TAVV – CVC Reeuwijk

Voor de mannen van Niels Slottje is de opdracht tegen hekkensluiter CVC Reeuwijk duidelijk : er móét gewonnen worden. Na maandenlang zonder ook maar een enkel puntje te hebben gehaald, kan het recent behaalde gelijke spel bij DoCoS niet alleen als een winstpuntje maar ook een lichtpuntje worden beschouwd. Ondanks een achterstand van 6 punten (en een slechter doelsaldo) op DoCoS en Lugdunum met nog drie wedstrijden te spelen, is er voor de blauw-witten nog een kleine kans om de P/D-wedstrijden voor lijfsbehoud te ontlopen. Naast CVC Reeuwijk krijgt TAVV  in de laatste competitiewedstrijd ook nog de andere hekkensluiter Nieuwkoop op bezoek, maar het blijft hoe dan ook afhankelijk van de resultaten van de concurrentie in de komende weken. De heenwedstrijd in Reeuwijk eindigde in een ruime 0-4 overwinning voor TAVV.

Voorschoten ’97 – Nieuwkoop

Voorschoten ’97 maakt nog een kans op de 3e periodetitel indien de mannen van André Lourens in de laatste wedstrijden van dit seizoen een maximale score halen. De groen-gelen zullen na de onverwachte uitschakeling  vorige week door RCL in de Rabobank LAV Cup de teleurstelling van zich af willen spelen en tegenstander Nieuwkoop lijkt hiervoor een ideale opponent. In de competitie zijn de Adegeest-bewoners inmiddels opgeklommen naar een plaats in het linkerrijtje. Opponent Nieuwkoop is  in een felle degradatiestrijd verwikkeld met CVC Reeuwijk en knokken dit seizoen voor elk puntje. Voorschoten ’97 moet in staat worden geacht om zaterdag de punten in eigen huis te houden (de uitwedstrijd dit seizoen tegen Nieuwkoop werd al met 1-2 gewonnen), om zo een serie neer te zetten die mogelijk recht geeft op een competitietoetje. In eigen hand heeft de ploeg van André Lourens het niet overigens. UVS en Honselersdijk staan er momenteel beter voor.

Valken 68- Lugdunum

Trainer Arie van Duijn van Valken ’68 zal weleens badend in het zweet wakker zijn geworden van de heenwedstrijd van dit treffen. Het  lukte de Valkenburgers toen maar niet om Lugdunum-keeper Kevin Wassenaar te passeren. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Deze ontmoeting was misschien wel exemplarisch voor het huidige seizoen van de rood-gelen, ondanks talrijke kansen toch niet weten om de wedstrijd winnend weten af te sluiten. Na de uitnederlaag bij DSO is het kampioenschap voor de Valkenburgers uit zicht, een (vervangend)periodekampioenschap is waar Valken’68 nu op hoopt.  Als de Valkenburgers de laatste competitiewedstrijden winnen,  zou dit voldoende moeten zijn voor extra wedstrijden na het reguliere seizoen. Tegenstander Lugdunum heeft andere zorgen. Eerst definitief veilig spelen en dan pas richten op de P/D-wedstrijden voor promotie, is daar het credo.

Die Haghe- RCL

RCL heeft nog één overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen. Zaterdag staat de op papier pittige uitwedstrijd tegen koploper Die Haghe op het programma. Winst voor RCL zal niet alleen in Leiderdorp, maar ook in Leiden (bij UVS) met groot gejuich worden ontvangen. RCL zal zich zo snel mogelijk veilig willen spelen en dit ongelukkige seizoen (met een trainerswissel en veel blessures) achter zich willen laten. Bij een nederlaag van TAVV tegen CVC Reeuwijk zijn de Leiderdorpers overigens ook veilig, ongeacht het resultaat van hun eigen wedstrijd. Afgelopen week maakten de rood-witten trouwens een zeer sterke indruk in de Rabobank LAV Cup, Voorschoten ’97 werd in eigen huis met 1-4 afgetroefd. Tijdens deze wedstrijd nam RCL-trainer Stefan Luykx , voor het eerst in deze voetbaljaargang, weer plaats op de Leiderdorpse bank. De  eerdere wedstrijd dit seizoen tussen de Leiderdorpers en de lijstaanvoerder eindigde in een 1-3 overwinning voor de Hofstadbewoners.

Het duel tussen UVS en DoCoS wordt op deze website nog separaat belicht!