In de tweede klasse C lijkt de titelstrijd wel gestreden. Die Haghe is de afgelopen maanden niet meer te stoppen (afgezien van een uitglijder tegen CVC Reeuwijk), en heeft inmiddels een voorsprong van liefst tien punten op de eerste achtervolger en stevent dan ook rechtstreeks op het kampioenschap af. Vier van onze regioploegen moeten vooral naar onderen kijken. Voorschoten ’97, DoCoS, TAVV en RCL bezetten de achtste tot elfde plek en staan binnen twee punten van elkaar.

De runner-up luistert overigens naar de naam Valken ’68. De ploeg van Arie van Duijn begon aan het seizoen als de gedoodverfde favoriet, maar kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en lijkt slechts nog aanspraak te maken op de titel best of the rest. Afgelopen dinsdag kwamen de Valkenburgers nog in actie voor de districtsbeker. Eersteklasser Brielle (3-0) versperde de roodgelen de weg naar de kwartfinale, waarin een plek in de voorronde van de ‘grote’ KNVB Beker te verdienen valt. Zaterdag neemt Valken het op ’t Duyfrak op tegen een geplaagde regiogenoot. Voor RCL verloopt dit seizoen allesbehalve vlekkeloos. In de maand februari behaalden de Leiderdorpers uit vier wedstrijden acht uiterst belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, maar in maart verloopt het vooralsnog minder. Na verloren te hebben van DSO werd afgelopen zaterdag wel een bemoedigend puntje tegen Lugdunum behaald. Het blillenknijpen duurt echter onverminderd voort. De ploeg kampt nog altijd met de nodige personele problemen.

Lugdunum heeft de winst van de eerste periode al op zak, maar moet toch nog op gaan passen dat het die aan het einde van de rit niet moet inleveren omdat het te ver – tot aan een p/d-plaats – is afgezakt op de ranglijst. Uit de eerste acht wedstrijden behaalden de Leidenaars liefst 22 punten, maar sindsdien kwamen daar nog slecht zes punten uit tien wedstrijden bij. Om niet in de problemen te komen, is het dan ook zaak voor de ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink het puntentotaal in de komende weken serieus op te schroeven. De eerste gelegenheid daartoe dient zich zaterdag in Wassenaar aan. Op het Oostersportpark is SVC ’08 gastheer voor de Kikkers.

Voorschoten ’97 is druk doende de selectie voor komend seizoen op orde te brengen. Deze week werd onder meer Leidenaar Ronnie Verplancke, middenvelder van Ter Leede, gestrikt voor na de zomer. Of hij dan bij een eerste-, tweede- of derdeklasser speelt: het kan in principe nog alle kanten op. De ploeg van Andre Louwers staat achtste, op slechts drie punten van de streep. Wel kenden de groengelen een goede start van de derde periode. Afgelopen zaterdag werd ‘buurman’ DoCoS met 1-2 verslagen. ,,Zeker gezien de tweede helft vond ik het verdiend’’, vond de Hagenaar in Voorschotense dienst. ,,Dit zijn belangrijke punten voor de ploeg.”

In het Leidse kamp overheerste logischerwijs het chagrijn. Niet eens zozeer vanwege de nederlaag, maar meer nog door het uitvallen van verdediger Rowin Peet, die aan een ongelukkige valpartij een gebroken sleutelbeen overhield. Ook DoCoS heeft de punten nog hard nodig. De ploeg staat een plekje lager dan Voorschoten, met twee punten minder, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed (uitspelen van eerder gestaakt duel tegen HVC’10, red.). Deze speelronde gaan de Morsbewoners op bezoek in het Westland, voor het treffen met SV Honselersdijk.

Voorschoten’97 neemt het in eigen huis op tegen TAVV. De ploeg uit Ter Aar is de voorlopige nummer tien van de ranglijst, een plek die het deelt met RCL. Niels Slottje was met zijn elftal aan een flinke opmars bezig, maar de laatste tijd is de klad er weer flink in gekomen. De laatste vier wedstrijden gingen verloren de laatste overwinning dateert alweer van 3 februari, toen Lugdunum met 3-1 verslagen werd. Hoogste tijd voor een nieuwe driepunter dus. Het eerste duel in Ter Aar leverde een 2-1 zege op voor de groen-gelen.

Van alle ‘LAV-clubs’ uit 2C is het beste in vorm. De formatie van Steef Roodakkers is dit kalenderjaar nog ongeslagen en is door die goede reeks bijna geruisloos opgerukt naar de derde plaats. ,,Het is zo langzamerhand een hele mooie reeks aan het worden en die is nog niet ten einde”, sprak verdediger Ayoub El Houari na de zwaarbevochten 2-1 winst op DSO van afgelopen zaterdag. Of dat onderschatting is van de komende tegenstander zal moeten blijken. Op papier is UVS in ieder geval de grote favoriet in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Nieuwkoop. UVS eindigde door de resultaten in de voorbije maanden als derde in de strijd om de tweede peridetitel en startte met een driepunter in de derde periode. De hudige nummer drie speelt nog hoofdzakelijk derby’s. Zo komen na Nieuwkoop DoCoS en Lugdunum nog onder meer op bezoek en op verplaatsing wordt nog gespeeld bij TAVV, Valken’68 en RCL.