Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 8 december

CVV Berkel-UVS

Van de hemel in de hel is wel heel cru uitgedrukt, maar UVS is wel geconfronteerd met de keiharde wetten van de sport. Zo ben je een regelrechte titelkandidaat en drie weken later ben je niet meer dan een subtopper.  Trainer Steef Roodakkers heeft hier eerlijk gezegd wekelijks op gehamerd. Hij probeerde steeds de verwachtingen te temperen onder het motto ‘wij zijn (nog) geen kampioensploeg’. Zijn gelijk is na drie verliespartijen op rij wel bewezen. De vrije val stoppen en wel ingaande zaterdag aanstaande is een absolute must voor de ambitieuze club. Of CVV Berkel daaraan mee wil werken is de vraag. Niet voor niets versloeg de ploeg eerder dit seizoen de huidige koploper Voorschoten’97 op eigen terrein met 3-1. Voor het bezoekende UVS zal alleen een zege, hoe klein ook, voldoening geven. Puntverlies betekent geen subtop meer, maar middenmoot. Dat is een denkbeeld dat de blauwwitten met afgrijzen zal vervullen. De gastheer was na vijf speeldagen overigens nog ongeslagen, maar ook bij de nieuwkomer kwam er zand in de motor. Berkel won tot nu eenmaal op eigen bodem. Op verplaatsing wisten de blauw-witten tot dusverre tweemaal te zegevieren.

HVC’10-Valken’68

Wat kun je als trainer doen als je selectie een probleem heeft met scoren? Dat blijkt in de praktijk maar erg weinig te zijn. Op de training afronden is niet te vergelijken met het ‘killen’ in een wedstrijdsituatie. Dit weekend had Valken’68 opnieuw de grootste moeite een doelpunt te produceren. Met name in de eerste helft tegen TAVV hadden de mannen van Arie van Duijn een enorm veldoverwicht en een handvol scoringskansen. Uiteindelijk trof de ploeg drie keer het doel, maar was het blij dat de bezoekers een handje mee hielpen met een eigen doelpunt. Medewerking van HVC’10 zou natuurlijk uiterst welkom zijn, het wordt echter de hoogste tijd dat de ploeg zelf een effectiviteit toont in of rond het strafschopgebied van de tegenstander. De thuisploeg verloor vorig weekend met maar liefst 4-0 en verloor de top zo wat uit zicht. Een verlies dat zaterdag recht gezet moet worden is natuurlijk de gedachte in Hoek van Holland. Wil Valken de weg naar boven vinden en een plek in de middenmoot in gaan nemen, dan moet er gewonnen worden. Jammer voor de revanchegevoelens van de thuisploeg.

SVC’08-DoCoS

De Leidenaren haalden vorige week op het nippertje een punt in en tegen Monster. Pieter Maat was de gevierde man met zijn late treffer voor 3-3. Door de puntendeling hield het tegelijk deze club van het lijf. Een andere belager is SVC’08 dat twee punten meer heeft. Ook hier een puntje willen halen lijkt aan de voorzichtige kant, maar wie naar de personele problemen kijkt van DoCoS, met name in defensief opzicht, moet de doelen niet al te hoog stellen. De Scheveningse Voetbal Combinatie versloeg verrassend UVS in eigen huis en dat geeft al aan dat de ploeg kwaliteit, of effectiviteit, in huis heeft. Een doelpuntenmachine zijn de Scheveningers niet: met slechts tien doelpunten uit even zovele wedstrijden laat het alleen TAVV achter zich. Om de onderste regionen achter zich te laten zijn drie punten een noodzaak. Kan roodwit uit zijn slof schieten?

TAVV-RCL

Voor de vierde keer op rij verloor de Ter Aarse Voetbal Vereniging. Slechts vijf puntjes uit tien wedstrijden zijn het resultaat tot dusver en dat is natuurlijk bedroevend. Spits Mitch Keizer gaf vorige week na de wedstrijd tegen Valken aan dat er bij de club het besef leefde dat het een heel lastig seizoen zou worden. Dat men al zo vroeg zo diep in de penarie zou zitten is zonder twijfel toch een bittere pil. Logisch dat er een zekere moedeloosheid te bespeuren was na de wedstrijd in Valkenburg. Dat tij keren is een enorme klus voor trainer Frenk van der Kleij en zijn mannen. Winst op het bezoekende RCL zou een eerste stap zijn. De vereniging uit Leiderdorp had na drie overwinningen op rij de blik naar boven gericht. HVV Te Werve smoorde alle ambities in die zin even. Ongenadig hard haalde de ploeg uit en zette RCL met 1-5 te kijk. De middenmoot is echter zo groot dat één zege een club zo in de subtop kan brengen. Vorig jaar won RCL in Ter Aar met 0-3, een resultaat waar men nu ook direct voor zou tekenen. De achterstand van de Ter Aarders op de voorlaatste plaats bedraagt al vijf punten. Wel dient absoluut vermeld te worden dat de ploeg vooralsnog veruit de meeste pech heeft voor wat betreft de ziekenboeg. Soms lijkt het wel op MASH in Ter Aar.

Voorschoten’97-Soccer Boys

De succesreeks van Voorschoten’97 kende vorige week een voorlopig hoogtepunt toen koploper VELO met 7-2 werd gekleineerd. Soccer Boys lijkt op het eerste gezicht een volgend, en relatief makkelijk slachtoffer te worden van de mannen van André Lourens. De Boys uit Bleiswijk staan weliswaar op de tweede plek van onder, maar boekten echter zaterdag een even verrassende als klinkende 4-0  zege op subtopper HVC’10. Een eenmalige oprisping of een wederopstanding van Soccer Boys? Waakzaamheid is geboden. Er was terechte euforie bij Voorschoten, maar de beide benen op de grond houden lijkt verstandig. Het is niet eens zo lang geleden dat thuis met 0-1 werd verloren van het toch niet imponerende SVC’08. De ploeg is echter in een bloedvorm en zege nummer zeven op rij zou niemand verrassen. Op Adegeest wordt er al stilletjes gehoopt om winterkampioen te worden. Dat op zich zou al met al best verrassend zijn gezien de povere start van de groen-gelen.

Voorbeschouwing tweede klasse C

Zondag 9 december

Teylingen-Stompwijk’92

De drie clubs die onder Stompwijk staan op de ranglijst zijn inmiddels door de club verslagen. Door de twee overwinningen achter elkaar begint men heel voorzichtig omhoog te kijken. De vorm is groeiende en men went langzaam aan het toch aanzienlijk hogere niveau van de tweede klasse. Teylingen is wat betreft een nieuwe graadmeter. De ploeg won in een doelpuntrijk duel met 4-3 van ESTO en staat precies in het midden van de ranglijst. Je zou het een gemiddelde club kunnen noemen, ook verwijzend naar het aantal doelpunten: 19 voor en 19 tegen. Het lijkt moeilijk haalbaar, maar bij een Stompwijkse zege komt zelfs de middenmoot in zicht. Een punt weg kapen in Sassenheim zou al een prestatie van formaat zijn. Misschien bijt de thuisploeg wel zijn tanden stuk op het taaie collectief van trainer Erik van Manen. Voor de bezoekers is het wel zaak om vooral Jaap Zwetsloot in de gaten te houden. Deze aanvaller scoort aan de lopende band en is niet zelden de uitblinker bij de formatie van Marc van Wonderen.