Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 1 december

Voorschoten’97-VELO

Wordt elders uitgebreid voorbeschouwd als Krakerr van de Week!!

SC Monster-DoCoS

De roodwitten stegen wellicht boven zichzelf uit en verbaasden vriend en vijand door stadgenoot UVS afgelopen zaterdag met 3-1 te kloppen en op die zege viel niets af te dingen. Dat moet zelfvertrouwen geven, iets waar het aan begon te ontbreken na een teleurstellende serie wedstrijden. Zaterdag kan een nieuwe winstpartij zelfs betekenen dat DoCoS zich voegt in de middenmoot en dat is een plek die de Leidenaren zich voor het seizoen zich minimaal hadden toebedacht. Een zwaluw maakt echter nog geen zomer en met een schuin oog naar de ziekenboeg gekeken moet de ploeg qua defensieve kracht toch wat inboeten. Jeroen Boogmans was al weggevallen, maar de net teruggekeerde Sean Armitage haakte j.l. zaterdag ook wer af. SC Monster moet echter geen onoverkomelijke klip zijn. De promovendus heeft een puntje minder op de ladder en een DoCoS in de winning mood moet in staat zijn daar minimaal een gelijkspel vandaan te slepen. Thuis won de gastheer van komende zaterdag eenmaal en dat was tegen TAVV. De Leidse ploeg, dat moet ook gesteld worden, won nog niet op verplaatsing. Enkel bij Soccer Boys werd een puntje opgehaald. De andere drie wedstrijden gingen verloren.

RCL-Te Werve

De Leiderdorpers kruipen uit een dal mag je wel stellen. Drie zeges op rij brachten de club op de vijfde plaats op de ranglijst, een luxe die men een aantal weken als luchtfietserij had gezien. Tegenstander Te Werve kwam in de laatste twee wedstrijden niet verder dan een gelijkspel en zal het zoet der overwinning wel weer eens willen smaken. De ploeg van Huib van Oostrom Soede werd vooraf ergens in de (sub)top ingeschat, iets wat ze nog niet kunnen waar maken. Een stevige plek in de  subtop zou wel eens waarheid voor de thuisploeg kunnen worden als ook zaterdag weer een zege wordt geboekt. De ziekenboeg raakt leeg en de vorm van de spelers is groeiende. Kunnen de mannen van Faizel Soekhai ook het niet misselijke Te Werve zonder punten naar huis sturen? De Leiderdorpers vergaarden tot dusverre zeven punten op het eigen complex en de formatie uit Rijswijk kwam tot nu op vier punten uit na een busreis.

UVS-SVC’08

Het ging allemaal crescendo met de ploeg uit de Kikkerpolder en er was bijna een jaar niet verloren in competitieverband. Het periodekampioenschap lonkte. Bij UVS zat men op een roze wolk tot men er keihard vanaf donderde. Eerst verloor men in de laatste minuut van Voorschoten’97 en afgelopen weekend volgde een pijnlijke nederlaag tegen DoCoS. Hamvraag voor komende zaterdag is of UVS de dreunen te boven is. Wordt de draad weer opgepakt of is er iets geknakt in de ploeg? Trainer Stefan Roodakkers was danig gedesillusioneerd wat betreft het niveau van zijn ploeg tegen DoCoS en die wedstrijd is bij de trainingen ongetwijfeld nader aan de orde gekomen. Vorig jaar kwam blauwwit niet verder dan 1-1 tegen de fusieploeg, maar een dergelijk resultaat zou nu een nieuwe tik vormen. Winst op SVC’08 en liefst met een gedreven en goed spelend UVS is waar men op hoopt en stilletjes ook verwacht om de aansluiting te houden bij ploegen als VELO en Voorschoten’97, die elkaar overigens treffen.

Valken’68-TAVV

De laatste twee wedstrijden leverden slechts een puntje op voor de Valkenburgers, maar voor wie nader toeziet zijn er wat kanttekeingen te plaatsen. Tegen RCL werd ongelukkig verloren na een sterk begin; een rode kaart en een ondertalsituatie werden de ploeg fataal. Afgelopen zaterdag waren er volop mogelijkheden om de 0-1 voorsprong uit te bouwen, maar die werden niet benut. Sterker nog, tegenstander Te Werve scoorde de gelijkmaker in de laatste minuten. De ploeg van Arie van Duijn snakt naar een klinkende zege, zoveel is duidelijk. Ideaal slachtoffer lijkt komende tegenstander TAVV. Met slechts een gewonnen wedstrijd en twee gelijke spelen bungelt de club uit Ter Aar op de onderste plaats. Het minste aantal doelpunten voor (zeven) en de meeste tegen (twintig), cijfers die ronduit troosteloos te noemen zijn. Opponent Valken’68 kan ook somberen over de statistieken: de Valkenburgers scoorden slechts eenmaal in de vier thuiswedstrijden. Zal het dan louter kommer en kwel zijn op het Duyfrak zaterdag? Dat hoeft beslist niet zo te zijn. Valken’68 heeft een paar keer dit seizoen bewezen prima te kunnen voetballen. Het scorend vermogen ontbreekt, maar eens moet de doorbraak komen zou je zeggen. Won men vorig jaar niet met 4-0 van TAVV? Bij TAVV hoopt men eindelijk de negatieve spiraal te kunnen doorbreken. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, het spreekwoord is niet voor niets in de wereld gekomen. Dat de thuisploeg de favoriet is moge duidelijk zijn. Niet in de laatste plaats omdat de formatie van Frenk van der Kleij wel erg veel pech kent met blessures. Geen prettige constatering wanneer een selectie toch al niet breed is. Een gegeven blijft wel overeind: in Ter Aar breekt er nooit paniek uit.

 

Voorbeschouwing tweede klasse  C

Zondag 2 december

Stompwijk’92-RVC’33

Vorige week behaalde Stompwijk’92 een knappe zege op ESTO en nam zo wat meer afstand van de onderste plaats. Zondag komt RVC’33 op bezoek dat twee punten meer heeft. Een nieuwe winst zou de ploeg van Erik van Manen nog wat meer lucht geven. Een makkelijk middagje wordt het zeker niet. Het niveau in de tweede klasse blijkt aanzienlijk hoger te liggen dan de derde klasse waarin Stompwijk vorig seizoen nog speelde. De bezoekers versloegen in hun laatste wedstrijd Teylingen met 3-1 wat aangeeft dat RVC’33 wel wat in de mars heeft. Dit tot groot genoegen van trainer Dennis Olman, in het Leidse bekend bij FC Boshuizen en GHC. Veel werd ook dit seizoen verwacht van het koningskoppel Enrico Geus/Nick Ammerlaan en Geus maakte die faam vorige week waar door maar liefst drie keer te scoren. Ongetwijfeld volgt de club uit Reeuwijk de media ook, dus het zal geen verbazing wekken als de twee azen extra bewaking krijgen. Dat zou dan meer ruimte geven aan andere aanvallers en opkomende middenvelders. De strijd om degradatie lijkt vooralsnog te gaan tussen de twee clubs die elkaar zondag bestrijden en GDA en ESTO. De twee laatste clubs werden al verslagen door de brigade uit Stompwijk. Wordt RVC’33 de derde?