Tweede klasse C (zaterdag)- RCL zit sportief gezien in zwaar weer. Zaterdag werd er een nieuwe nederlaag geleden op bezoek bij DSO. De Leiderdorpers zakten naar de twaalfde plaats en zouden op dit moment nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud. Henk Buyn en Ron Sinteur hadden de voorbije, maar ook komende weken te maken met veel basisspelers die geblesseerd zijn. De kopzorgen werden maandagochtend nog groter voor het trainersduo. Andrew Bontje is naar aanleiding van zijn rode kaart in Zoetermeer voor zes wedstrijden geschorst.

Bontje: ,,Ik hoorde het vanuit de club en vind dit echt ongelooflijk. Ik ben stomverbaasd en tegelijkertijd erg aangedaan. Bij een een-tegen-een duel klemde ik de bal en de speler viel over mij heen. Daarop werd besloten een strafschop te geven. Dat kon ik niet geloven. Vervolgens ben ik op een felle manier op de scheidsrechter afgestapt. Dat had ik niet moeten doen en een gele kaart was op zijn plaats geweest. Tot mijn ontsteltenis heb ik vervolgens een rode kaart gekregen. Op foto’s is te zien dat ik a.de bal klemvast had en b.dat de bal tussen mij en de scheidsrechter wordt geklemd. Ik zou de bal in het gezicht hebben gegooid. Absoluut niet waar. Na afloop heeft de scheidsrechter onze aanvoerder aangegeven dat dit niet op papier zou verschijnen omdat dit niet was gebeurd, ondanks dat de arbiter dat eerder zo uitte. En nu blijkt dat ik toch zes wedstrijden aan mijn broek heb gekregen. Ik ben nog nooit geschorst geweest en de foto’s bewijzen ook dat ik geen overtreding heb gemaakt en dat ik de scheidsrechter niet heb aangeraakt. Ook heb ik geen enkel scheldwoord gebruikt. Dit is zo onrechtvaardig.”

RCL laat het er niet bij zitten. DSO is benaderd en zowel twee betrokken spelers als de trainer zouden willen opkomen voor de Leiderdorpse doelman. ,,Dat is zeer te waarderen en ook een bewijs dat ik niet dermate in de fout ben gegaan. Ik weet niet hoe het nu verder loopt, maar de kans bestaat dat ik dus amper meer speel. Zo mis ik bijvoorbeeld in de huidige situatie Lugdunum thuis en op 7 april DoCoS. Dan wordt het complex officieel geopend voor iedereen. En dan zou ik dus moeten toekijken vanaf de kant. Dit kan echt niet waar zijn.”

Status per 14 maart: RCL heeft een verweerschrift geschreven en daarbij is er steun gekomen van de tegenstander van afgelopen zaterdag. Wordt vervolgd. Leidenamateurvoetbal.nl zal de ontwikkelingen m.b.t. de schorsing blijven volgen.

Vier ‘sprekende’ foto’s van de website van de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl, waarvoor dank