Voorbeschouwing tweede klasse C zaterdag 20 oktober

RCL-DSO

De bezoekers verloren vorig weekend van DoCoS, maar waren de sterkere ploeg. Niet voor de eerste keer dit seizoen trok DSO aan het kortste eind in een wedstrijd waarin ze toch werkelijk de meeste kansen creëerden. Voor RCL is het niet te hopen dat  komend weekend het allemaal wel raak zal zijn. De ploeg uit Zoetermeer versterkte zich danig deze zomer met als doel promotie. Saillant detail zaterdag: trainer Faizel Soekhai was de vorige drie seizoenen nog trainer van DSO. Helemaal onvoorbereid zal RCL dus niet starten. De Leiderdorpers startten met twee nederlagen en wonnen vervolgens wat gelukkig en in een zeer pover duel van DoCoS. Maar zie, daar was opnieuw een lichtpuntje afgelopen zaterdag tegen de toenmalige koploper Berkel. De zege op de Leidenaren en het in bedwang houden van het sterke Berkel moet zeker een stimulans zijn om tegen DSO te presteren. De geblesseerden zijn ook op de weg terug. Het wordt zeker geen gemakkelijke middag voor de mannen van Soekhai en alleen als iedereen het beste in zich naar boven haalt blijven de punten in Leiderdorp en kan er aansluiting worden gevonden met de middenmoot in deze klasse.

Valken’68-Berkel

Een ware wederopstanding van Valken’68 zaterdag jongstleden. De supporter die zijn ploeg al had afgeschreven voor een hoge positie zal aangenaam verrast zijn toen de Valkenburgers koploper SVC’08 op hun terrein met 0-3 terug wezen. Trainer Arie van Duijn had er vanaf dag één in geloof in en dat bleek terecht. Of het een eenmalige gebeurtenis is zal zaterdag blijken. Weer treft Valken een topploeg: Berkel staat tweede. De gasten kwamen niet verder dan 2-2 tegen RCL. Op verplaatsing kreeg Berkel nog geen doelpunt tegen. Dat moet toch een uitdaging vormen. Wil de club uit Valkenburg een rol gaan spelen dan is winst pure noodzaak om een tweede zege te pakken. Het geloof in eigen kunnen zal in elk geval weer wat zijn gegroeid na de eerdere drie misperen.

VELO-TAVV

Drie nederlagen op rij drukten TAVV op de laatste plaats. Verliezen is tot daar aan toe, maar het gebrek aan beleving en strijdlust deed keeper Edwin Pieterse nog meer pijn, zo verklaarde hij na afloop van het kansloze duel tegen Soccer Boys. Hopelijk hebben zijn bijtende woorden een vuurtje aangewakkerd in Ter Aar. Het is bekend in wat voor sport dan ook dat de ploeg met de meeste kwaliteit niet altijd wint. De bereidheid om tot de laatste snik voor elkaar te knokken zal hard nodig zijn zaterdag als TAVV op bezoek gaat bij het op de derde plaats staande VELO. De ploeg uit Wateringen won eerder onder meer verdiend van RCL.

Voorschoten’97-DoCoS

Je kunt de seizoenstart van Voorschoten’97 zonder terughoudendheid dramatisch noemen. Van de vier wedstrijden gingen er drie verloren. Des te schrijnender daar de voorbereiding juist zo gladjes verliep. De selectie was versterkt en oefen- en bekerwedstrijden werden gewonnen. In de competitie viel het allemaal bitter tegen tot nu toe. Zaterdag komt dan DoCoS op bezoek dat wisselvallig presteert. Vorig weekend werd dan wel van DSO gewonnen, maar dat geschiedde met veel fortuin en een vrijwel onpasseerbare doelman. Op een soortgelijke wedstrijd kan roodwit vanzelfsprekend niet hopen. Voorschoten’97 zal alles op alles zetten om de negatieve spiraal te doorbreken. ‘Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor het heden’ een waarheid als een koe, maar de 0-3 van vorig jaar zal in Voorschoten zeker nog bittere herinneringen oproepen. Andre Lourens en zijn selectie zullen ongetwijfeld geleerd hebben van de fouten die Voorschoten de afgelopen weken heeft gemaakt. Of dat ook terug te zien zal zijn in concrete daden valt voor hen te hopen, anders wordt de situatie wel erg penibel. DoCoS zal ongetwijfeld wat zonniger tegen de match aankijken. Bij winst voegt men zich bij de top in deze klasse. Er staat dus beslist wat op het spel op het sportpark Adegeest. Een derby om naar uit te kijken. Aan Leidse kant zal dan ook bekend zijn wie de uiteindelijke eerste keeper zal zijn. Tot nu toe speelden Joris van Harmelen en Mitchel van Abswoude ieder twee wedstrijden.

Te Werve-UVS

Blauwwit gaat voor het hoogste dit seizoen. Hoewel trainer Stefan Roodakkers wekelijks zijn best doet om het optimisme te temperen blijft de buitenwacht veel verwachten. Te Werve behoort tot de betere ploegen in deze afdeling, al doet de stand anders vermoeden. Vorig jaar acteerde de ploeg nog in de eerste klasse en degradeerde pas na het spelen van de nacompetitie. De ziekenboeg is nagenoeg leeg in Leiden en de keuzes voor Roodakkers worden talrijker. De Leidenaren starten als licht favoriet zaterdag gezien de ranglijst. De Rijswijkers, onder leiding van trainer Huib van Oostrom Soede, wonnen j.l. zaterdag van Voorschoten’97. UVS kwam tot dezelfde cijfers (2-0) tegen SC Monster.

Voorbeschouwing tweede klasse C zondag 21 oktober

Stompwijk’92-Foreholte

Oprechte nieuwsgierigheid naar het niveau van de tweede klasse en het behouden van het voetbalplezier staan voorlopig voorop bij het gepromoveerde Stompwijk. In de eerste wedstrijd verrasten ze in positieve zin door TAC’90, een kandidaat voor een hoge positie, op 0-0 te houden. Vorige week ging de ploeg van Erik van Manen met 6-3 ten onder in een waar fouten- en doelpuntenfestival tegen Altior. Zondag wacht een ware testcase tegen koploper Foreholte. In hoeverre is de thuisploeg opgewassen tegen een ploeg die niet alleen bovenaan staat, maar ook de ervaring heeft en de ongeschreven regels kent van de tweede klasse? Wordt het een ‘makkie’ voor Foreholte of komen bij Stompwijk’92 onvermoede krachten boven? Opperste concentratie vanaf minuut een en een optimale inzet zullen hard nodig zijn, zoveel is zeker.