beschikken over een selectie van 24 spelers, die kwalitatief redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Hij zal dus moeten puzzelen om wekelijks de sterkste formatie in het veld te sturen. DoCoS gaat in de 1e competitiewedstrijd van het seizoen op bezoek bij het gepromoveerde Soccer Boys uit Bleiswijk, dat met grote overmacht de titel in de 3e klasse in de wacht sleepte. In de districtsbeker verloor de Leidse ploeg drie keer, maar dat zegt uiteraard niet veel over hoe het vanaf nu zal gaan. DoCoS startte het vorige seizoen met een keurige 1-2 zege op HVC’10 uit Hoek van Holland.

VELO- RCL   

Ook RCL kreeg te maken met een trainerswissel. Faizel Soekhoe volgde het interim-duo Henk Buyn en Ron Sinteur op. Soekhai, afkomstig van competitiegenoot DSO uit Zoetermeer, zal mikken op een stabieler seizoen dan vorig jaar bij de Leiderdorpers. De Bloemerd-bewoners speelden zich pas laat in het seizoen definitief veilig, alhoewel de winst van de Rabobank LAV Cup  ervoor zorgde dat de voetbaljaargang toch met blosjes op de  Leiderdorpse wangen werd afgesloten. RCL gaat voor de competitie-ouverture op bezoek bij het Wateringse VELO, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de 2e klasse. VELO wordt getraind door de Stompwijkse oud-profvoetballer Edwin Vurens. Centrale verdediger Sander Blijleven is er op zeker niet bij. De ex-speler van Koudekerk heeft andermaal meniscusproblemen en is in afwachting van een kijkoperatie. Daarna zou hij 2/3 van de meniscus over hebben. Blijleven kreeg zelf al het advies om te stoppen, maar daar wil hij (nog) niet aan denken. RCL won vorige seizoen op de openingsdag van CVC Reeuwijk. Die ploeg degradeerde uiteindelijk.

Voorschoten ’97- SVC ‘08

Voorschoten ’97 zal  dit jaar revanche willen nemen op het enigszins fletse afgelopen seizoen, waarin de mannen van trainer André Lourens geen rol van betekenis konden spelen. Aan de hand van de van Ter Leede overgekomen routinier Ronnie Verplancke moet Voorschoten ’97 in staat worden geacht om lang om de prijzen mee te spelen.  De  eerste voortekenen voor succes lijken goed, de Adegeest-bewoners plaatsten zich inmiddels voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi. Zaterdag ontvangt Voorschoten’97 het altijd lastige SVC’08. De fusieclub is misschien niet de grootste titelkandidaat, maar beschikt over een niet te onderschatten ploeg. Op de slotdag van het bekertoernooi werd met 3-2 verloren van VUC, waarbij SVC’08 wel lange tijd met tien man moest spelen vanwege een rode kaart. Die Haghe, de latere kampioen, zegevierde op de openingsdag van het seizoen ’17-’18 met 2-1 tegen Voorschoten’97.

Valken’68-UVS

Wordt belicht bij Sleutelstad FM komende woensdag. Tussen 18 en 19 uur live in het sportprogramma Sport071 met een bijdrage van LeidenAmateurVoetbal. Aan het woord komen Arjan Haasnoot (Valken’68) en Lars Verlaan (UVS). Later in de week ook terug te beluisteren op deze website.

Zondag

Tweede klasse C

Stompwijk ’92 – TAC ‘90

Stompwijk ’92 besloot de spectaculaire opmars van vorig seizoen, vlak na de winterstop stonden de Stompwijkers nog op een degradatieplek, met een historische promotie naar de 2e klasse. Erik van Manen en zijn mannen bekroonden daarmee een geweldige 2e seizoenshelft, die zijn apotheose vond in Den Haag waar HVV in een promotieduel werd verslagen. In het huidige seizoen debuteren de Stompwijkers dus op een niveau hoger en de vraag is het of het Stompwijkse koningskoppel van vorig seizoen (Nick Ammerlaan/Enrico Geus) ook in die competitie zal weten te excelleren. De Stompwijkers starten zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Haagse TAC ’90. De brigade van Van Manen plaatste zich al na twee speeldagen voor de volgende ronde van de districtsbeker. In het slotduel was eersteklasser Forum Sport wel met 2-0 te sterk.