Voorbeschouwing tweede klasse C zaterdag 24 november

DoCoS-UVS

Wordt elders uitgebreid voorbeschouwd als Krakerrr van de Week.

HVC’10-Voorschoten’97

Voorschoten’97 gaat op in de vaart der volkeren om het maar eens poëtisch te zeggen. Maar liefst vier keer op rij wonnen de mannen van Andre Lourens. UVS, tegenstander van vorige week, moest weliswaar pas in de laatste minuut capituleren, maar wie maalt daar om binnen het Voorschotense? Zaterdag reist men af naar Hoek van Holland om de handschoen op te nemen tegen HVC’10 dat net als Voorschoten vijftien punten heeft. Lourens zou tekenen voor een vergelijkbaar resultaat als vorig seizoen, toen met 2-3 werd gewonnen. Een favoriet is niet aan te wijzen en de vorm van de dag kon wel eens beslissend zijn. De winnaar doet in ieder geval mee in de strijd om plek nummer een in deze klasse.

SVC’08-RCL

Een vergelijkbaar duel als HVC’10 tegen Voorschoten’97. Ook deze clubs hebben evenveel punten en ook hier is amper een favoriet aan te wijzen. De bezoekers wonnen zaterdag weliswaar van Valken’68, maar de zege werd hen min of meer in de schoot geworpen middels een rode kaart van een van de Valken spelers. Kan de ploeg het ook op eigen kracht is de vraag. De ziekenboeg raakt weliswaar leger, maar op spelers als Robin Brasker en Sander Blijleven kan Faisel Soekhai nog steeds geen beroep doen. Dat de ploeg de laatste twee wedstrijden won is reden voor enig optimisme en zelfvertrouwen, iets wat aan de andere zijde mogelijk ontbreekt: uit de laatste vijf wedstrijden peurde de club uit Wassenaar slechts twee puntjes. Een vroeg doelpunt van de bezoekers kan in dit soort gevallen wel fnuikend voor SVC’08 zijn .

TAVV-DSO

Het is tot dusver een uitermate treurig seizoen voor TAVV. Met slechts één gewonnen wedstrijd en twee gelijke spelen is de club terug te vinden onderaan de ranglijst. Het is altijd lastig een negatieve serie te doorbreken en voor de ploeg uit Ter Aar zal dat niet anders zijn. Tegenstander DSO zal ook allerminst blij zijn met de resultaten tot nu toe. De club had in de zomer versterkingen weten binnen te hengelen en rekende op een positie in de (sub)top. Hoe anders is de keiharde realiteit: een negende plek met negen puntjes uit acht wedstrijden. Hoewel men bij de club uit Zoetermeer regelmatig klaagde over het missen van de kansen scoorde Door Samenwerking Overwinnen toch dertien keer. Daar steken de zes doelpunten van de thuisploeg schril bij af. Zal de angst om nog eens te verliezen de boventoon voeren en krijgt het publiek twee uiterst defensieve ploegen te zien of wordt er voluit op de aanval gespeeld om alle negativisme van zich af te spelen? Voor de thuisploeg is een winstpartij bittere noodzaak om van de titel ‘degradatiekandidaat nummer 1’ af te komen.

Te Werve-Valken’68

De thuisploeg kan de borst natmaken; het krijgt een tot op het bot getergd Valken op bezoek. De ongelukkige nederlaag tegen RCL is absoluut nog niet uit het geheugen verdwenen en zal zeker revanchegevoelens oproepen bij Arie van Duin en zijn mannen. Dat is niet de enige reden om een goede prestatie te leveren in Rijswijk, ook de tegenvallende positie op de ranglijst vereist dat. Met slechts acht punten uit acht wedstrijden is Valken terug te vinden in de onderste regionen van de tweede klasse C. Om de aansluiting met de middenmoot niet geheel te verliezen is winst een vereiste. Dat de ploeg wel degelijk goed kan voetballen is de afgelopen weken meermaals bewezen. Te Werve is thuis sterk getuige de zeven punten die men haalde uit drie wedstrijden. Aan Valken’68 de kans te bewijzen dat de ploeg thuis wel te kloppen is.

Voorbeschouwing tweede klasse C zondag 25 november

ESTO-Stompwijk’92

Opnieuw staat er een uitwedstrijd op het programma voor de ploeg uit Stompwijk, een heel belangrijke zelfs. Natuurlijk is het eind november te vroeg om te spreken van ‘erop of eronder’ wedstrijd, maar het komt wel in die buurt. Bij winst van de mannen van Erik van Manen passeert men ESTO op de ranglijst en doet men goede zaken in het groepje van vier ploegen dat onderaan op ruime afstand van DOSR slag levert om degradatie te ontlopen. Hoewel de club uit Bodegraven twee punten meer heeft en een wedstrijd meer heeft gewonnen, heeft Stompwijk meer gescoord en minder doelpunten tegen. Als we dan toch naar de cijfertjes kijken: alle uitwedstrijden werden door Stompwijk verloren. Om niet nu al in een tamelijk uitzichtloze positie te komen is het tijd voor winst op verplaatsing.