Afgelopen maandag was de eerste opname van de voetbaltafel van LAV TV. In die uitzending kwamen alle regionale zaterdagtweedeklassers aan tafel. De uitzending zal morgen terug te vinden zijn op deze website en op ons youtube-kanaal. Om die redden nu slechts een korte voorbeschouwing op die genoemde tweede klasse C.

DoCoS – VELO

DoCoS keerde zaterdag, na de 2-0 nederlaag in de ‘Stevenhofsderby’ tegen Voorschoten ’97,  met lege handen terug naar de Mors. Bij de Leidenaren deed spits Chris van Empel (terugkomend van een blessure) het laatste kwartiertje mee. De aanvaller miste weliswaar vlak voor tijd een strafschop, maar het ontbreken van Van Empel in de basisopstelling van DoCoS lijkt toch een (te) groot gemis te zijn voor de mannen van trainer Ron de Roode. Zaterdag ontvangt DoCoS promovendus VELO dat na 5 wedstrijden op 9 punten staat,  2 punten meer dan de Leidenaren.

SC Monster – Valken ’68

Valken ’68 sprokkelde in de wedstrijd tegen Berkel er weer een puntje bij en staat nu na 5 wedstrijden op 4 punten. De Valkenburgers ogen na de komst van Geoffrey Smit in ieder geval een stuk stabieler dan in de eerste wedstrijden van dit seizoen en lijken voorzichtig uit het dal te krabbelen. De Duyfrak-bewoners hebben wel moeite om het vijandelijke net te vinden, in 4 van de 5 wedstrijden werd er niet gescoord. De Valkenburgers gaan zaterdag op bezoek bij SC Monster, dat twee punten meer heeft verzameld dan de formatie van Arie van Duijn.

TAVV –  HVC ‘10

TAVV pakte zaterdag knap een punt in de uitwedstrijd bij VELO (1-1) en mocht daarvoor vooral hun doelman Edwin Pieterse voor danken. De goalie verrichte een aantal cruciale reddingen en hield zijn ploeg daarmee op de been. Na de fraaie winst in de openingswedstrijd tegen Te Werve, dus nu weer een puntje erbij voor de Ter Aarders die nu op vier punten staan.  Zaterdag ontvangt TAVV het sterke HVC ’10, dat op 1 punt achterstand staat van koploper UVS.

DSO –Voorschoten ‘97

Voorschoten ’97 pakte zaterdag tegen DoCoS de broodnodige winst en staat nu op 6 punten. De ambitieuze Adegeest-bewoners maken tot nu toe een vrij wisselvallige indruk en een 2e opeenvolgende zege zou dan ook meer dan welkom zijn.  Daartoe zal het lastige DSO in Zoetermeer opzij moeten worden gezet. DSO kende ook nog niet echt een florissante start en behaalde 1 punt minder dan de groen-gelen.

UVS- RCL

Nieuwe koploper UVS sleepte opnieuw in de slotfase een overwinning uit het vuur en het was wederom Thom de Vries die het verlossende doelpunt voor de blauw-witten scoorde. De zege bij Te Werve was weliswaar wat gelukkig, feit is wel dat de Kikkerpolder-bewoners opnieuw met een knap resultaat in een lastige uitwedstrijd naar Leiden terugkeerden. UVS-doelman Jesse Haak lijkt zijn basisplaats weer heroverd te hebben en excelleerde tegen de Rijswijkers  weer als vanouds. Komende tegenstander RCL wist afgelopen zaterdag het numerieke overwicht tegen DSO niet te verzilveren en bleef daardoor op een gelijkspel steken. De Leiderdorpers hebben 5 punten uit 5 wedstrijden verzameld.