Trainingskamp RCL, deel 2

RCL speelde vrijdag in het Juan José Almagro Rosa stadion in Marbella een oefenduel tegen VUC. De tweedeklasser uit Den Haag verscheen op volle sterkte en ving in razend tempo de wedstrijd aan. Het, bijna volledige, tweede elftal van de Leiderdorpers had de eerste 25 minuten de handen vol aan de stroom aan rap opgezette aanvallen van de Haagse ploeg. De mannen van Wilbert Korte weerden zich kranig maar, konden de eigenlijk te vroeg gevallen 0-1 niet voorkomen.

RCL kampt met een fors aantal geblesseerde spelers en hoewel het 1e elftal eigenlijk een strandtraining op het programma had staan, besloot men eensgezind af te reizen naar Marbella, waar alle fitte spelers de nodige speelminuten kregen. Na de eerste drinkpauze, het was op deze dag rond het middaguur een graad of twintig in Marbella, wisselde trainer Korte een fors aantal spelers.

Hoewel de hardwerkende, zeer jonge, tweede selectie van de roodwitten niets te verwijten viel, bracht de routine van Nick van Bemmel en Michael Schouten toch de nodige rust in de wedstrijd. Daar waar aanvallen over de rechterzijde vanzelfsprekender leken te lopen, stond het verdedigend aan de linkerkant beter. Hierin speelden Mickey Tromp tezamen met de later ingevallen Ewoud Kroneman, een grote rol.

RCL kwam lastig tot scoren. De kans die Michel de Jong één op één op de keeper kreeg, werd door de Haagse keeper in de kiem gesmoord, maar leverde de ploeg uit Leiderdorp een overduidelijke penalty op.
Michael Schouten eiste de bal op, lag deze op de stip en hoewel de keeper van VUC zelfverzekerd links dook, schoot Schouten de bal hard in de rechterhoek. Na deze gelijkmaker leek RCL in de flow te komen en volgden aan paar goede aanvallen, die helaas geen resultaat op het scorebord toonden.

VUC gaf evenmin op en hoewel hun aanvallers met grote regelmaat buitenspel liepen, bleven deze toch naar mogelijkheden zoeken en werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-3.
Trainer Korte en assistent Fred Hagenaars waren desalniettemin trots op de prestatie van hun mannen.
De jonge 2e selectie van de ploeg uit Leiderdorp liet zien dat ze doorzettingsvermogen hebben en dat ze er ondanks de lange dag van gisteren, de daarop volgende 1e training onder de Spaanse zon en uiteraard een avond vol ontspanning, stonden.

De saamhorigheid bij RCL is groot, routiniers van het 1e elftal zetten graag de lijnen uit voor het aankomende talent. Diezelfde eenheid straalt de volledige staf uit: de bereidheid om met elkaar mee te denken en het flexibel omgaan met het uitgezette programma voor dit trainingsweekend, bevestigde dit te meer. Het verlies werd gepakt als ‘even slikken en weer doorgaan’ en na een goed verzorgde lunch stond men alweer op het strand voor een partijtje ontspannen beach footvolley. Zaterdag speelt RCL een oefenwedstrijd tegen vv Hardinxveld in het Campo de Futbal Guadalmar. Een nieuwe up-date zal volgen.