2e klasse C zaterdag

DSO – UVS

Het gehavende UVS sleepte tegen  promovendus Soccer Boys door een benutte penalty van Bart van der Weijden toch nog een puntje (2-2)  uit het vuur, maar dat zorgde nauwelijks voor tevreden gezichten in de Kikkerpolder. UVS speelde een matige wedstrijd en zou in goeden doen zeker in staat moeten worden geacht om tegen deze opponent de punten in eigen huis te houden. Het is daarnaast ook  duidelijk dat trainer Steef Roodakkers momenteel te veel creatieve spelers mist , die een wedstrijd kunnen openbreken. Het ontbreken van spelers als Thom de Vries (vorige week nog matchwinner tegen Valken ’68) en Berend Verdoes was tegen de Bleiswijkers dan ook goed merkbaar. Daarnaast kan Isi Adima voorin voor opwinding zorgen, maar de ex-RCL’ er was ook niet van de partij.Met vier punten uit twee wedstrijden is de start van de blauw-witten overigens alleszins redelijk te noemen. Zaterdag gaat UVS op bezoek in Zoetermeer bij het altijd gevaarlijke DSO. De Zoetermeerders verloren zaterdag op eigen veld met 1-3 van HVC’10 en hebben 1 punt minder dan de Leidenaren, nadat op de eerste speeldag wel van SC Monster was gewonnen met 0-3. De selectie van UVS is overigens al wel smaller geworden. Bas Smit is vanwege aanhoudend blessureleed gestopt, Nick Scheurwater heeft een veranderde werksituatie en de liefde tussen de Leidse ploeg en Soufiane Boukhidous was van korte duur.

Valken ’68 – VELO

Crisis is een groot woord na  pas twee gespeelde wedstrijden, maar dat het nog niet lekker loopt bij  Valken’68 mag duidelijk zijn. Op bezoek bij DoCoS stapten de mannen van Arie van Duijn opnieuw zonder (doel)punten van het veld. De Valkenburgers verzuimden voor rust de kansen te benutten en dat kwam de Duyfrak-bewoners na de pauze duur te staan. De rode kaart van Valken ’68-verdediger Chris de Lange paste goed bij de mistroostige middag voor de bezoekers. Een overwinning in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen het Wateringse VELO zou daarom op een zeer welkom moment komen. De Wateringers kennen als frisse debutant een aardige start en verzamelden inmiddels 4 punten. VELO klopte RCL en was heer en meester en tegen het hoog ingeschaalde Te Werve werd getekend voor een remise (2-2). Van Duijn kan in elk geval niet beschikken over Joey Zandbergen (hamstringblessure) en De Lange, die geschorst zal zijn.

RCL – DoCoS

Net als in Valkenburg heerst er ook in Leiderdorp een mineurstemming. RCL leed tegen Monster een 1-3 thuisnederlaag en staat na twee speelronden nog met lege handen. In aanvallend opzicht leunen de rood-witten wel erg nadrukkelijk op spits Thom Wijnalda, die zoals zo vaak ook zaterdag weer scoorde. Het vertrek van de voorwaartsen Tommy Sinteur (FC Boshuizen) en Isi Adima (UVS) lijkt tot nu toe niet voldoende opgevangen in de Bloemerd en de vrees in het Leiderdorpse is dat het weer net zo’n moeizaam seizoen als vorig jaar gaat worden. Tegenstander DoCoS had zaterdag meer reden tot vrolijkheid na de 2-0 zege tegen Valken’68. Puntspeler Chris van Empel en nieuwkomer Adam Atif schoten de Morsbewoners naar de eerste zege van het prille seizoen. Later in de week komt Mitchel Klein ruimschoots aan het woord namens de Leidenaren. De twee wedstrijden in het vorige seizoen waren overigens weinig boeiend en kregen twee keer geen winnaar. In september 2017 werd het in Leiden 1-1 door een eigen doelpunt van DoCoS en Simon Joubij. In Leiderdorp bleef het in april 2018 bij 0-0 en daar was bijna alles mee verteld. Nu meer spektakel?

Voorschoten’97-TAVV   

Elders op de website terug te vinden als Krakerrr van de Week!!

2e klasse  C zondag

Stompwijk ’92 – KDO

Stompwijk ’92 leek lang op weg naar het tweede doelpuntloze gelijkspel van het seizoen, maar ONA wist vlak voor tijd Stompwijk ’92 -keeper Jordi Bennis toch nog te passeren. De Stompwijkers blijven daardoor na twee wedstrijden steken op 1 punt. De mannen van Erik van Manen wisten in deze wedstrijden het vijandelijke doel nog niet te vinden, maar met een aanval bestaande uit  Nick Ammerlaan en Enrico Geus (vorig seizoen samen goed voor meer dan 50 doelpunten in de 3e klasse) is dit ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd. In de thuiswedstrijd tegen KDO krijgt dit dodelijke aanvalsduo een nieuwe kans om de eerste treffer ooit in de 2e klasse namens Stompwijk ’92 te noteren. RVC’33, Altior en GDA staan op dit moment nog onder de brigade van Van Manen met nog geen enkel punt op de teller.