UVS – Die Haghe

Als er één club in de tweede klasse C is die in staat moet worden geacht om de ongenaakbare koploper Die Haghe (slechts 1x verlies en 1x gelijk in 15 wedstrijden) pootje te lichten, dan is dat UVS. Niet alleen bezorgden de Leidenaren de lijstaanvoerder de enige nederlaag tot nu toe in dit seizoen, de blauw-witten zijn momenteel ook bezig aan een opmerkelijke opmars (10 punten uit de laatste 4 wedstrijden). Afgelopen zaterdag werd met 0-1 bij Honselersdijk gewonnen door een treffer van de tussentijds van FC Boshuizen overgekomen Sem Plezier. Na een wat hakkelend begin lijkt de formatie van trainer Steef Roodakkers dus nu op stoom te komen. Roodakkers kan weer beschikken over een zo goed als fitte selectie.  Afgelopen zaterdag maakte Nick Scheurwater (één van de eerdere geblesseerden) weer zijn eerste speelminuten na lange tijd.  In deze vorm is UVS een serieuze kandidaat voor een periodekampioenschap en de krachtmeting tegen de Hagenaars is een geschikte gelegenheid om deze flow te etaleren. Met een overwinning kan UVS zichzelf een goede dienst bewijzen en daarnaast ook de spanning in de top van deze klasse voor wat betreft een ‘podiumplek’ weer een beetje laten terugkeren. Die Haghe won afgelopen weekend nipt en moeizaam van TAVV.

DoCos –  Lugdunum

Aan de Haagse Schouwweg staat zaterdag een onvervalst Leids treffen geprogrammeerd: DoCoS tegen Lugdunum. De Kikkerpolderbewoners wisten afgelopen weekend tegen Nieuwkoop eindelijk weer drie punten aan het puntentotaal toe te voegen. Lugdunum, al langere tijd geplaagd door blessurezorgen,  dankte na deze wedstrijd keeper Kevin Wassenaar voor zijn sterke optreden. Met zijn goede spel, met ook nog een gestopte strafschop vlak voor tijd, had hij een belangrijk aandeel in de zege van de groen-witten.  DoCoS keerde afgelopen zaterdag met een punt  terug uit Zoetermeer. Op zich geen slechte prestatie van de mannen van vertrekkend trainer van de Salm tegen DSO, maar het resultaat , na een 0-2 voorsprong en laat in de wedstrijd ook nog tegen 10 man, moet voor DoCoS na afloop hebben aangevoeld als een nederlaag. DoCoS zal  mede daarom gebrand zijn om tegen Lugdunum de punten in eigen huis te houden en gelijktijdig ook revanche te nemen voor de eerder geleden nederlaag dit seizoen in de Kikkerpolder (2-1).  De ploeg uit de Leidse Morsch staat momenteel op de gevreesde 12e plaats,  een positie die ‘recht’ geeft op het spelen van extra wedstrijden voor een plaats in de tweede klasse.

Note redactie: later in de week komt er nog een DoCoS-speler aan het woord, onder meer over deze wedstrijd.

 Nieuwkoop –RCL

RCL gaat zaterdag op bezoek bij medehekkensluiter Nieuwkoop. Die ploeg keerde met lege handen terug uit Leiden, maar vriend en vijand waren het over eens dat zij bij Lugdunum zeker recht op een puntje hadden gehad. Bij RCL lijkt het na de thuiszege tegen HVC ’10 (3-1) weer crescendo te gaan. Nu de felbegeerde overwinning eindelijk over de streep is getrokken,  is  het zaak voor de mannen van Henk Buyn en Ron Sinteur om deze lijn door te trekken.  De volgende tegenstander voor RCL zou een tweede driepunter op rij moeten opleveren. In de thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop kende RCL weinig problemen (5-0). Op het oog moet Nieuwkoop een te nemen horde zijn voor RCL, maar ‘makkies’ bestaan niet  in deze klasse. RCL ondervond dat zelf recentelijk aan den lijve toen het bij laagvlieger CVC Reeuwijk niet verder kwam dan een gelijkspel.

TAVV – SVC ‘08

De voetbalvereniging uit Ter Aar liet zich zaterdag in de uitwedstrijd tegen koploper Die Haghe wederom van zijn beste kant zien.  In een gelijk opgaande wedstrijd werd het goede spel net niet beloond met een punt. Deze prestatie zal de Ter Aarders wel vertrouwen hebben gegeven voor de komende thuiswedstrijd tegen  SVC ’08. De heenwedstrijd tegen SVC ’08 eindigde in een 1-1 gelijkspel.  De Scheveningers hebben zich na de 4-1 zege op CVC Reeuwijk ook gemeld in de kopgroep van deze klasse. Voor beide ploegen lijkt koploper Die Haghe te ver uit het zicht, maar de clubs zijn wel serieuze kandidaten voor een nacompetitieplek voor promotie naar de eerste klasse.

CVC Reeuwijk – Valken ‘68

Het lukt Valken ’68 dit seizoen maar niet om de hooggespannen verwachtingen in te lossen. Nog steeds worden de Valkenburgers door bijna alle verenigingen in deze klasse gezien als de club met de beste  spelers, maar koploper Die Haghe staat  inmiddels al op zeer ruime afstand van de ploeg van Arie van Duijn. Het bereiken van de nacompetitie voor promotie lijkt het hoogst haalbare dit seizoen voor Valken ’68. Dat de club  medio februari al zo goed is uitgeschakeld voor de titel mag gerust als teleurstellend worden beschouwd. In de uitwedstrijd tegen laagvlieger CVC Reeuwijk krijgt Valken ’68 een nieuwe kans om aan een goede serie te bouwen. In de thuiswedstrijd tegen de Reeuwijkers bleef Valken ’68 met 2-0  aan de goede kant van de score.

Voorschoten ’97 – Honselersdijk

Voorschoten ’97  pakte afgelopen zaterdag in een oersaaie wedstrijd een punt bij Valken ’68. Geen slecht resultaat voor de mannen van trainer André Lourens, die nu een op 10e plaats staan. Al met al zal ook Voorschoten ’97 zich meer hebben voorgesteld van de  hernieuwde kennismaking met de tweede klasse. Bij winst komend weekend tegen Honselersdijk komt een stabielere positie in de middenmoot voor Voorschoten ’97 in het vizier. In de heenwedstrijd was Honselersdijk nog met 2-1 te sterk voor de Adegeest-bewoners. De gasten hebben op dit moment vier punten meer op de teller staan, maar speelden wel een duel meer. Volgende week haalt Voorschoten’97 in tegen RCL.