UVS kan zaterdag beslag leggen op de eerste periode (zie uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd tegen HVC ’10 elders op deze site), maar ook voor de andere ploegen in de tweede klasse C (zaterdag) breken belangrijke weken aan. Op de ranglijst staat alles nog redelijk dicht bij elkaar, maar dat zal tegen de winterstop ongetwijfeld anders zijn en dus is het nu aan- of afhaken.

TAVV zal alle zeilen bij moeten zetten om niet – net als vorig seizoen – tot het bittere eind te moeten strijden tegen degradatie. De Ter Aarders zijn de hekkensluiter van 2C en dat zal Frenk van der Kleij, die deze zomer het stokje overnam van Niels Slottje, niet lekker zitten. De blauwwitten begonnen het seizoen nog sterk, met een overwinning op het hoog ingeschaalde Te Werve, maar daarna volgden drie nederlagen en twee gelijke spelen, waarvan de laatste zaterdag tegen runner-up HVC ’10: 1-1. Deze zaterdag gaat ‘Taffie’ thuis tegen de huidige nummer vijf, Berkel, op zoek naar een broodnodige tweede driepunter.

Zorgen van gelijke orde heft RCL. De ploeg van Faizel Soekhai heeft evenveel punten als TAVV (6 uit 5), maar staat een plekje hoger met een iets beter doelsaldo (-5 om -6). De Leiderdorpers leden zaterdag een gevoelige nederlaag bij UVS: 2-0. Pijnlijker nog dan het verlies op zich, was dat RCL – op de openingsfase na misschien – weinig in de melk te brokkelen had in de derby op de Kikkerpolder. Dat moet zaterdag, als Soekhai en consorten op bezoek gaan bij Soccer Boys, anders. Een zege op de Bleiswijkers, die het met 7 uit 6 en een voorlopige negende plek iets beter doen, is van harte welkom.

Bij Valken ’68 lijkt het lek definitief boven. De ambitieuze Valkenburgers begonnen dramatisch aan het seizoen, met drie opeenvolgende nederlagen, maar wisten uit de laatste drie wedstrijden zeven punten te halen. Zaterdag won het elftal van Arie van Duijn met 0-3 bij Sportclub Monster. Daar zal de bevlogen Katwijker graag een thuisoverwinning op DSO aan toevoegen. Valken wil zich nog altijd graag mengen in de strijd om promotie en is er dus alles aan gelegen om de achterstand op de top van het klassement niet te ver op te laten lopen.

Voorschoten ’97 gaf afgelopen zaterdag in Zoetermeer – op bezoek bij datzelfde DSO – alvast het goede voorbeeld. En op spectaculaire wijze ook nog. De formatie van André Lourens stond in een zucht en een scheet met 2-0 achter en leek dan ook op een kansloze nederlaag af te stevenen. Halverwege was het 3-1 voor de thuisploeg. Na rust speelden de bezoekers vol op de aanval en dat werd beloond. Via achtereenvolgens Thom de Koning en invallers Martijn Hogenboom en Hamza Chicki werd een zwaarbevochten winst toch nog binnen gehengeld. Het zal ongetwijfeld een flinke boost zijn richting het thuisduel met Monster van aanstaande zaterdag, waarin de groengelen de definitieve aansluiting met de top kunnen bewerkstelligen.

DoCoS hield het toch niet misselijke VELO knap op 2-2 en staat met acht uit zes op de zevende plek, voor een T-splitsing. ‘Linksaf’ lonkt de top van het klassement: nummer twee HVC ’10 heeft slechts drie punten meer. Tegelijkertijd is het verschil met de onderkant van het rechterrijtje ook maar drie punten. Overwinningen heeft de ploeg van Ron de Roode dan ook nodig, om bij te blijven. Te beginnen met zaterdag, thuis tegen het Te Werve van Huib van Oostrom Soede, tevens trainer van de zondagtak van Voorschoten ’97.

Op zondag neemt Stompwijk ’92 het in eigen huis op tegen GDA. Een zes-punten-wedstrijd, want de ploeg van Erik van Manen is hekkensluiter, verloor al vijf keer op rij en moet winnen om het gat naar boven toe niet verder te laten oplopen.  Zondag ging het nog mis op bezoek bij ONA: 3-1. GDA is één van de clubs die de Stompwijkers nu nog in zicht hebben, maar dat is bij een nederlaag wel anders. Het is voor Van Manen te hopen dat zijn levensgevaarlijke spitsenduo –  bestaande uit Enrico Geus en Nick Ammerlaan – het weer eens op de heupen heeft.