Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Het was ouderwets smullen voor mij. Ik heb tegen Nieuwkoop een fantastisch TAVV gezien. Die gasten waren ontketend. Zeker nadat wij bij rust al op 3-0 stonden en Lugdunum met 2-0 achter. In de tweede helft bleven we de tegenstander stuk spelen en uiteindelijk is de 5-0 winst genoeg gebleken. Ik hield er rekening mee dat de Leidenaren zouden verliezen, maar dat wij zo zouden uithalen…nee, daar was ik niet van overtuigd. We hebben dit seizoen meerdere keren tegen Nieuwkoop gespeeld, ook in oefenpotjes namelijk, en telkens hadden we het moeilijk. En uitgerekend nu leggen we dit op de mat. Fantastisch”, sprak trainer Niels Slottje met veel geluk in zijn stem.

TAVV speelde zich dus veilig op de slotdag en dat was bijna een kunststuk te noemen. Enkele weken terug gaf vrijwel niemand nog iets voor de kansen van de Ter Aarders. De concurrenten speelden zich veilig en TAVV haalde bepaald niet de ene na de andere zege op. Lugdunum bleef evenwel in het zicht en de blauw-witten bleven geloven in een positieve uitkomst. Slottje: ,,De rust hebben we het hele seizoen behouden en dat tekent deze club. ‘Doe maar gewoon’, iets in die richting. We weten waar onze kwaliteiten liggen en de zwakheden. Het goede voetbal dat we voor de winterstop hebben getoond, konden we helaas na de winterstop geen vervolg geven. Maar wanhopen deden we nooit en uiteindelijk eindig je op de plek waar je thuishoort. Okay, het was een lang en zwaar dit seizoen. Aan de andere kant heb ik liever deze ontknoping dan dat je in de laatste drie wedstrijden nergens meer om speelt.”

Vooral Lyndon de Bruijn had het op zijn heupen op het eigen complex. De spits scoorde twee keer, gaf een assist en stond aan de basis van een pingel. Nick Straver scoorde ook tweemaal en de vijfde treffer kwam op naam van Mike Slottje, die zo op waardige wijze afscheid nam. De middenvelder gaat naar RCL en kreeg net als Yannick Otto een publiekswissel.

,,We hadden er nog veel meer kunnen maken. De paal en de lat stonden erg vaak in de weg, maar wat maakt het allemaal nog uit? We moesten winnen en doelpunten inlopen op Lugdunum. Halverwege de beide wedstrijden stonden we al in evenwicht en toen leefde het gevoel sterk dat het goed zou komen. Na de rust bleef het gas erop en het is dan heerlijk dat je zo vet kan winnen. Natuurlijk is het niet leuk voor Nieuwkoop dat ze nu gedegradeerd zijn, maar ze pakten het wel sportief op. Al met al is dit voor deze club een prachtig einde en voor mij als scheidend coach uiteraard ook. Het was me een waar genoegen om bij deze club te mogen werken. Nu kan ik met een ontspannen gevoel afscheid nemen. Trots als ik ben op die gasten.”

Note redactie: er volgt nog meer over deze wedstrijd!